Π.Ε. Φλώρινας: Από το Επίπεδο Μελετών στη Φάση Υλοποίησης Περνάει το Αρδευτικό Έργο των Πρεσπών

Την έμπρακτη στήριξη του πρωτογενούς τομέα και του Δήμου Πρεσπών, αποτελεί η ολοκλήρωση του αρδευτικού έργου, που περνάει από το επίπεδο των μελετών σε τροχιά υλοποίησης από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και την Π.Ε. Φλώρινας σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Στα πλαίσια επίβλεψης του έργου από την Π.Ε. Φλώρινας, ο χωρικός Αντιπ/ρχης κ. Ιωάννης Κιοσές και ο Αντιπ/ρχης Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βασίλειος Άμπας, υποδέχτηκαν τη Μεγάλη Τρίτη 14 Απριλίου στο Διοικητήριο της Π.Ε. Φλώρινας, τον Δήμαρχο Πρεσπών κ. Παναγιώτη Πασχαλίδη, προκειμένου να συζητήσουν τεχνικές λεπτομέρειες του έργου, καθώς και τις προοπτικές που διανοίγονται, για την αναβάθμιση του πρωτογενούς τομέα στην περιοχή. Μετά το πέρας της συνάντησης ακολούθησαν δηλώσεις των παρισταμένων.

Η σχετική προκήρυξη δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 8/4/2020, με προϋπολογισμό αξίας άνω των 20.000.000 ευρώ.  Πρόκειται για έργο που θα ενισχύσει την προστιθέμενη αξία των Πρεσπών, με την κατασκευή νέου αρδευτικού υπό πίεση δικτύου, κατάλληλο για στάγδην άρδευση.

Η προθεσμία υποβολής προσφορών προς την αρμόδια διεύθυνση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης  (Διεύθυνση Τεχνικών Έργων και Αγροτικών Υποδομών) που είναι η αναθέτουσα αρχή, λήγει στις 17 Ιουνίου 2020. Οι προσφορές θα αποσφραγιστούν στις 24 Ιουνίου, ενώ ο ανάδοχος που θα επιλεγεί μέσα από την μειοδοτική διαδικασία, οφείλει να κατασκευάσει το έργο εντός 36 μηνών.

Η προκήρυξη του διαγωνισμού κατασκευής του αρδευτικού Πρεσπών στην Εφημερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων  εδώ