Πρόωρες εκλογές ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας

Με δηλώσεις από την Κουμουνδούρου, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε τις πολιτικές αποφάσεις του για το μέλλον.

Ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι, μετά τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, θα ζητήσει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο την άμεση προκήρυξη πρόωρων εκλογών.

Τα κυριότερα σημεία της δήλωσης του Αλέξη Τσίπρα:

“Τέσσερα χρόνια τώρα, πορευτήκαμε μέσα σε μεγάλες δυσκολίες. Κόντρα στο ρεύμα. Αλλά πάντοτε με όπλο την αξιοπρέπεια μας, την εντιμότητα μας και τη στήριξη του ελληνικού λαού. Βγάλαμε τη χώρα από τη μέγγενη των μνημονίων, καταφέραμε να ορθοποδήσουμε.

Όταν ανασάναμε, καταθέσαμε στην κρίση του λαού ένα σχέδιο για την επόμενη μέρα. Σχέδιο ανάκαμψης για τους πολλούς. Δεν κρυφτήκαμε. Είπαμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό. Ότι δυο δρόμοι υπάρχουν. Ο δρόμος της οριστικής εξόδου από τα μνημόνια, με τους πολλούς, για τους πολλούς.

Και από την άλλη μεριά, ο δρόμος της επιστροφής στο σκοτάδι της λιτότητας, της κρίσης, των ολιγαρχών και του ΔΝΤ. Αμέσως μετά το δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, θα ζητήσω από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την άμεση προκήρυξη εκλογών.

Για να είναι ο λαός αυτός που θα πάρει την οριστική απόφαση: επιθυμεί να συνεχίσουμε με ένα σχέδιο για τη στήριξη των πολλών ή την επιστροφή στο χθες; Ο λαός υπήρξε πάντα το μοναδικό μας στήριγμα. Απευθύνομαι σε εσάς και ζητώ την καθαρή εντολή σας

Εμείς πορευόμαστε πάντα με το κεφάλι ψηλά. Το ίδιο κάνουμε και τώρα. Σε όλες τις κρίσιμες στιγμές της ελληνικής ιστορίας, την απάντηση την έδωσε ο λαός. Τη δώσατε εσείς. Το μέλλον είναι στα χέρια σας”.

πηγή: http://ysterografa.gr/