Στη Φλώρινα ο διοικητής της 3ης ΥΠΕ Παναγιώτης Μπογιατζίδης – «Το μοναδικό όπλο που έχουμε σήμερα στη διάθεσή μας είναι ο εμβολιασμός»

Τη Φλώρινα επισκέφθηκε ο διοικητής της 3ης ΥΠΕ, Παναγιώτης Μπογιατζίδης, με αφορμή τη διεξαγωγή του 15ου Συνεδρίου Γενικής Χειρουργικής.

Σε δηλώσεις του, μεταξύ άλλων, είπε: Το νοσοκομείο της Φλώρινας ενισχύεται με πάνω από 1,5 εκ. ευρώ σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και ταυτόχρονα προκηρύσσονται οι αντίστοιχες θέσεις.

Ο κ. Μπογιατζίδης τόνισε την οικονομική ενδυνάμωση του νοσοκομείου Φλώρινας, που θα συμβάλλει στην παροχή καλύτερων υπηρεσιών υγείας στους πολίτες, ενώ αναφορικά με το Συνέδριο το χαρακτήρισε τιμή για τη Φλώρινα και την 3η ΥΠΕ.

Ερωτηθείς για την κατάσταση με την πανδημία και τους εμβολιασμούς, σημείωσε πως «όλο αυτό το διάστημα τα νοσοκομεία μας πιέστηκαν από τη διαχείριση του ζητήματος του κορωνοϊού…

Το μοναδικό όπλο που έχουμε σήμερα στη διάθεσή μας είναι ο εμβολιασμός. Η πίεση στο σύστημα υγείας είναι ιδιαιτέρως αυξητική. Όταν το 98% των νοσηλευομένων σε μονάδες εντατικής θεραπείας είναι ανεμβολίαστοι, όταν πάνω από το 85% αυτών που νοσηλεύονται σε απλές κλίνες covid είναι ανεμβολίαστοι, υποδηλώνει αυτή τη σημαντικότητα.

Όλοι αυτοί οι πολίτες οι οποίοι αρνούνται να κάνουν τη χρήση των συγκεκριμένων υπηρεσιών, έρχεται εκείνη η στιγμή που ζητάνε τη χρήση των υπηρεσιών για νοσηλεία σε covid κλινικές. Νομίζω ότι αυτό είναι άδικο κύρια για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και για το σύστημα υγείας, το οποίο αγωνίζεται όλο αυτό το χρονικό διάστημα».