Στο πρόγραμμα Δημοσίων επενδύσεων εντάχθηκε η διασύνδεση της Κέλλης με τον Άγιο Αθανάσιο

Συνέντευξη τύπου παραχώρησαν τη Δευτέρα 7 Ιουνίου ο Δήμαρχος Αμυνταίου Άνθιμος Μπιτάκης και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Κέλλης Αθανάσιος Τάσκας για την ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του έργου «Βελτίωση οδοποιίας Κέλλης – Αγίου Αθανασίου».

Ο κ. Μπιτάκης δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος με τις εξελίξεις ενώ πιο συγκεκριμένα είπε «πρόκειται για ένα έργο ύψους 6,3 εκατομμυρίων ευρώ, 14 χιλιομέτρων περίπου με οδόστρωμα 6,5 μέτρων ασφαλτοστρωμένο και με υποδομές. Είναι ένας αγώνας που ξεκίνησε πολλά χρόνια πριν με πείσμα και θέληση από τον πρόεδρο της Κέλλης κ. Τάσκα και έτσι καταφέραμε από κοινού αυτό το έργο να υιοθετηθεί από την πολιτεία και να έχουμε πλέον την ένταξή του μέσα από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων. Είναι ένα διαπεριφερειακό έργο και χρειάζεται γρήγορα να υλοποιήσουμε κάποιες μελέτες. Το έργο αυτό θα δώσει προστιθέμενη αξία στα τοπικά προϊόντα της κέλλης. Όλο το τουριστικό απόθεμα της Δυτικής Μακεδονίας και του δήμου Αμυνταίου διασυνδέεται με το τουριστικό προϊόν και το τουριστικό απόθεμα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και συγκεκριμένα με τον Άγιο Αθανάσιο. Είναι ένα έργο κομβικής σημασίας για τον δήμο μας, για τον νομό Φλώρινας και για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας».

Από την πλευρά του ο κ. Τάσκας μίλησε για τη δύσκολη κατάσταση που βιώνει η χώρα μας τα τελευταία χρόνια  αναδεικνύοντας την προσπάθεια που κατέβαλαν σε ένα τοξικό περιβάλλον το οποίο δεν επέτρεπε μεγάλες διεκδικήσεις. Αυτό αποτέλεσε πρόκληση για τους ίδιους που τελικά με επιμονή και υπομονή κατάφεραν την επίτευξη του στόχου. «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι το υπουργείο Υποδομών και μεταφορών με υπογραφή του υπουργού μας του Κωνσταντίνου Καραμανλή θεώρησε αναγκαίο να γίνει αυτό το έργο, αυτή η διασύνδεση της Κέλλης με τον Άγιο Αθανάσιο και να το εντάξει στο πρόγραμμα Δημοσίων επενδύσεων. Από δω και πέρα θα πρέπει η δημοτική μας αρχή και οι τεχνικές υπηρεσίες να τρέξουν, να βάλουν το χρονοδιάγραμμα και να προσπαθήσουν να το δημοπρατήσουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα για να πετύχουμε το στόχο μας. Τέτοιου είδους επενδύσεις πέρα από την αναπτυξιακή τους διάσταση έχουν και τον κοινωνικό τους χαρακτήρα και ειδικά για εμάς στην Κέλλη που έχουμε μία ιδιαιτερότητα και δεν είναι άλλη από αυτή την ιδιότυπη απομόνωση. Αυτός ο δρόμος ανοίγει μία τουριστική διέξοδο και καλούμε τον κόσμο να γνωρίσει ακόμα καλύτερα την Kέλλη, τα προϊόντα της αλλά και τους ανθρώπους της οι οποίοι είναι βιοπαλαιστές,  αξιέπαινοι και αρκετά φιλόξενοι».