Συνάντηση εργασίας της διοίκησης του Επιμελητηρίου Φλώρινας με την βουλευτή και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας  μεταξύ του Προέδρου του Επιμελητηρίου Φλώρινας κυρίου Σαπαλίδη Σάββα, μελών της Διοικητικής Επιτροπής του ΕΒΕ Φλώρινας με την κυρία Θεοπίστη Πέρκα Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ- Κοινωνική Συμμαχία Φλώρινας καθώς και του συντονιστή της Νομαρχιακής Φλώρινας κυρίου Θεοδωρίδη Αβραάμ και μελών. Σκοπός της συνάντησης ήταν η ανάδειξη των προβλημάτων και διεκδικήσεων από πλευράς Επιμελητηρίου όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του ΕΒΕ κύριος Σαπαλίδης Σάββας στην διεξοδική του τοποθέτηση στην οποία συγκεκριμένα τοποθετήθηκε στην 10ετή κρίση που μαστίζει τις επιχειρήσεις της ΠΕ Φλώρινας, τα προβλήματα που επέφερε στην επιχειρηματικότητα τα τελευταία χρόνια η πανδημία (COVID) καθώς και ο μεγάλος σεισμός που έπληξε την ΠΕ Φλώρινας. Η κυρία Πέρκα άκουσε με μεγάλο ενδιαφέρον τα προβλήματα των επιχειρήσεων. Διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο και την Διοικητική Επιτροπή του Επιμελητηρίου Φλώρινας πως θα εργαστεί για την επίλυση των μεγάλων προβλημάτων που ταλανίζουν την επιχειρηματική κοινότητα Φλώρινας. Τέλος αποφασίστηκαν τακτικές συναντήσεις των δύο πλευρών με απώτερο στόχο την επίλυση των προβλημάτων της επιχειρηματικής κοινότητας.

Ακολουθούν τα αιτήματα του Επιμελητηρίου:

  1. άμεση παρέμβαση της κυβέρνησης για την οικονομική στήριξη όλων των επιχειρήσεων της ΠΕ Φλώρινας προκειμένου να ανταπεξέλθουν στα πάγια έξοδα τους (δίκτυα κοινής ωφελείας, θέρμανση, ενοίκια και εργαζόμενους) με προτεινόμενο ποσό τις 5000€.
  2. αναστολή για ένα χρόνο όλων των φορολογικών, ασφαλιστικών υποχρεώσεων και ΑΑΔΕ των επιχειρήσεων της ΠΕ Φλώρινας μέχρι να συνέλθουν οικονομικά.
  3. άμεση αποζημίωση των υλικών (εμπορευμάτων) που καταστράφηκαν κατά την διάρκεια του σεισμού.
  4. επιδότηση των επιχειρήσεων έως 75% των τιμολογίων ενέργειας όλων των επιχειρήσεων.
  5. καθιέρωση ημερήσιας αποζημίωσης των νοσούντων αυτοαπασχολούμενων από τον covid.
  6. δημιουργία ειδικής φορολογικής ζώνης της ΠΕ Φλώρινας.
  7. ένταξη με ειδικό χρηματοδοτικό καθεστώς στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της ΠΕ Φλώρινας.
  8. λειτουργία τις σιδηροδρομικής γραμμής Φλώρινας-Μοναστηρίου.
  9. τον χαρακτηρισμό της περιοχής ως διακομεταμιστικό κέντρο (χερσαίο λιμάνι).
  10. στήριξη των επιχειρήσεων που ανέστειλαν την εργασία τους λόγω σεισμού καθώς και των υφισταμένων υπαλλήλων τους.
  11. μείωση ειδικού φόρου κατανάλωσης καυσίμων.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φλώρινας

Σαπαλίδης Σάββας