Πασχαλινό μήνυμα του βουλευτή της Π.Ε Φλώρινας Γιάννη Αντωνιάδη (βίντεο)

Θετικές αλλά και αρνητικές ειδήσεις, πέρα από τις καθιερωμένες ευχές, είχε το πασχαλιάτικο μήνυμα του βουλευτή ΝΔ Φλώρινας Γιάννη Αντωνιάδη την Πέμπτη 21.4.2022.

Από τον Ιούνιο δεν θα πληρώνουμε ακριβό ρεύμα αλλά διαχειρίσιμο, «οι Φλωρινιώτες δεν θα ξαναπληρώσουν ακριβό ρεύμα αλλά λογαριασμούς διαχειρίσιμους», μας είπε ο κ. Αντωνιάδης. Το περιμένουμε.

Καλές ειδήσεις μας ανέφερε και για τους αγρότες αφού στην Δυτική Μακεδονία έγιναν δεκτές όλες οι αιτήσεις.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ

Απευθύνω τις θερμότερες ευχές σε όλους τους συμπατριώτες και συμπατριώτισσες, τους απανταχού Φλωρινιώτες, τα απόδημα αδέρφια μας και σε όλο τον κόσμο για καλή Ανάσταση, καλό Πάσχα και χρόνια πολλά. Εύχομαι η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει ελπίδα και ειρήνη. Είναι ανεπίτρεπτο για τον πολιτισμό μας να υπάρχουν αυτές οι απάνθρωπες εικόνες στην Ουκρανία με σκοτωμένους ανθρώπους στους δρόμους. Επιτέλους η Ευρώπη θα πρέπει να πάψει να είναι θεατής των γεγονότων και να αναλάβει πρωτοβουλίες πρωτίστως για να σταματήσει ο πόλεμος από τον οποίο δοκιμάζεται όλη η Ευρώπη και όλος ο πλανήτης. Εκτός από τις δυσάρεστες ειδήσεις, όπως η παγκόσμια οικονομική κρίση και ο κορωνοϊός, υπάρχουν και κάποιες θετικές τις οποίες θα πω επιγραμματικά και αφορούν τον νομό μας.

  • Για πρώτη φορά εντάσσονται όλοι οι αγρότες στο πρόγραμμα των νέων αγροτών, 40 εκατομμύρια για χίλιες και πλέον αιτήσεις, στα πλαίσια της δίκαιης μετάβασης, δηλαδή της απολιγνιτοποίησης.
  • Οι αποζημιώσεις για τα δέντρα θα πληρωθούν στις επόμενες 7 με 10 ημέρες.
  • Ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 713 ευρώ που σημαίνει για 650 χιλιάδες συμπολίτες μας ένας μισθός επιπλέον τον χρόνο.
  • Αυτές τις ημέρες οι κτηνοτρόφοι που δοκιμάζονται με τις υψηλές τιμές, πληρώνονται το 2% επί του τζίρου που σημαίνει από 500 έως 5000 ευρώ αποζημίωση.
  • Με τους Δημάρχους Φλώρινας και Αμυνταίου, Βασίλη Γιαννάκη και Άνθιμο Μπιτάκη, έχουμε βρει εκτάσεις γιατί υπάρχουν πολλοί επενδυτές που νοικιάζουν δημοτικές εκτάσεις για να φτιάξουν εργοστάσια. Λόγω της κρίσης κάποιοι από αυτούς παραμένουν «παγωμένοι» περιμένοντας τις εξελίξεις όμως κάποιοι άλλοι συνεχίζουν και αυτό σημαίνει νέες θέσεις εργασίας για τον νομό.
  • Τελευταίο άφησα τον μεγαλύτερο καρκίνο για την περιοχή μας αλλά και για ολόκληρη την Ελλάδα, το ακριβό ηλεκτρικό ρεύμα. Ο τελευταίος μήνας που θα πληρώσουμε ακριβό ηλεκτρικό ρεύμα είναι ο Μάιος ενώ από τον Ιούνιο είτε μέσω της Ευρώπης είτε μέσω του Εθνικού προϋπολογισμού οι Έλληνες και οι Φλωρινιώτες δεν θα ξαναπληρώσουν ακριβό ρεύμα αλλά λογαριασμούς διαχειρίσιμους.Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα με υγεία , ειρήνη, αγάπη, αισιοδοξία και πίστη για ένα καλύτερο αύριο για την πατρίδα μας.                                                                  Γιάννης Αντωνιάδης                                                                                     Βουλευτής ΝΔ Π.Ε Φλώρινας