Προχωρούν οι εργασίες υλοποίησης του μεθοριακού σταθμού της συνοριακής διάβασης στον Λαιμό Πρεσπών

Σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση κατασκευής του μεθοριακού σταθμού της συνοριακής διάβασης στον Λαιμό Πρεσπών σημειώθηκε σήμερα Τετάρτη 12 Μαΐου 2021. Κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης της Ελληνικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, ο Υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης ανακοίνωσε την εξουσιοδότηση της ΑΝΚΟ Α.Ε. για την ολοκλήρωση των μελετών και την κατασκευή του έργου, από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, μέχρι το τέλος του μήνα Μαΐου, έχουν προγραμματιστεί δύο συναντήσεις ανάμεσα στις Κοινές Επιτροπές Εμπειρογνωμόνων και τα εταιρικά σχήματα των δύο Κρατών, όπου θα ανακοινωθούν οι τεχνικές λεπτομέρειες του έργου και τα στάδια χρηματοδότησης από το Πρόγραμμα Διασυνοριακής Συνεργασίας INTERREG.

Παράλληλα η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας θα προχωρήσει στην κατασκευή δρόμου περίπου 3,5χλμ. που θα συνδέει τη συνοριακή διάβαση με την Τοπική Κοινότητα Λαιμού του Δήμου Πρεσπών, προϋπολογισμού περίπου 2 εκ. ευρώ.

Έργο στρατηγικής σημασίας χαρακτήρισε τη λειτουργία της μεθοριακής διάβασης, ο Υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, εξαγγέλλοντας τη συνδρομή του έμπειρου προσωπικού του Υπουργείου για την ολοκλήρωση τεχνικών και διαχειριστικών εργασιών, ώστε να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος.

Από την πλευρά  της ΑΝΚΟ Α.Ε. λεπτομέρειες του έργου παρουσίασε ο Δ/ντής Μελετών κ. Ιωάννης Γκίνης.

Η τηλεδιάσκεψη τελούσε υπο την αιγίδα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, με συντονιστή τον Γενικό Γραμματέα κ. Κωνσταντίνο Τσουβάλα, στην οποία συμμετείχαν επίσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας κ. Ιωάννης Κιοσές και ο Δήμαρχος Πρεσπών κ. Παναγιώτης Πασχαλίδης.