Συνάντηση του Βουλευτή Γιάννη Αντωνιάδη με τον διευθυντή του Λ.Κ.Δ.Μ Νίκου Αντώνιο

Την Δευτέρα 08/02/2021 ο βουλευτής της Π.Ε Φλώρινας  Γιάννης Αντωνιάδης συναντήθηκε με τον διευθυντή του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας (Λ.Κ.Δ.Μ), κ. Νίκου Αντώνιο.

Συζητήθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν την ενεργειακή ζώνη Αμυνταίου-Φλώρινας. Πρωτίστως συζητήθηκε το θέμα της απασχόλησης των ιδιοκτητών φορτηγών, των οδηγών, των χειριστών σκαπτικών μηχανημάτων , των εργατών και όλων όσων έχουν άμεση σχέση με την λειτουργία του ΑΗΣ και  των ορυχείων. Ακόμα συζητήθηκαν  η λειτουργία των ορυχείων της Αχλάδας, οι  αποκαταστάσεις των εδαφών, η  ενεργειακή επάρκεια, οι  τηλεθερμάνσεις, ο σχεδιασμός για την μεταλιγνιτική περίοδο, το σχέδιο δίκαιης μετάβασης κ.α.

Τέλος αποφασίστηκε να διερευνηθούν τα τεχνικά προβλήματα πρόβλημα που έχουν  προκύψει με τις εκκρεμείς αιτήσεις για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάρκων και να αναζητηθεί η δυνατότητα αύξησης της παραγόμενης ενέργειας στην περιοχή της Π.Ε Φλώρινας.

Συμφωνήθηκε η συνέχιση της συνεργασίας σε όλα τα ζητήματα που αφορούν την ΔΕΗ και τις επιδράσεις της στην τοπική κοινωνία.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ