Στο ίδιο έργο Θεατές

ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ

Το Σάββατο 20 Οκτωβρίου, πριν την χοροεσπερίδα που διοργάνωσαν από κοινού η Στέγη Μακεδονικού Πολιτισμού και η ΕΕΣ-Ουράνιο Τόξο, γίναμε ξανά θεατές ενός έργου, το οποίο οι εθνικά Μακεδόνες της Ελλάδας το έχουν δει κατ’ επανάληψη τα τελευταία χρόνια.

Τι ακριβώς είδαμε;

-Τις γνωστές απειλές των θρασύδειλων νεοναζιστών της Χρυσής Αυγής περί ματαίωσης της εκδήλωσης

-Την καθιερωμένη επιστολή μας προς την Αστυνομική Διεύθυνση Φλώρινας, μέσω της οποίας ζητούσαμε προστασία της εκδήλωσης και εφιστούσαμε την προσοχή για προβοκάτσια από μέρους των φασιστών.

 

Τι συνέβη;

– Συγκέντρωση φασιστών από όλη την Ελλάδα με σκοπό να εμποδίσουν την προσέλευση του κοινού.

– Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις να αποκλείουν την πρόσβαση προς το χώρο της εκδήλωσης, αφού όμως είχαν επιτρέψει στα λεωφορεία της Χρυσής Αυγής να περάσουν. Το αποτέλεσμα ήταν να μπλοκαριστεί διπλά η πρόσβαση όσων είχαν σχεδιάσει να παρευρεθούν, κάτι που ασφαλώς δεν θα είχε συμβεί αν οι αστυνομικές αρχές είχαν ακούσει τις παραινέσεις μας και είχαν μπλοκάρει τους φασίστες πολύ πριν φτάσουν στο χώρο της εκδήλωσης. Είναι κάτι άλλωστε που αποτελεί πάγια τακτική της αστυνομίας σε ανάλογες εκδηλώσεις και είναι τουλάχιστον περίεργο που αυτή τη φορά ακολουθήθηκε άλλη τακτική.

 

Τελικώς βέβαια οι θρασύδειλοι νεοναζί αποχώρησαν “επιτυγχάνοντας” να καθυστερήσουν ελαφρώς την εκδήλωση, η οποία και διεξήχθη κανονικά και με απόλυτη επιτυχία, χάρις στην υπομονή και επιμονή των Μακεδόνων που έχουν διαχρονικά αποδείξει ότι δεν πτοούνται από κανενός είδους απειλές και μπλόκα.

 

Εμείς όμως αναρωτιόμαστε:

 

– Για πόσο ακόμα μια συντεταγμένη πολιτεία θα ανέχεται και εμμέσως θα υποβοηθά τις ενέργειες μίσους μιας φασιστικής εγκληματικής οργάνωσης και δεν θα τις καταστέλλει αμείλικτα;

– Ως πότε οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές θα κλείνουν αυτιά και μάτια σε κατάφωρες παραβάσεις νόμων; Περιμένουν άραγε συμπλοκές με θύματα για να επέμβουν;

– Τι ακριβώς περιμένουν τα πολιτικά κόμματα του λεγόμενου “δημοκρατικού τόξου” για να καταδικάσουν αυτές τις ρατσιστικές και μισαλλόδοξες συμπεριφορές; Μήπως τελικά στην Ελλάδα του 2018 ο εγκληματικός φασισμός της Χρυσής Αυγής εξακολουθεί  να είναι λιγότερο απεχθής από τις εθνικές και γλωσσικές μειονότητες που ταυτίζονται περίπου με το “απόλυτο κακό”;

 

Υπενθυμίζουμε ότι στις 11 Νοεμβρίου διεξάγεται το Τακτικό Συνέδριο της ΕΕΣ-Ουράνιο Τόξο. Ελπίζουμε ότι μετά τα όσα έγιναν το περασμένο Σάββατο, οι αστυνομικές αρχές θα επιτρέψουν στους συνέδρους και στους προσκεκλημένους από την Ελλάδα και το εξωτερικό να φτάσουν στο χώρο του συνεδρίου αξιοπρεπώς και όχι από τους παρακείμενους αγρούς. Σε διαφορετική περίπτωση και με δεδομένο ότι οι Μακεδόνες θα είναι και πάλι εκεί, αναλαμβάνουν πλήρως την ευθύνη για ότι δυσάρεστο τυχόν συμβεί.

 

Το Γραφείο Τύπου της ΕΕΣ-Ουράνιο Τόξο