Συνάντηση μελών και φίλων του Δημοκρατικού Πατριωτικού Κινήματος «ΝΙΚΗ» στη Φλώρινα (φωτογραφίες & βίντεο)

Η πρώτη συνάντηση των μελών και φίλων του Δημοκρατικού Πατριωτικού Κινήματος «ΝΙΚΗ» στη Φλώρινα, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου.

Ομιλητές ήταν ο δάσκαλος και Πρόεδρος του κινήματος Δημήτριος Νατσιός και η εκπρόσωπος  για την Π.Ε Φλώρινας Αλεξία Τάντση. Τοποθέτηση έκανε η καθηγήτρια και υπεύθυνη γραμματείας για τη Φλώρινα Σμαράγδα Παπανταζή ενώ την εκδήλωση συντόνισε ο Γιώργος Χατζής.

Ο κ. Νατσιός σε δηλώσεις του ανέφερε ότι «Η σημερινή συνάντηση είναι η παρθενική συνάντηση της ΝΙΚΗΣ στην περιοχή της Φλώρινας για να αλληλογνωριστούμε. Δεν ήρθαμε για να πείσουμε τον κόσμο ότι υπάρχει τεράστιο πρόβλημα και είμαστε στο χείλος του γκρεμού αλλά για να γνωριστούμε και να επιστρατευτούμε σ΄ αυτήν την προσπάθεια μήπως μπορέσει η πατρίδα μας να αποκτήσει μέλλον.    

Η κίνηση αυτή έχει στόχο να ενώσει όλους τους Έλληνες που έχουν αναφορά στα ριζιμιά θεμέλια της πατρίδας μας που είναι πρωτίστως η πίστη στον Χριστό και η φιλοπατρία.

 Η λέξη «ΝΙΚΗ» παραπέμπει στην αρχαία Ελλάδα αλλά είναι και λέξη ευαγγελική, να νικήσει επιτέλους ο ελληνικός λαός.

Στα σχολεία σήμερα επικρατεί ένα είδος παιδομαζώματος.  Πλέον την παιδεία την ονομάζω κακή εκπαίδευση διότι το μέλλον της πατρίδας κρίνεται μέσα στις σχολικές αίθουσες.

Η αφετηρίας μας είναι ο χώρος της εκκλησίας και το κίνημα έχει απλωθεί σε ολόκληρη τη χώρα με μεγάλη ανταπόκριση. Σήμερα οι Έλληνες δεν αγωνιούν απλώς αλλά αισθάνονται ότι πλησιάζει το τέλος, ότι είμαστε στο χείλος του γκρεμού και πρέπει να αντιδράσουμε.

Στη βουλή πρέπει να μπουν άνθρωποι οι οποίοι θα κάνουν τον σταυρό τους και θα λένε στο λαό ότι με τη βοήθεια της Παναγίας θα ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και όχι άνθρωποι που καταπατούν την πίστη, την ιστορία και τη γλώσσα μας.

Στην εκπαίδευση επικρατούν βιβλία που δεν προσφέρουν πρότυπα, καταργήθηκε η σημαία και η προσευχή κι όμως τα παιδιά συγκινούνται με αυτά και πρέπει να τα επαναφέρουμε. Στις σχολικές αίθουσες επικρατεί αθλιότητα γιατί κυβερνάει η νέα τάξη πραγμάτων, οι ανθέλληνες, οι εκκλησιομάχοι και οι ανήθικοι».

Η κ. Τάντση ανέπτυξε το θέμα «covid 19 – ο ιός της διχόνοιας» και τις θέσεις της ΝΙΚΗΣ πάνω σε αυτό. «Ο Πρωθυπουργός, ο μοναδικός στον κόσμο που αυτοαναγνωρίσθηκε σε ηγέτη λαού ψεκασμένων, προωθεί την επιβολή ιατρικών πράξεων χωρίς συναίνεση, ιδέα η οποία καταδικάστηκε στη δίκη της Νυρεμβέργης κατά του ναζισμού. Κάποιοι όντως πρέπει να μείνουν σπίτι. Η κυβέρνηση άφησε αθωράκιστη την υγεία των πολιτών, ευτέλισε την επιστήμη, αρνήθηκε τον διάλογο, επέβαλε ακατανόητα μέτρα που η ίδια περιφρόνησε, δίχασε την κοινωνία μας, προσέβαλε και χλεύασε τις αξίες μας. Τώρα νίπτει τας χείρας για χιλιάδες θανάτους αγαπημένων μας που μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί».

Τέλος τον λόγο πήρε η κ. Παπανταζή η ο οποία μίλησε για την προσωπική της εμπειρία η οποία την ώθησε να ενταχθείς το κίνημα της ΝΙΚΗΣ.