Πολιτική εκδήλωση στο Αμυνταίου με θέμα: « Τόλμησε με δυνατό ΚΚΕ για την γυναικεία ισοτιμία και τη χειραφέτηση της γυναίκας»

Πολιτική εκδήλωση πραγματοποίησε η ΚΟΒ Αμυνταίου του ΚΚΕ , την Κυριακή 12 Μαρτίου στο Πνευματικό Κέντρο Αμυνταίου με θέμα: « Τόλμησε με δυνατό ΚΚΕ για την γυναικεία ισοτιμία και τη χειραφέτηση της γυναίκας».

Στην έναρξη της εκδήλωσης μίλησε η Βογιατζή Μαρία, υποψήφια Βουλευτής με το ΚΚΕ στην  Φλώρινα για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη, τονίζοντας « ότι είναι αναγκαίο σήμερα να καταλάβουμε όλοι ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος από το να μιλάμε! να μιλάμε, να διεκδικούμε, να αντιστεκόμαστε, να δείχνουμε χωρίς φόβο τον ένοχο! Ένοχος λοιπόν σε αυτό το προδιαγεγραμμένο έγκλημα είναι το κράτος, είναι το κέρδος της ιδιωτικής εταιρείας. Συγκλονιστική ήταν η συμμετοχή του λαού και της νεολαίας στις απεργιακές συγκεντρώσεις όπου ανέδειξαν τον ένοχο. Ιδιαίτερα συγκλονιστικές ήταν οι κινητοποιήσεις των δεκάδων χιλιάδων μαθητών και φοιτητών που με τα νιάτα τους, την αποφασιστικότητα τους και το καθαρό βλέμμα τους πλημμύρισαν τους δρόμους, τις πλατείες σε όλες τις μεγάλες πόλεις και φώναξαν με πείσμα “το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί ‘’…

Ως Κόμμα κοιτάμε στα μάτια κάθε γυναίκα που οργίζεται από τέτοιες στιγμές. Κάθε εργατοϋπάλληλο και άνεργη, αυτοαπασχολούμενη, ελευθεροεπαγγελματία, αγρότισσα κάθε νέα μητέρα που αναρωτιέται, πώς μπορεί να νοιώθει ασφάλεια για την ίδια και για τα παιδιά της. Και σας καλούμε να κάνετε μια κρίσιμη και αποφασιστική για το μέλλον επιλογή ακολουθώντας έναν διαφορετικό δρόμο: Τον δρόμο της ελπίδας, Σας καλούμε να δείξετε εμπιστοσύνη στο σύνθημα που γεννήθηκε μέσα στις καθημερινές μάχες: Ότι μόνο ο λαός σώζει το λαό στο δρόμο της ανατροπής, με δυνατό ΚΚΕ.».

Στη συνέχεια μίλησε η Αραπογιάννη Μαρία , μέλος του γραφείου της ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ επισημαίνοντας «ότι αυτή τη δολοφονική πολιτική ζούμε στην καθημερινότητα μας, αφήνοντας στην ανασφάλεια τις ζωές των γυναικών και των παιδιών μας….Για αυτό την επόμενη μέρα πρέπει  να είναι δυνατή η φωνή του ΚΚΕ που μάχεται για να αποκτήσει η γυναίκα, τα παιδιά της τη θέση που της αρμόζει στον 21ο αιώνα. Με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, με Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, με σταθερό ωράριο, μείωση του εργάσιμου χρόνου και αυξήσεις στους μισθούς, με μέτρα προστασίας της μητρότητας, του γυναικείου οργανισμού, αξιοπρεπείς συντάξεις».

Ακολούθησε μουσικό αφιέρωμα με τραγούδια για την Γυναίκα από τους:

Χαρά Λιόλιου και Καλατζή Δημήτρη.