Σοφία Ηλιάδου-Τάχου: Δήλωση για τις πρυτανικές εκλογές στο ΠΔΜ

Με αφορμή το γεγονός ότι πολλοί από τους συμπατριώτες και τις συμπατριώτισσες εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους για την έκβαση της δικής μου συμμετοχής στο πλαίσιο των εκλογικών διαδικασιών για την ανάδειξη των πρυτανικών αρχών στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, επιθυμώ να δηλώσω τα εξής:

α) Παρά την μη επιτυχή έκβαση της δικής μου υποψηφιότητας, νιώθω δικαιωμένη, επειδή ευάριθμοι συνάδελφοι και συναδέλφισσες με στήριξαν με την ψήφο τους, αφού έλαβα θετικές ψήφους από 13 μέλη ΔΕΠ, από 16 έλαβε η κυρία Σπύρτου και από 18 μέλη ΔΕΠ ο κύριος Ιορδανίδης. Επιπλέον ευχαριστώ από καρδιάς όλους εκείνους τους φίλους και τις φίλες, ΕΔΙΠ, ΕΤΕΠ, Διοικητικούς, που με στήριξαν στον αγώνα αυτό, που ήταν αγώνας για την Φλώρινα, και για την Δυτική Μακεδονία, για ένα πανεπιστήμιο που επιθυμούσαμε να αναβαθμίσει την περιοχή μας. Ένας αγώνας που τον είχαμε  ξεκινήσει, μαζί με τα μέσα και τους δημοσιογράφους της Φλώρινας, πολύ πιο μπροστά από τους νυν εκλεγέντες.

γ) Πραγματικά, για πρώτη φορά στην Φλώρινα, τα πολιτικά γραφεία και των δύο κομμάτων (ΝΔ & συριζα) συνεργάστηκαν και βοήθησαν, στο μέτρο των δυνατοτήτων τους, να αναδειχτούν ως εκλεκτοί τους και ως εκπρόσωποι της ακαδημαϊκής κοινότητας της Φλώρινας στην Σύγκλητο οι δύο: ο Καθηγητής Γ. Ιορδανίδης και η κατά δήλωσή της συμπατριώτισσά μας, πρώην υπ. Βουλευτής του σύριζα, πρώην υπ. στην περιφέρεια με τον σύριζα, Καθηγήτρια Α. Σπύρτου. Συγχαίρω λοιπόν όσους ενεπλάκησαν στην συνεργασία,  αλλά και όσους εκλέχτηκαν. Στα χέρια τους είναι πλέον το μέλλον του πανεπιστημίου και του τόπου μας. Ο χρόνος θα δείξει, αν όλα θα εξελιχτούν ανάλογα με τις προσδοκίες που έχουν επενδυθεί.

Σε ότι με αφορά θα απαντήσω με την φράση που χρησιμοποίησε ο Γιώργος Σεφέρης μετά από την τολμηρή δήλωσή του εναντίον της Χούντας: «Τώρα ξαναγυρίζω στην σιωπή μου..»

Σοφία Ηλιάδου-Τάχου, Πολιτευτής της ΝΔ.

Καθηγητρια Νέας Ελληνικής Ιστορίας Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας