Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Την επίσημη παρουσίαση του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ έκανε το Σάββατο 21 Απριλίου ο Γραμματέας της Νομαρχιακής επιτροπής του Φλωριναίου ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Κεχαγιάς.
Ο κ. Κεχαγιάς αναφέρθηκε στην κατάρρευση του μεταπολιτευτικού μοντέλου οργάνωσης της χώρας , στις ευθύνες του ΠΑΣΟΚ , τα λάθη και τις παραλείψεις του, αλλά και την απόφαση του  να  αλλάξει  το παραγωγικό μοντέλο της χώρας.
Συγκεκριμένα ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ  είπε:
ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ,
ΦΙΛΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ,
Οι εκλογές της 6 Μαΐου έχουν χαρακτηριστεί ως οι πιο κρίσιμες από το 1974.
Το μεταπολιτευτικό μοντέλο οργάνωσης της χώρας, κάτω από το βάρος της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης κατέρρευσε,  βυθίζοντας τη χώρα σε βαθιά και παρατεταμένη κρίση.
Συνάνθρωποι μας έχασαν τη δουλειά τους , συντάξεις  και μισθοί μειώθηκαν, μαγαζιά και επιχειρήσεις έκλεισαν.
Η οργή, η ανασφάλεια και ο φόβος για το αύριο απασχολούν όλο και περισσότερους συμπατριώτες μας.
Οι νεοφιλελεύθερες συντηρητικές ελίτ της Ευρώπης που ευθύνονται για την κρίση, αδυνατούν να δώσουν λύσεις,  γι’ αυτό επεκτείνεται και ακουμπά όλο και  περισσότερες χώρες.
Οι ευθύνες του πολιτικού προσωπικού της χώρας είναι μεγάλες, περίπου 2.000 άνθρωποι που από διάφορες θέσεις ευθύνης, διαχειρίσθηκαν της τύχες της χώρας (υπουργοί, νομάρχες, δήμαρχοι, διοικητές, διευθυντές, πρόεδροι, κτλ) έχουν τεράστιες ευθύνες, και πρέπει να ελεγχθούν για το «ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ».  Η διαφάνεια του πολιτικού συστήματος παραμένει και είναι το μεγάλο ζητούμενο.
Και οι ευθύνες  του ΠΑΣΟΚ είναι μεγάλες. Το κίνημα μας πρόσφερε πολλά στην ελληνική κοινωνία. Την Ελλάδα όμως δεν την αλλάξαμε όπως θα θέλαμε . Κάναμε λάθη, γι’ αυτό η χώρα σήμερα έχει μεγάλα προβλήματα. Το ΠΑΣΟΚ όμως δεν δίστασε την ώρα που η χώρα ήταν ένα βήμα πριν την καταστροφή να επωμιστεί το βάρος της διάσωσης της .
Η Ν.Δ σ’ αυτή την προσπάθεια ήταν απούσα και κρυπτόμενη, ούτε λέξη ο κ. Σαμαράς για τα μεγάλα εγκλήματα της περιόδου 2004-2009 που κυριολεκτικά διέλυσαν την χώρα.
Αλλά και τα άλλα κόμματα ιδιαίτερα της Αριστεράς ας μην καμώνονται ότι δεν φταίνε, όταν άκριτα υιοθετούσαν κάθε αίτημα, χωρίς να εξετάσουν εάν ήταν δίκαιο ή άδικο, ευνοούσαν τις περισσότερες φορές τους λίγους, ισχυρούς και βολεμένους, αδικώντας κατάφορα αυτούς που δεν συμμετείχαν σε ισχυρές συντεχνίες.
Τα  διλλήματα των εκλογών  της 6 Μαΐου είναι μπροστά μας, φυγή προς τα μπρος, με ισχυρή διακυβέρνηση, προοδευτική, με ευρωπαϊκό προσανατολισμό μέσα στο ευρώ; ή  ακυβερνησία και καταστροφή της χώρας;
Θα φτιάξουμε την άλλη Ελλάδα, της συμμετοχής, των αξιών, του πολιτισμού, της δικαιοσύνης, της διαφάνειας, της αξιοκρατίας, και να τιμωρηθούν επιτέλους όσοι έβαλαν το δάχτυλο στο μέλι , ή θα αφήσουμε να συνεχίσουν να διαφεντεύουν αυτό τον τόπο μικρά φέουδα και φεουδάρχες. ΘΑ  ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΚΑΠΟΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.
Σ’ αυτή την NEA προσπάθεια θέλω να καλέσω και να απευθυνθώ στους νέους: να μην αλλάξουν χώρα, να  βγουν μπροστά για να αλλάξουν τη δική  μας πατρίδα.
Οι νεότερες γενιές δεν φταίνε για την σημερινή κατάσταση ή φταίνε λίγο.
Με το να τα βάζουν με το πολιτικό σύστημα που μας έφερε ως εδώ, χωρίς να καταθέτουν τη δική τους πρόταση, χωρίς να συμμετέχουν στις κοινωνικές δράσεις, ομάδες, σκέψεις, οργανώσεις, πολιτικά κόμματα, εκλογές, η πρόταση τους  δεν θα γραφθεί στην λευκή σελίδα του σήμερα για το πώς θέλουμε  την Ελλάδα του αύριο, τη δική τους Ελλάδα.
Καλό το facebook, το twitter και η ανώνυμη οργή και κριτική των πάντων στο διαδίκτυο  αλλά το καθημερινό παρών face to face είναι πιο δημιουργικό.
Ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελος Βενιζέλος ζήτησε συγνώμη από τον ελληνικό λαό για τις δύσκολες ώρες που περνάει.
Δεν δίστασε την ώρα που η χώρα λοιδορούνταν και βρισκόταν ένα βήμα πριν την κατάρρευση να επωμισθεί ευθύνες , λάθη και παραλείψεις 10 ετών για να κρατήσει τη χώρα ζωντανή και να μπορεί να συνεχίσει την προσπάθεια για ένα καλύτερο αύριο.
Απέδειξε ότι είναι ο ηγέτης που πρέπει να εμπιστευτούν οι Έλληνες αυτή τη δύσκολη ώρα.
Ζητάμε σε αυτές τις εκλογές:
1.Διάλογο με όλους με προτάσεις και θέσεις, ΛΕΜΕ ΟΧΙ στην ισοπέδωση, στον λαϊκισμό και σε κάθε μορφή βίας.
2.Συμμετοχή για να δείξουν με την ψήφο τους οι έλληνες και οι ελληνίδες, τι πατρίδα θέλουν στις 7 του Μάη. Λέμε ΟΧΙ στην ΑΠΟΧΗ, ΟΧΙ στην ψήφο διαμαρτυρίας.
3.Ψήφο εμπιστοσύνης για την ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΗ ΕΛΛΑΔΑ.
Οι υποψήφιοι κατ’ αλφαβητική σειρά είναι
-Ζαμπούνη Πασχαλιά
-Κεβρεκίδου Αλεξάνδρα
-Μπιτάκης  Άνθιμος
– Σαμαράς Νίκος

Ο ΧΑΙΡΕΤΙΣΝΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΙΜΟΥ ΜΠΙΤΑΚΗ

φίλες και φίλοι,
δεν θέλω άλλο να βλέπω άπραγος το πολιτικό αδιέξοδο της πατρίδας μου.
Σπούδασα, δούλεψα πολύ στη ζωή μου, επένδυσα, απέκτησα οικογένεια, πίστεψα όπως όλοι σε ένα καλύτερο αύριο.
Δεν θέλω  όλα αυτά να πάνε χαμένα.
Δεν αφήνω να μου δέσει τα χέρια, η απογοήτευση, ο θυμός και η λογική ότι δεν εχουμε τιποτα αλλο να χάσουμε.
Η αναγέννηση, o επαναπροσδιορισμος αξιών και η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στο πολιτικό σύστημα της χώρας μας, ειναι απαραιτητη προϋποθεση και εθνικη ανάγκη στο νέο περιβάλλον που διαμορφώνεται.
Θέλοντας να συμβάλλω στην κατεύθυνση αυτή, καταθέτω στην κρίση σας τις ταπεινές μου δυνάμεις.

   Ο ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΣΑΜΑΡΑ  

Αξιότιμοι κυρίες και αξιότιμοι κύριοι εκπρόσωποι του τύπου γραπτού και ηλεκτρονικού,
Είμαι  υποψήφιος για το Εθνικό κοινοβούλιο σε μία κρίσιμη στιγμή για τον τόπο μας. Η Ελλάδα βιώνει μια πρωτοφανή κρίση, μια πλημύρα, και  καλούμαστε να υψώσουμε αναχώματα  για την σωτηρία της , για την Νέα Γενιά, για τις μελλοντικές  Γενιές.
Ο φόβος για το αύριο είναι το κυρίαρχο συναίσθημα της κοινωνίας μας, πολύ περισσότερο και από τον θυμό και την απογοήτευση.
Είναι ανάγκη να  εμφυσήσουμε την ελπίδα και η ελπίδα είναι κάτι εξαιρετικά πολύτιμο και γι’ αυτό δύσκολο, που κερδίζεται ή χάνεται μέσα από την καθημερινή μάχη στην  υπεράσπιση των προβλημάτων της κοινωνίας.
Η Ελλάδα δεν είναι η μόνη χώρα στον κόσμο που δοκιμάζεται από οικονομική κρίση ή που αντιμετωπίζει κρίση χρέους. Δεν είναι ούτε η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που βρίσκεται υποχρεωμένη να πίνει το δηλητήριο αυτό της καταστροφικής λιτότητας και ταπεινωτικού διεθνούς οικονομικού ελέγχου. Αλλά είναι η μόνη χώρα στην οποία η κρίση χρέους, κινδυνεύουμε να  μετατραπεί σε κρίση δημοκρατίας!
Η χώρα μας έχει ανάγκη εκσυγχρονισμού.  Και η έννοια του εκσυγχρονισμού δεν αφορά μόνο τη διαχείριση της οικονομίας και τη βελτίωση των υποδομών της.
Ο εκσυγχρονισμός συνιστά ένα ευρύτερο πρόσταγμα, πρώτιστα  ιδεολογικό, για τη διαμόρφωση εκείνης της κοινωνίας, όπου  η κοινωνική συνοχή δεν θα θρυμματίζεται.
Πρώτο σε ιεράρχηση πρόβλημα αποτελεί για τους πολίτες η ανεργία και ακολουθεί η υγεία και το  κοινωνικό κράτος. Βλέπουν να αμφισβητείται και να ανατρέπεται ένας βασικός ιστορικός κανόνας, πως κάθε γενιά θα κινείται σε επίπεδο καλύτερο από την προηγούμενη γενιά στον τόπο αυτό.
Τις ευθύνες μας για το παρελθόν τις αναλαμβάνουμε  στο ακέραιο όπως επανειλημμένα έχει πει και ο πρόεδρός μας Β. Βενιζέλος, το ζήτημα είναι ποιες θα  είναι οι ευθύνες μας για το αύριο.
Κυρίες και κύριοι εκπρόσωποι του τύπου  διεκδικώντας την ψήφο των πολιτών  δεν έχω να τους υποσχεθώ τίποτα το ατομικό,
κανένα ρουσφετολογικό διορισμό,
καμία παρέμβαση να σβήσω το πρόστιμο της τροχαίας,
μπορώ όμως να τους υποσχεθώ σκληρή δουλειά, άοκνη προσπάθεια, να τους υποσχεθώ ειλικρίνεια, σεβασμό στον καθένα τους  ξεχωριστά.
Τους καλώ  να συζητήσουμε, να σχεδιάσουμε, να αποφασίσουμε τις προτεραιότητες για την Φλώρινα, να διεκδικήσουμε μαζί αυτά που μας ανήκουν  για τον τόπο μας.
Οι εκλογές της 6ης Μαΐου δεν πρέπει να είναι εκλογές επίδειξης πολιτικής δύναμης και επικοινωνίας, αλλά εκλογές πολιτικού λόγου και στοχασμού. Πέρασε  η εποχή των οπαδών και των εκλογών με  πλαστικές σημαίες.
Το ΠΑΣΟΚ οφείλει  να εκφράζει  και πάλι την μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία εκείνων που αδικήθηκαν, αγνοήθηκαν και περιφρονήθηκαν.
Το αύριο της Ελλάδας, δεν βρίσκεται στη φτώχεια του παρελθόντος, αλλά στον πλούτο του μέλλοντος.