Σταύρος Παπασωτηρίου: «Ξεπάγωμα τριετιών και πολυετιών για όλους τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα»

Τοποθετούμενος κατά την συζήτηση του νέου εργασιακού νομοσχεδίου ο βουλευτής Φλώρινας της ΝΔ Σταύρος Παπασωτηρίου αναφέρθηκε στην άμεση υλοποίηση της εξαγγελίας του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ για «ξεπάγωμα» των μισθολογικών ωριμάνσεων στον ιδιωτικό τομέα.

Το μέτρο αυτό φέρνει από 1ης Ιανουαρίου 2024 αυξήσεις σε 600.000 μισθωτούς αλλά και την ενεργοποίηση, για πρώτη φορά μετά το 2012, όλων των επιδομάτων προϋπηρεσίας για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα.

Παράλληλα το νέο εργασιακό νομοσχέδιο περιλαμβάνει:

  • τη δυνατότητα παράλληλης εργασίας μισθωτών σε 2 διαφορετικούς εργοδότες, με απόλυτη τήρηση των προβλεπόμενων ωρών ανάπαυσης και
  • τη θεσμοθέτηση των «συμβάσεων κατά παραγγελία» έτσι ώστε πλέον όλοι οι ωρομίσθιοι εργαζόμενοι να καλύπτονται νομικά από όλες τις εγγυήσεις του εργατικού δικαίου.

Ο Σταύρος Παπασωτηρίου, με αφορμή διάταξη του νομοσχέδιου για την ανάπτυξη ενός νέου μηχανισμού διασύνδεσης εξειδικευμένου προσωπικού με την ελληνική αγορά εργασίας, υπογράμμισε την ανάγκη αντιμετώπισης του προβλήματος της τοπικής ανεργίας σε νομούς όπως η Φλώρινα. Σύντομα το υπουργείο Εργασίας θα ξεκινήσει προγράμματα επιχειρηματικής κατάρτισης ανέργων και χορήγησης μικροπιστώσεων για να μπορέσουν να ξεκινήσουν τις δικές τους δουλειές.

Σε αυτό το σημείο ο Βουλευτής της ΝΔ εισηγήθηκε στη κυβέρνηση τα παραπάνω προγράμματα, ξεκινώντας από τη Δυτική Μακεδονία, να εστιαστούν στις ανάγκες του νομού Φλώρινας όπου η ανεργία έχει αποκτήσει ιδιαίτερα ποσοτικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά.