Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας με αντιπροσωπεία Συλλόγων Ατόμων με Αναπηρία της Π.Ε. Φλώρινας

Τον Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας κ. Σωτήρη Βόσδου επισκέφτηκαν την Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2022, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Π.Ε. Φλώρινας και ο Νομαρχιακός Σύλλογος ΑμεΑ Φλώρινας.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα αναπροσαρμογής των σχεδίων Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να συμπεριληφθούν στα σχέδια όλων των φορέων που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών, δράσεις και ενέργειες για την υποβοήθηση των ΑμεΑ σε αυτές τις περιπτώσεις.

Επίσης, συζητήθηκε το  αίτημα της βελτίωσης της προσβασιμότητας  των ΑμεΑ στις υπηρεσίες της Π.Ε. Φλώρινας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑμεΑ Φλώρινας Βασίλης Παπαγιάννης, η  Αντιπρόεδρος Ελένη Ίνδου και ο Γραμματέας Ιωάννης Μοστάκης, επίσης η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Φλώρινας Αγνή Σιδηροπούλου, η Γραμματέας Ιορδάνα Σουμελίδου και τα μέλη Βασίλης Τσούλης και Βασίλης Ιγνατίου

Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης επισήμανε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλει ως κοινωνικός οργανισμός, που βρίσκεται σε άμεση επαφή με τον πολίτη να συμβάλλει ουσιαστικά στην ισότιμη ένταξη των πολιτών με αναπηρία στη κοινωνική ζωή και στη βελτίωση της καθημερινότητας τους.