Π. Πέρκα στο Mega: «Η ΝΔ κάνει προσπάθεια να παρουσιάσει μια άλλη πραγματικότητα σχετικά με την πανδημία» (video)

Η Βουλευτής Φλώρινας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., Π. Πέρκα τοποθετήθηκε για τα ζητήματα της πανδημίας και την ραγδαία αύξηση κρουσμάτων:

• Η ΝΔ κάνει προσπάθεια να παρουσιάσει μια άλλη πραγματικότητα. Τα νούμερα όμως -τα θύματα, οι 1000 περίπου νεκροί μέσα σε ένα μήνα- η κατάσταση με τον εμβολιασμό, όλα αυτά μιλούν από μόνα τους και τα πράγματα είναι πάρα πολύ σοβαρά. Δεν μπορούμε να αποδεχτούμε ότι αυτή είναι η κανονικότητα και να έχουμε τη λογική του «ό,τι θέλει ας γίνει».
• Μακάρι και εμείς να είχαμε τέτοια αντιπολίτευση. Όταν υπήρξαν διάφοροι περιορισμοί που ξεπερνούσαν τα όρια του Συντάγματος εμείς ήμασταν εκεί. Για τον εμβολιασμό; Πρώτος ο Α. Τσίπρας μαζί με τον Πρωθυπουργό έκανε εμβόλιο. Όλοι οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι εμβολιασμένοι, πράγμα που δεν ισχύει για τους Βουλευτές της ΝΔ.
• Σε αυτή την ιστορία, όπου κάθε τρεις και λίγο περνάνε πρώτο και δεύτερο κύμα και έρχεται ένας πρωθυπουργός χωρίς καμία ενσυναίσθηση και λέει ότι όλα πάνε καλά…ή ένας υπουργός βγαίνει και λέει ‘να μη σώσουν και κάνουν εμβόλιο’ γίνεται κάτι πολύ σοβαρό. Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε ότι θα αφήνουμε τους συμπολίτες μας να πεθαίνουν και να αφήνουμε απροστάτευτη την κοινωνία σε ό,τι αφορά την πανδημία…για να μην ανοίξουμε άλλα θέματα.
• Η αντιπολίτευση στην Ισπανία, στην οποία έδωσε συγχαρητήρια ο κ. Μητσοτάκης, κάνει πόλεμο στην κυβέρνησή της όταν πάει να πάρει μέτρα.
• Δεν θα μπω στον πειρασμό να κάνω την ειδική ενώ δεν είμαι. Ήμασταν εξαρχής ξεκάθαροι και οι προτάσεις του Α. Τσίπρα κατατέθηκαν. Τα μέτρα είναι κάτι το οποίο πρέπει να αποφασίζουν οι επιστήμονες, τους οποίους όμως η κυβέρνηση εκμεταλλεύτηκε πολιτικά, αλλά δεν τους άκουσε σε κρίσιμα θέματα.
• Όταν εν μέσω έξαρσης της πανδημίας κάνεις συγχώνευση Τμημάτων και βάζεις 27 παιδιά σε σχολικές τάξεις, όταν δεν ενισχύεις το ΕΣΥ και μάλιστα στον προϋπολογισμό του 2022 κόβεις 900 εκ., όταν δεν έχεις ενισχύσει την πρωτοβάθμια Υγεία να μπορεί να δουλέψει, όταν δεν κάνεις προσλήψεις, σημαίνει ότι δεν σε ενδιαφέρει τι θα γίνει.
• Οι επιστήμονες λέγανε το καλοκαίρι ότι θα φτάσουμε στα 5000 κρούσματα την ημέρα και μας φαινόταν υπερβολικό. Έτσι όπως πάμε όμως φτάσαμε.

Για την υπόθεση των επτά αστυνομικών στο Πέραμα, σημείωσε:

• 38 σφαίρες σε άοπλους με έναν νεκρό και έναν τραυματία…φαίνεται πως κάτι δεν έχει πάει καθόλου καλά και είναι προφανές. Όχι μόνο λοιπόν πήραν άλλες εντολές.
• Θα πω όμως και κάτι που με ενόχλησε πιο πολύ. Η στήριξη που πήραν οι 7 αστυνομικοί από τον Υπουργό και τον κ. Γεωργιάδη επίσης, χωρίς καν να έχει διερευνηθεί η υπόθεση. Θεωρώ ότι ο νομικός μας πολιτισμός αυτό δεν το επιτρέπει.
• Η κλοπή αυτοκινήτου δεν τιμωρείται με θανατική ποινή. Τέλος. Είναι απαράδεκτο αυτό που έγινε και θέλω να πιστεύω ότι η Δικαιοσύνη θα κάνει αυτά που πρέπει – με την Πολιτεία να την ακολουθεί ώστε να μην έχουμε άλλα τέτοια φαινόμενα.
• Δεν είμαστε η χώρα που μπορεί να σκοτώνεται πολίτης από αστυνομικούς επειδή πχ. τρέχει. Είμαστε Ευρωπαϊκή χώρα. Το Ευρωπαϊκό Δίκαιο και ο πολιτισμός μας δεν επιτρέπει τέτοιου είδους «εκτελέσεις», θα έλεγα.

Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο: