Π. Πέρκα: «Όλα δείχνουν ότι έχουμε μια κυβέρνηση που δεν έχει σχέδιο και δεν ακούει τους επιστήμονες όπως ισχυρίζεται» (video)

Τηλεοπτική παρουσία της Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας Π. Πέρκα στον τηλεοπτικό σταθμό Mega 

Η Βουλευτής Φλώρινας και Αναπλ. Τομεάρχης Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ,  Π. Πέρκα στην αρχή της τηλεοπτικής της παρουσίας, τοποθετήθηκε για τα ζητήματα της πανδημίας:

  • Στην πρώτη φάση της πανδημίας είχαμε καλά αποτελέσματα γιατί κλειστήκαμε όλοι στο σπίτι, με την συμβολή της αντιπολίτευσης και του ελληνικού λαού.
  • Το να κλείνεις τον ελληνικό λαό στο σπίτι επειδή φοβάσαι την κατάρρευση του Εθνικού Συστήματος Υγείας είναι σωστό – αρκεί όλο αυτό το διάστημα να προσπαθείς να το φτιάξεις, να προχωράς σε πιο πολλά τεστ και ιχνηλατήσεις.
  • Ήρθαμε σε ένα κρίσιμο σημείο με την χαλάρωση των μέτρων που έχει να κάνει κυρίως με την εμπιστοσύνη του κόσμου απέναντι στην πολιτεία. Ακούμε συνεχώς για «ατομική ευθύνη» αλλά παίρνουμε ως παράδειγμα την μάσκα που στην αρχή δεν ήταν υποχρεωτική, μετά έκανε κακό, μετά έπρεπε να την φοράμε και όλα αυτά δείχνουν μία κυβέρνηση που δεν έχει σχέδιο και δεν ακούει τους επιστήμονες.
  • Γίνεται τραγική διαχείριση στις μεταφορές, όπου έγινε μείωση των δρομολογίων, περιορίστηκε η πληρότητα και άρχισαν να δίνονται πρόστιμα στους πολίτες. Ο κ. Καραμανλής το κατάλαβε βέβαια ξέχασε τον ΟΑΣΘ στην Θεσσαλονίκη- αλλά μόλις το αντιλήφθηκε, προχώρησε η κυβέρνηση το άνοιγμα της κρουαζιέρας σε μία κρίσιμη εποχή όπου τα κρούσματα υπερβαίνουν αυτά του Απριλίου…
  • Εμείς λέμε πάντα ότι χρειάζεται μια σοβαρή στρατηγική. Δεν μπορούμε να προχωρούμε με αλλοπρόσαλλη πολιτική. Δείτε αυτό που έγινε με τα σύνορα, με την κρουαζιέρα…Να ξέρουμε που το πάμε, με ποια ρίσκα και συγχρόνως να προετοιμαζόμαστε για το 2ο κύμα, το οποίο φαίνεται να έρχεται ορμητικό.

 

Σχετικά με την οικονομική πολιτική της χώρας, σημείωσε:

  • Καταφέρανε να υπερχρεώσουν την χώρα με 320 δις και να την βάλουν στα μνημόνια, να φέρουν με τα δυο μνημόνια 10πλάσια μέτρα απ’ ότι το τρίτο μνημόνιο και χωρίς αποτέλεσμα.
  • Εμείς ήμασταν μία κυβέρνηση η οποία δεν είχε καμία ευθύνη για την υπερχρέωση της χώρας, καταφέραμε να κρατήσουμε την κοινωνία όρθια όσο γινόταν, να βγάλουμε την χώρα από τα μνημόνια και να ρυθμίσουμε το χρέος σε επίπεδο 15ετίας. Κάναμε θεσμικές αλλαγές τις οποίες ξηλώνουν τη μία μετά την άλλη, καταφέραμε χαμηλό δανεισμό και 37 δις αποθεματικά, που για πρώτη φορά κυβέρνηση αφήνει χρήματα σε επόμενη για περίπτωση κινδύνου.
  • Μέσα σε 40 χρόνια κατάφεραν να μετατρέψουν μία χώρα με τόσα συγκριτικά πλεονεκτήματα, σε μία χώρα διαφθοράς, που τώρα τα σκάνδαλα σκάνε το ένα μετά το άλλο και λαμβάνει γνώση ο ελληνικός λαός.
  • Μετέτρεψαν την Ελλάδα σε μία χώρα δίχως καινοτομία, δίχως παραγωγικό μοντέλο με ανάδειξη αυτών των πλεονεκτημάτων και έτσι μια πλούσια κατά τ’ άλλα χώρα κατάφερε να έχει αυτό το δυσθεώρητο χρέος, το οποίο πλήρωσε και πληρώνει μόνο ο ελληνικός λαός. Είδαμε ότι οι «κολλητοί», οι τραπεζίτες και όλοι αυτοί που πάνε να αμνηστεύσουν έγιναν πλουσιότεροι κατά την περίοδο της κρίσης.

 

Επίσης, παρατήρησε για τα εθνικά θέματα:

  • Υπάρχει κοινή γραμμή και εθνική στήριξη. Εμείς δεν είμαστε μια αντιπολίτευση όπως έκανε η ΝΔ με την Συμφωνία των Πρεσπών. Έχει καταγραφεί στην διεθνή κοινότητα η ντροπιαστική της στάση απέναντι στη Συμφωνία και η μικροπολιτική που άσκησε.
  • Για να έχεις μια ουσιαστική συμβολή στα εθνικά θέματα, πρέπει να κάτσουν οι πολιτικοί αρχηγοί στο ίδιο τραπέζι και να στηθεί μία στρατηγική. Δεν φτάνει μόνο να ενημερώνει ο Πρωθυπουργός τους Αρχηγούς των κομμάτων.
  • Η σύμπνοια στα εθνικά θέματα προκύπτει από ενημέρωση, από κατάθεση όλων των γεγονότων και συζήτηση ώστε να γίνει ένας οδικός χάρτης. Δεν γίνεται να το χειρίζεται μόνος του ο κ. Μητσοτάκης. Εδώ δεν γνωρίζουμε αν έχει προχωρήσει σε σύγκληση του ΚΥΣΕΑ…
  • Σήμερα, ευτυχώς, αποδεικνύεται πως με την ύπαρξη της Συμφωνίας των Πρεσπών στα βόρεια σύνορά μας δεν έχουμε τουρκικά αεροπλάνα να φυλάσσουν το FIR.
  • Βεβαίως, πρέπει να υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας αλλά η συζήτηση δεν μπορεί να γίνεται κάτω από εκβιασμούς της Τουρκίας. Ως Αξιωματική Αντιπολίτευση θα είμαστε δίπλα στην Κυβέρνηση στα εθνικά θέματα και θέλουμε συζήτηση, κατάθεση απόψεων και ενημέρωση για να γίνουν τα πράγματα λίγο πιο σοβαρά.

 

 

 

 

Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο:

https://youtu.be/GwYu46gNOOM

 

 

 

Θεοπίστη (Πέτη) Πέρκα

 

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας

Αναπλ. Τομεάρχης Μεταφορών