Π. Πέρκα: Η αναγνώριση πτυχίων της αλλοδαπής ισχύει μόνο για τους «απλούς πολίτες» και όχι για τους «Άριστους» της ΝΔ!!

H Βουλευτής Φλώρινας και Αναπληρώτρια Τομεάρχης Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοπίστη (Πέτη) Πέρκα τοποθετήθηκε στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής με θέμα «Ακρόαση, από τα μέλη της Επιτροπής, σύμφωνα με τα άρθρα 43Α του Κανονισμού της Βουλής και 2 του ν. 4427/2016, του προτεινόμενου, κ. Χρήστου Τσίτουρα, από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κωνσταντίνο Αχ. Καραμανλή, για διορισμό στη θέση του Διοικητή της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας (Α.Π.Α.) και διατύπωση γνώμης της Επιτροπής»

Κατά την ακρόαση του κ. Τσίτουρα από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, προέκυψε μετά από ερώτηση της κ. Πέρκα, ότι ο νέος διοικητής της ΑΠΑ δεν είναι μέλος του ΤΕΕ και δεν έχει αναγνωρίσει τα πτυχία του. Η αναγνώριση των πτυχίων από πανεπιστήμια της αλλοδαπής που ισχύει για όλους τους Έλληνες πολίτες δεν ισχύει για τους «άριστους» του επιτελικού κράτους της ΝΔ. Δύο μέτρα και δυο σταθμά. Άλλα ισχύουν για τους «απλούς πολίτες» και άλλα για τους «άριστους» της ΝΔ.

Μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης και με τις μη ικανοποιητικές απαντήσεις του κ. Τσίτουρα και του κ. Κεφαλογιάννη η κ. Πέρκα ανέφερε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν εγκρίνει την επιλογή του κ. Τσίτουρα ως διοικητή της ΑΠΑ και ως εκ τούτου την καταψηφίζει.

Το link με το video:

https://youtu.be/hBXDT3KpduM