Παροχή κινήτρων σε νέους για εργασία στον αγροτικό τομέα προτείνει ο Περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης

Παροχή κινήτρων σε νέους για εργασία στον αγροτικό τομέα προτείνει ο Περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης, επισημαίνοντας ότι η αγροτική παραγωγή της χώρας πρέπει να βασίζεται σε Ελληνικά χέρια.

Τη λήψη άμεσων μέτρων στήριξης του πρωτογενούς τομέα, προτείνει εκ νέου με επιστολή του σε συναρμόδια Υπουργεία ο Περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης.

Επισημαίνοντας τη μεγάλη εξάρτηση της χώρας μας και της Δυτικής Μακεδονίας από αλλοδαπούς εργάτες γη, τονίζει την ανάγκη πρόβλεψης και προγραμματισμού της αγροτικής παραγωγής της τρέχουσας χρονιάς στο επίπεδο της επισιτιστικής επάρκειας και στο επίπεδο της εξωστρέφειας.

Η κρισιμότητα της φετινής χρονιάς λόγω κορωνοϊού και των δυσμενών επιπτώσεων του στην παγκόσμια οικονομία, σύμφωνα με τον κ. Κασαπίδη αναδεικνύουν εμφατικά το στρατηγικό ρόλο του αγροτικού τομέα παράλληλα με τη σοβαρή έλλειψη εργατικών χεριών.

Καταθέτοντας σειρά μέτρων για την αντιμετώπιση της άμεσης αυτής ανάγκης για τους γεωργούς και κτηνοτρόφους της Δυτικής Μακεδονίας ο Περιφερειάρχης προτείνει τη γρήγορη προετοιμασία της ελληνικής κοινωνίας και ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων και με παροχή ισχυρών κινήτρων να στραφούν προς τον πρωτογενή τομέα και  στην αγροτική παραγωγή. Να αλλάξουμε το μοντέλο και τα πρότυπα της οικονομίας μας από καταναλωτικά σε παραγωγικά πρότυπα και να συμβάλλουμε όλοι στη μεγιστοποίηση της αυτάρκειας της περιφέρειας και της πατρίδας μας.

Από το γραφείο τύπου