Π. Πέρκα: «Η ΝΔ πρέπει να προτάξει το εθνικό συμφέρον και όχι την εξυπηρέτηση εσωκομματικών ισορροπιών» (video)

Η Π. Πέρκα στην εκπομπή του Γ. Αυτιά στον ΣKAΪ: «Η ΝΔ πρέπει να προτάξει το εθνικό συμφέρον και όχι την εξυπηρέτηση εσωκομματικών ισορροπιών» (video)

Ως προς το θέμα της εθνικής ενότητας σε θέματα εξωτερικής πολιτικής που έθεσε ο κ. Αυτιάς, η κ. Πέρκα ανέφερε ότι αυτό είναι το ζητούμενο αλλά για να υπάρξει εθνική ενότητα απαιτούνται συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Η πρώτη είναι το Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, το οποίο ποτέ δεν συγκάλεσε  ο κ. Μητσοτάκης. Εθνική ενότητα χωρίς συνεννόηση και διάλογο δεν γίνεται. Η δεύτερη είναι ο λαός να παρακολουθεί τα γεγονότα, να ενημερώνεται έχοντας όλα τα στοιχεία.  Οι ειδήσεις είναι μισές και πανηγυρικές. Είναι σαφές ότι υπάρχει έλλειψη ενημέρωσης τόσο των κομμάτων όσο και των πολιτών.

Το να πανηγυρίζουν τα μέλη της κυβέρνησης για ωραίες τοποθετήσεις του Πρωθυπουργού δεν αρκεί μπροστά στην αυξημένη επιθετικότητα της Τουρκίας, με την αναβαθμισμένη ρητορική του Ερντογάν. Προφανώς είμαστε όλοι ενωμένοι απέναντι στην επιθετικότητα της Τουρκίας.  Η Τουρκία έχει αναθεωρητική πολιτική, και αυτό ακριβώς είναι η δύναμή μας. Εμείς βασιζόμαστε στο διεθνές δίκαιο και στις διεθνείς συνθήκες και έχουμε όλο το δίκιο με το μέρος μας. Αλλά είναι λάθος να λέμε ότι η Τουρκία είναι απομονωμένη. Άσκησε βέτο για την ένταξη της Σουηδίας και της Φιλανδίας στο ΝΑΤΟ και είδαμε ότι αμέσως έσπευσαν όλοι να ικανοποιήσουν τα αιτήματά της.

Απαιτείται πιο σοβαρή και πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική με συνεννόηση και διεκδίκηση. Η στάση του υπάκουου και δεδομένου συμμάχου δεν προωθεί τα εθνικά συμφέροντα.

Στη συνέχεια η κ. Πέρκα έθεσε ως παράδειγμα κακής εξωτερικής πολιτικής της ΝΔ, την στάση της κυβέρνησης στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.  Είπε χαρακτηριστικά «είμαστε η τέταρτη στην Ευρωπαϊκή Ένωση στη σειρά των χωρών που έχουν δώσει τα περισσότερα όπλα στην Ουκρανία. Έχουμε δώσει πολύ περισσότερα από τη Γαλλία που είναι και παραγωγός όπλων. Και δεν αναφέρομαι σε ανθρωπιστική βοήθεια που σε αυτό θα συμφωνούσαμε όλοι.  Είμαστε δηλαδή από τις χώρες με τη μεγαλύτερη εμπλοκή και αυτά τα μαθαίναμε από τον κ. Σόλτς  (Καγκελάριος της Γερμανίας), ενώ ο κ. Παναγιωτόπουλος (Υπουργός Εθνικής Άμυνας) στη Βουλή ενημέρωνε για το ακριβώς αντίθετο. Ότι δεν θα ξαναστείλουμε άλλα όπλα. Έτσι η χώρα μας γίνεται μέρος του προβλήματος και όχι της λύσης.

Και ένα ρητορικό ερώτημα προς την κ. Καραμανλή αφού μάλλον δεν μπορεί να το απαντήσει: πόσα και ποια όπλα στείλαμε στην Ουκρανία; Ο Υπουργός Άμυνας δεν έδωσε καμία απάντηση στην επιτροπή της βουλής. Επίσης πώς ακριβώς συνέβη και ποιες ευθύνες υπάρχουν για την κατοχύρωση από την Τουρκία του σήματος Turkaegean;

Ως δεύτερο παράδειγμα λανθασμένης στάσης της ΝΔ, η κ. Πέρκα ανέφερε τη συμφωνία των Πρεσπών. Σήμερα η κ. Καραμανλή (Βουλευτής ΝΔ) ανέφερε το «σκοπιανό» και τα Σκόπια. Είναι ντροπή να μην αναφέρει τη χώρα με το συνταγματικό της όνομα Β. Μακεδονία. Η μεγαλειώδης αυτή συμφωνία είναι υπόδειγμα άσκησης εξωτερικής πολιτικής. Ζούμε σε μια άλλη εποχή λόγω της εξωτερικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ. Καταφέραμε στα βόρεια σύνορα μας, το FIR της Βορείας Μακεδονίας να το επιτηρεί η ελληνική πολεμική αεροπορία αντί της  τούρκικης πολεμικής αεροπορίας.  Αυτό το έχουν παραδεχτεί πολλά στελέχη της ΝΔ προσφάτως και ο κ. Παναγιωτόπουλος σε επίσκεψή του στη Φλώρινα.  Κατά τα άλλα επικρατεί σύγχυση και διγλωσσία από τα στελέχη της ΝΔ. Πότε σέβονται και τιμούν τη συμφωνία, πότε είναι προδοτική. Να αποφασίσει η ΝΔ αν τηρεί και σέβεται τη συμφωνία ή όχι, αν είναι καλή ή αν δεν είναι και κυρίως να φέρει τα πρωτόκολλα για κύρωση στη Βουλή. Ας προτάξει το εθνικό συμφέρον από την εξυπηρέτηση εσωκομματικών ισορροπιών και την ικανοποίηση του κ. Σαμαρά.

Δείτε εδώ το video: https://youtu.be/w8kF8iuh1dA