Πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας με 11 θέματα

Υπό την προεδρία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Πέτρου Σερίδη πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018, συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας με έντεκα θέματα στην ημερήσια διάταξη και ένα εκτός αυτής.

Το εκτός ημερήσιας διάταξης θέμα είναι:

  • «Τουριστική προβολή του Δήμου Φλώρινας», με εισηγητή τον κ. Χρήστο Μπαρδάκα, Αντιδήμαρχο Φλώρινας.

Το παραπάνω θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα.

Τα θέματα ημερήσιας διάταξης είναι:

  • «Έγκριση της υπ. αριθμ. 18/2018 απόφασης Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Φλώρινας, σχετικά με την σύσταση παγίας προκαταβολής έτους 2018 του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Φλώρινας», με εισηγήτρια την κ. Παναγιώτα Γαϊγάνη-Τίτα, Πρόεδρο του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Φλώρινας, σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση της κ. Ελένης Γκορτσίλα, Προϊσταμένης Δ/νσης Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Φλώρινας.

Το παραπάνω θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα.

  • «Έγκριση της υπ. αριθμ. 19/2018 απόφασης Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Φλώρινας, σχετικά με τα Απολογιστικά στοιχεία Δ΄ Τριμήνου 2017 του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Φλώρινας», με εισηγήτρια την κ. Παναγιώτα Γαϊγάνη-Τίτα, Πρόεδρο του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Φλώρινας, σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση της κ. Ελένης Γκορτσίλα, Προϊσταμένης Δ/νσης Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Φλώρινας.
  • «Έγκριση της υπ. αριθμ. 22/2018 απόφασης Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Φλώρινας, σχετικά  με την Α΄ Τροποποίηση προϋπολογισμού ΕΣΟΔΩΝ – ΕΞΟΔΩΝ οικ. έτους 2018 του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Φλώρινας», με εισηγήτρια την κ. Παναγιώτα Γαϊγάνη-Τίτα, Πρόεδρο του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Φλώρινας, σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση της κ. Ελένης Γκορτσίλα, Προϊσταμένης Δ/νσης Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Φλώρινας.

Τα παραπάνω θέματα ψηφίστηκαν κατά πλειοψηφία καθώς τα καταψήφισαν οι κ.κ. Κωνσταντινίδης, Παπασωτηρίου και Κασκαμανίδης.

  • «Συνεργασία του Δήμου Φλώρινας με πιστωτικό ίδρυμα (τράπεζα), εγκατάσταση και λειτουργία τερματικού αποδοχής καρτών (POS) στο δημοτικό ταμείο για είσπραξη οφειλών με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα και υπογραφή της σύμβασης Χρήσης του Συστήματος Ηλεκτρονικής Τραπεζικής Winbank και της σύμβασης Χορήγησης Πρόσβασης στο Σύστημα Ηλεκτρονικών Πληρωμών e-PPS με την Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε. και παροχή εξουσιοδοτήσεων για τη διενέργεια συναλλαγών μέσω των παραπάνω Συστημάτων», με εισηγητή τον κ. Κων/νο Τριανταφυλλίδη, Αντιδήμαρχο Φλώρινας, σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση της κ. Μελπομένης Γερομιχαλού, Αναπληρώτριας Προϊσταμένης Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών Δήμου Φλώρινας.
  • «Κατανομή Α΄ δόσης 2018 ποσού 167.750,00 Ευρώ (καθαρό 167.498,37 Ευρώ) για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών των σχολικών μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Φλώρινας», με εισηγητή τον κ. Αντώνιο Σίπκα, Αντιδήμαρχο Φλώρινας και Πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Δήμου Φλώρινας.
  • «Συμπλήρωση της με αριθμό 138/2017 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας όσον αφορά στην παράταση του συμβατικού χρόνου του ειδικού δεσμευμένου λογαριασμού στο πλαίσιο του χρηματοδοτικού προγράμματος του Πράσινου Ταμείου στον Άξονα Προτεραιότητας 4 ¨Αστική Βιώσιμη Κινητικότητᨻ, με εισηγητή τον κ. Κων/νο Τριανταφυλλίδη, Αντιδήμαρχο Φλώρινας, σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση της κ. Βασιλικής Σεχίδου, Προϊσταμένης Διεύθυνσης Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής Δήμου Φλώρινας.
  • «Γνωμοδότηση σε θέματα κυκλοφοριακών ρυθμίσεων (σχετ. η υπ΄ αριθμ. 5/2018 απόφαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Φλώρινας)», με εισηγητή τον κ. Χρήστο Μπαρδάκα, Αντιδήμαρχο Φλώρινας.
  • «Γνωμοδότηση σε θέματα κυκλοφοριακών ρυθμίσεων (σχετ. η υπ΄ αριθμ. 6/2018 απόφαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Φλώρινας)», με εισηγητή τον κ. Χρήστο Μπαρδάκα, Αντιδήμαρχο Φλώρινας.
  • «Συνδιοργάνωση με την Ένωση Φιλολόγων Ν. Φλώρινας διαγωνισμού Ορθογραφίας για μαθητές της Γ’ Γυμνασίου, στις 11 Μαρτίου 2018», με εισηγητή τον κ. Χρήστο Μπαρδάκα, Αντιδήμαρχο Φλώρινας.

Τα παραπάνω θέματα ψηφίστηκαν ομόφωνα.

  • «Αναμόρφωση προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2018 του Δήμου Φλώρινας», με εισηγητή τον κ. Κων/νο Τριανταφυλλίδη, Αντιδήμαρχο Φλώρινας, σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση της κ. Μελπομένη Γερομιχαλού, Αναπληρώτριας Προϊσταμένης Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών Δήμου Φλώρινας.

Το παραπάνω θέμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία καθώς το καταψήφισαν οι κ.κ. Κωνσταντινίδης, Παπασωτηρίου και Κασκαμανίδης.

  • Καταβολή έκτακτης επιχορήγησης ποσού 100.075,96 € προς την Κοινωφελή επιχείρηση Δήμου Φλώρινας από το Δήμο Φλώρινας ώστε να μπορέσει να καλυφθεί το συνολικό μισθολογικό κόστος του προγράμματος «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» για το χρονικό διάστημα Ιανουάριος 2018-Απρίλιος 2018, με εισηγητή τον κ. Κων/νο Τριανταφυλλίδη, Αντιδήμαρχο Φλώρινας, σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση της κ. Μελπομένης Γερομιχαλού, Αναπληρώτριας Προϊσταμένης Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών Δήμου Φλώρινας.

Το παραπάνω θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα.