Ριζική ανατροπή στη Φλώρινα…

ΡΙΖΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΚΗΝΙΚΟΥ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ
ΕΧΑΣΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΗΝ ΕΔΡΑ ΚΕΡΔΙΣΕ Ο ΣΥΡΙΖΑ
ΝΕΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΔΗΣ

Την ανατροπή του πολιτικού σκηνικού έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Φλώρινα. Κατόρθωσε να διπλασιάσει τη δύναμη του και να κερδίσει την έδρα από το ΠΑΣΟΚ.
Ο Θανάσης Γερμανίδης πρώτος στη λίστα του ΣΥΡΙΖΑ εξελέγη βουλευτής.
Ο Στάθης Κωνσταντινίδης επανεκλέγεται στη Νέα Δημοκρατία, η οποία αύξησε τη  δύναμη της στην ΠΕ Φλώρινας.
-Στις εκλογές της 17ης  ψήφισαν 35428 λιγότεροι κατά 1720 από τις εκλογές της 6 Μαΐου 2012 και με έγκυρα ψηφοδέλτια λιγότερα κατά 1100.
-Κερδισμένος των εκλογών η Νέα Δημοκρατία που αύξησε τη δύναμη της κατά 1223 ψήφους σε σχέση με την 6η Μαΐου.
-Αυτός που έφερε τα πάνω κάτω είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Θέλεις η γενικότερη διάθεση να τον προτιμήσουν οι πολίτες, θέλεις τα τοπικά λάθη του ΠΑΣΟΚ, κατόρθωσε να διπλασιάσει τη δύναμη του, παίρνοντας 8267 ψήφους και να κερδίσει την έδρα από το ΠΑΣΟΚ, την οποία διατηρούσε ο κ. Λιάνης για πάνω από 20 χρόνια.
Νέος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εκλέχτηκε ο Θανάσης Γερμανίδης, ο οποίος θα εκπροσωπήσει την ΠΕ Φλώρινας μαζί με τον Στάθη Κωνσταντινίδη, ο οποίος εκλέχτηκε από τη Νέα Δημοκρατία.
Όλα τα κόμματα είχανε απώλειες με μεγαλύτερη αυτή του ΚΚΕ, ο οποίος απώλεσε 1587 ψήφους. Δεύτερο σε απώλειες έρχονται οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» των οποίων η δύναμη μειώθηκε κατά 872 ψήφους και ακολουθούν οι Οικολόγοι με 587, ο ΛΑΟΣ με 347, το ΠΑΣΟΚ με 304, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 286, η ΔΗΜΑΡ με 68, η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ με 44.
Τις μεγαλύτερες απώλειες των κομμάτων της κεντροδεξιάς εισέπραξε η Νέα Δημοκρατίας, ενώ ένα μέρος του εισέπραξε ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι απώλειες της κεντροαριστεράς  μεταφέρονται στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έκανε την ανατροπή διπλασιάζοντας τη δύναμη του και κερδίζοντας την έδρα στην ΠΕ Φλώρινας.

Στις δηλώσεις τους οι εκλεγέντες βουλευτές είπαν:

ΣΤΑΘΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ, βουλευτής ΝΔ  ΠΕ Φλώρινας
Μετά από μια επίπονη και κουραστική προεκλογική περίοδο σε δυο συνεχόμενες εκλογές, ο ελληνικός λαός έδωσε κυβερνητικό προβάδισμα στη νέα δημοκρατία.
Οι έλληνες πολίτες έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα προς όλους, ότι η Ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας είναι η μόνη λύση, ότι δεν μπορούν να γίνουν πειραματισμοί, ότι πρέπει να σταματήσουν τα μεγάλα λόγια και ευχολόγια και ότι πρέπει η χώρα αυτή να κυβερνηθεί.
Ο πρόεδρος της ΝΔ στις δηλώσεις του θεώρησε ως δεδομένο το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας.
Πρέπει όλα τα κόμματα όλες οι πολιτικές δυνάμεις, να αναλάβουν τις ευθύνες τους, για πάψει η Ελλάδα να παραμένει ακυβέρνητη. Άλλωστε όλοι αυτοί που επί σειρά ετών ευαγγελιζόταν την απλή αναλογική έπρεπε να ξέρουν και να έχουν συνειδητοποιήσει ότι η απλή αναλογική σημαίνει συμμαχικές κυβερνήσεις. Και συμμαχικές κυβερνήσεις σημαίνει σύνθεση απόψεων και προτάσεων κι όχι δογματική εμμονή σ’ αυτά που πρεσβεύει ο καθένας. Πράγμα που βλέπουμε σήμερα σε δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, που το λαός το ανέδειξε σε δεύτερο κόμμα.
Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι είναι εθνική ανάγκη να δημιουργηθεί κυβέρνηση. Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για  μικροπολιτικά παιχνίδια. Το μέλλον της πατρίδας μας κρίνεται από την απόφαση των πολιτικών αρχηγών. Ευελπιστώ ότι θα προτάξουν το εθνικό συμφέρον πάνω από το κομματικό. Άλλωστε επιδίωξη του Αντώνη Σαμαρά και της ΝΔ είναι να κυβερνηθεί αυτή η χώρα.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΔΗΣ, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ Φλώρινας
Η παρούσα εκλογική αναμέτρηση εξέφρασε μια αναγκαιότητα και μια ελπίδα. Θα κάνω το παν για να μην διαψεύσω τους ψηφοφόρους της Φλώρινας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ μου έκανε την τιμή να με συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο. Είμαι όμως κατά το σύνταγμα και τους νόμους βουλευτής όλων των Φλωρινιωτών, ανεξαρτήτως παράταξης.
Δεν θα κάνω διακρίσεις. Θα ισχύσουν σε ότι με αφορά οι αρχές της αξιοκρατίας. Δεν θα κάνω ρουσφέτια αλλά θα συμπαρασταθώ σε κάθε δίκαιο και νόμιμο αίτημα, ατομικό ή συλλογικό.
Δεν είναι ώρα προφανώς για πανηγυρισμούς. Είναι ώρα μεγάλης ευθύνης και για μένα προσωπικά.
Ευχαριστών όλους τους συνυποψηφίους μου στο ψηφοδέλτιο, που έτρεξαν μέχρι την τελευταία μέρα. Ευχαριστών τους παλιούς ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, κυρίως όμως ευχαριστώ τους ψηφοφόρους των άλλων πολιτικών χώρων, οι οποίοι πήρανε την απόφαση αυτή την κρίσιμη στιγμή, να αναθέσουν τις ελπίδες τους στο ΣΥΡΙΖΑ κι εμένα προσωπικά.
Η συνεργασία μου με όλους τους φορείς του νομού και τα πρόσωπα είναι δεδομένη.
Θέλω να απευθύνω χαιρετισμό και στους άλλους υποψηφίους και να τους πω ότι το ταξίδι έχει αξία και η προσπάθεια.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα στην ΠΕ Φλώρινας έχουν ως εξής: (ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ)