ΠΕΤΗ ΠΕΡΚΑ: Υπάρχει ελπίδα για τη χώρα και το λαό Δεν υπάρχει ενδεχόμενο εκλογών

ΠΕΤΗ ΠΕΡΚΑ: Υπάρχει ελπίδα για τη χώρα και το λαό

Δεν υπάρχει ενδεχόμενο εκλογών

Πιστεύω ότι οι προσπάθειες των 2 τελευταίων χρόνων της κυβέρνησης άρχισαν να αποδίδουν, είναι μετρήσιμα τα αποτελέσματα για να μπορούμε ότι θα γυρίσουμε σελίδα, γιατί η χώρα έχει υποφέρει. Τα φαινόμενα της κακοδιοίκησης και της διαφθοράς μας έχουν κάνει σοφότερους και τον λαό και τους κυβερνώντες και νομίζω όλο το πολιτικό σύστημα. Γι’ αυτό και υπάρχει ελπίδα, επεσήμανε η Γ.Γ. Υποδομών και Μεταφορών Π. Πέρκα σε  δηλώσεις της στη Φλώρινα, στις 23.12.2016.

-Για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών δήλωσε ότι δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο και πως οι εκλογές θα γίνουν κανονικά το 2019.

– Αναφέρθηκε στην περιοχή και τα πλεονεκτήματα της. «Σ’ ότι αφορά εδώ την περιοχή μας η οποία θαρρώ είναι η πιο αδικημένη απ’ όλες τις περιοχές, η οποία διαθέτει πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα. Πρώτα απ’ όλα θα μιλήσω για τον κόσμο που είναι ζωντανός και παράγει, έχουμε φοβερά παραδείγματα στα κρασιά τις πιπεριές, τα φασόλια, για ωραίες τουριστικές μονάδες και μετά το απαράμιλλο φυσικό κάλος το οποίο δεν έχει ακόμη αναδειχτεί».

– Για τη Φλώρινα και το σιδηροδρομικό δίκτυο είπε ότι μελετώνται δύο δίκτυα ενταγμένα στα διευρωπαϊκά δίκτυα.

 Το ένα αφορά το τμήμα Φλώρινα-Κρυσταλλοπηγή-Πόγραδετς.  «Κάνουμε μία σοβαρή προσπάθεια και πάει πάρα πολύ καλά. Είναι ένα έργο που έχει μπει στο INTERREG και γίνεται μελέτη σκοπιμότητας. Μάλλον μέσα στο Γενάρη του 2017 θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε την ένταξη του. θα γίνει μία εκδήλωση στη Φλώρινα και μία αντίστοιχη στο Πόγραδετς».

 Το άλλο Φλώρινα-Μοναστήρι (BITOLA). «Αυτή τη γραμμή την έχουμε και θέλει ανάταξη. Κι εκεί γίνεται η αντίστοιχη μελέτη και βεβαίως οι γείτονες κάνουν καινούργια γραμμή. Και τα δύο αυτά τμήματα μα ς συνδέουν με τα διευρωπαϊκά δίκτυα της Ευρώπης».

ΔΗΛΩΣΕΙΣ Γ.Γ. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΠΕΤΗΣ ΠΕΡΚΑ

Για άλλη μια χρονιά τα Χριστούγεννα στη Φλώρινα είναι πολύ όμορφα και βρίσκομαι εδώ κάθε χρόνο.

Στην καινούργια χρονιά η χώρα θαλλάξει σελίδα.

Τα τελευταία νέα είναι ότι και η δεύτερη αξιολόγηση θα κλείσει. Οι στόχοι έχουν υπερεπιτευχθεί. Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας. η χώρα μας πια έχει μεγάλη υποστήριξη, δεν είμαστε μόνοι όπως πριν μερικά χρόνια. Βλέπουμε συνεχώς ευρωπαίοι ηγέτες και πολιτικές προσωπικότητες να υποστηρίζουν τα αιτήματα της χώρας.

Οι προβλέψεις για ανάπτυξη 2.7% στην καινούργια χρονιά δεν είναι της κυβέρνησης αλλά της ΚΟΜΙΣΙΟΝ και της ΕΚΤ.

Πιστεύω ότι οι προσπάθειες των 2 τελευταίων χρόνων της κυβέρνησης άρχισαν να αποδίδουν, είναι μετρήσιμα τα αποτελέσματα για να μπορούμε ότι θα γυρίσουμε σελίδα, γιατί η χώρα έχει υποφέρει.

Με τις ευχές μου για την καινούργια χρονιά ο καθένας και μιλώ για τους πολίτες, για την τοπική αυτοδιοίκηση, την κεντρική κυβέρνηση, πρέπει να κάνουμε την προσπάθεια μας μες ψυχή με κέφι, ελπίδα γιατί πραγματικά δεν μας αξίζει αυτό που μας συνέβη να χάσει η χώρα τον οικονομικό της ιστό.

Τον τελευταίο καιρό δώσαμε κι ένα στίγμα της κυβέρνησης και αναφέρομαι στο βοήθημα το οποίο δίνεται και το οπ[οίο παρεξηγήθηκε και λοιδορήθηκε. Εγώ ένα θα πω ότι ο κόσμος για την κρίση  για την οποία δεν ήταν αυτός υπεύθυνος, τα τελευταία 40 χρόνια έχουν κατασπαταληθεί πόροι χωρίς να έχει δημιουργηθεί ένα άλλο παραγωγικό μοντέλο. Όταν ήρθε η κρίση η χώρα δεν είχε μία αυτοχρηματοδοτούμενη οικονομία για να μπορέσει να σταθεί. Και βέβαια όλα αυτά τα φαινόμενα της κακοδιοίκησης και της διαφθοράς μας έχουν κάνει σοφότερους και τον λαό και τους κυβερνώντες και νομίζω όλο το πολιτικό σύστημα. Γι’ αυτό και υπάρχει ελπίδα.

Επομένως καλή χρονιά για όλους. Σ’ ότι αφορά εδώ την περιοχή μας η οποία θαρρώ είναι η πιο αδικημένη απ’ όλες τις περιοχές, η οποία διαθέτει πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα. Πρώτα απ’ όλα θα μιλήσω για τον κόσμο που είναι ζωντανός και παράγει, έχουμε φοβερά παραδείγματα στα κρασιά τις πιπεριές, τα φασόλια, για ωραίες τουριστικές μονάδες και μετά το απαράμιλλο φυσικό κάλος το οποίο δεν έχει ακόμη αναδειχτεί.

ΕΡΩΤΗΣΗ: ενδεχόμενο εκλογών βλέπετε;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: όχι δεν υπάρχει ενδεχόμενο εκλογών. Εκλογές θα γίνουν το 2019 κυρίως γι’ αυτά που προανέφερα. Ο οδικός χάρτης της κυβέρνησης, κι όπως φαίνεται υλοποιείται, κλείνει η δεύτερη αξιολόγηση, ξεπαγώνουν τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος που είναι πάρα πολύ σημαντικό για την  οικονομία της χώρας, μπαίνουμε στο πρόγραμμα της ποσοτικής χαλάρωσης και συγχρόνως ξεκινάει ένα παραγωγικό μοντέλο, που έχει ήδη θεσμοθετηθεί, που έχει και κεντρική και περιφερειακή στόχευση, τις  μικρομεσαίες επιχειρήσεις και κυρίως νεοφυείς επιχειρηματικότητες. Έχουμε το φαινόμενο ως χώρα να έχουμε έλληνες επιστήμονες υψηλού επιπέδου που δουλεύουν στο εξωτερικό, αυτοί πρέπει να γυρίσουν πίσω να παράξουν στη χώρα τους, στη χώρα που τους σπούδασε και τους έδωσε αυτά τα εφόδια. Γι’ αυτό λέμε ότι υπάρχει μια ωριμότητα και δεν θα γίνουν τα ίδια λάθη.

ΕΡΩΤΗΣΗ (Βούζας Πέτρος) : από το νέο σχέδιο για τον σιδηρόδρομο τι έχει να κερδίσει η Φλώρινα   

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: « Ο σιδηρόδρομος είναι και ένα μέσον πολύ αναπτυξιακό σ’ ότι αφορά τις εμπορευματικές μεταφορές. Η Φλώρινα και γενικώς η χώρα είναι σε ένα πολύ σοβαρό στρατηγικό σημείο ώστε να γίνει ένα μέσον που ενώνει τις αγορές Ευρώπης και Ασίας. Και η Φλώρινα έχει αυτή ακριβώς τη θέση και είναι άκρως απαράδεκτο και τελείως άστοχο να μην συνδέεται με τις γειτονικές χώρες.

Κάνουμε λοιπόν μία σοβαρή προσπάθεια και πάει πάρα πολύ καλά και έχει να κάνει με τη σύνδεση τα διασυνοριακών κομματιών Φλώρινα-Κρυσταλλοπηγή-Πόγραδετς. Είναι ένα έργο που έχει μπει στο INTERREG και γίνεται μελέτη σκοπιμότητας. Μάλλον μέσα στο Γενάρη του 2017 θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε την ένταξη του. θα γίνει μία εκδήλωση στη Φλώρινα και μία αντίστοιχη στο Πόγραδετς.

Το άλλο κομμάτι αφορά το Φλώρινα-Μοναστήρι (BITOLA). Αυτή τη γραμμή την έχουμε και θέλει ανάταξη. Κι εκεί γίνεται η αντίστοιχη μελέτη και βεβαίως οι γείτονες κάνουν καινούργια γραμμή. Και τα δύο αυτά τμήματα μα ς συνδέουν με τα διευρωπαϊκά δίκτυα της Ευρώπης. Αυτό σημαίνει ότι τα εμπορεύματα θα περνάνε από εδώ, κι εδώ προκύπτει το θέμα ότι μπορείς να κάνεις ένα εμπορευματικό κέντρο όχι πολύ μεγάλο και θα αφορά τα αγροτικά προϊόντα. ‘όμως πρώτα πρέπει να γίνει ο σιδηρόδρομος γιατί χωρίς αυτό δεν μπορείς να έχεις εμπορευματικά κέντρα.

Είναι ένα αναπτυξιακό σχέδιο που ταιριάζει απόλυτα στην περιοχή και κακώς δεν το έχει.