Συνάντηση της Βουλευτή Π. Πέρκα με εκπροσώπους της ΕΛΜΕ Φλώρινας

Η Βουλευτής Φλώρινας και Αναπλ. Τομεάρχης Περιβάλλοντος & Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Θεοπίστη (Πέτη) Πέρκα, υποδέχτηκε τα μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ Φλώρινας κ. Π. Πυργιλή και κ. Β. Κοσκοσά,  την Πέμπτη 28 Απριλίου 2022.

Οι εκπρόσωποι της ΕΛΜΕ κατέθεσαν και συζήτησαν τα αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που αφορούν στην μισθολογική κατάσταση, τα συνταξιοδοτικά, τους μόνιμους διορισμούς και την κάλυψη των κενών με σταθερή εργασία-ωράρια για όλους/ες, ασφαλή σχολεία, κατάργηση των αντιεκπαιδευτικών και αντεργατικών νόμων Κεραμέως – Χατζηδάκη, κατάργηση της ισοτιμίας κολλεγίων-ΑΕΙ, κατά της εφαρμογής της ΕΒΕ και της Τράπεζας Θεμάτων, των σχολείων «ελίτ» για λίγους ‘άριστους’ μαθητές κ.α.

Η κ. Πέρκα ενημερώθηκε πλήρως για τις αγωνίες των εκπαιδευτικών και τα θέματα και τα προβλήματα που προκύπτουν από τις τελευταίες αλλαγές στην Παιδεία, αλλά και την πληθωριστική και ενεργειακή κρίση που επιτείνει τα ανοιχτά ζητήματα του κλάδου.

Τέλος,  οι δύο πλευρές συμφώνησαν πλήρως ότι ο βασικός ρόλος της εκπαίδευσης δεν θα πρέπει να υποβαθμίζεται στην εκπαίδευση των λίγων, αλλά να ενισχύεται η μόρφωση όλων των παιδιών ανεξαιρέτως, με την Βουλευτή να δεσμεύεται να συνεχίσει τη διεκδίκηση για επίλυση όλων των ζητημάτων που απασχολούν την εκπαιδευτική – μαθητική κοινότητα της ΠΕ Φλώρινας.