Συνάντηση του Βουλευτή Γιάννη Αντωνιάδη με τους προέδρους των Εμπορικών Συλλόγων Φλώρινας και Αμυνταίου

Με τους προέδρους των Εμπορικών Συλλόγων Φλώρινας και Αμυνταίου κ.κ. Ταλίδη Θωμά και Νάντση Δημήτρη , συναντήθηκε ο βουλευτής της Π.Ε Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης.

Οι  δύο πρόεδροι εξέφρασαν την δυσαρέσκεια τους  για το πρόγραμμα της «Ενίσχυσης των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 στην Δυτική Μακεδονία με κωδικό Ο.Π.Σ 4592»,  συνολικής δημόσιας δαπάνης 39.976.875,03, που υλοποίησε η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Παράλληλα ενημέρωσαν τον κ. βουλευτή για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο εμπορικός κόσμος της Φλώρινας και του Αμυνταίου λόγω της βίαιης  απολιγνιτοποίησης και της γενικότερης δύσκολης οικονομικής κατάστασης. Ακόμα ζήτησαν την ένταξη και επιπλέον ενίσχυση, από μελλοντικά προγράμματα, των αυτοαπασχολούμενων που έχουν πληγεί ιδιαίτερα από την πανδημία.

Ο κ. βουλευτής ευχαρίστησε τους προέδρους για την ενημέρωση. Για το πρόγραμμα της ενίσχυσης των επιχειρήσεων που υλοποίησε η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ο κ. Αντωνιάδης τόνισε ότι υπήρχαν συγκεκριμένοι όροι και προϋποθέσεις για τους δικαιούχους και για αυτό υπήρξε αυτό το αποτέλεσμα. Ανάλογο πρόγραμμα εφαρμόστηκε και στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Ακόμα ο κ. Αντωνιάδης υπογράμμισε ότι η Κυβέρνηση παρά το διεθνές δυσμενές οικονομικό κλίμα, στήριξε τον εμπορικό και επιχειρηματικό κόσμο με διάφορα χρηματοδοτικά προγράμματα ( π.χ αποζημιώσεις ειδικού σκοπού, επιστρεπτέα προκαταβολή, επιδότηση επιχειρηματικών δανείων  κ.α ),αμβλύνοντας έτσι τις οικονομικές συνέπειες που προκάλεσε η πανδημία.

Τέλος  δεσμεύτηκε να μεταφέρει στον κ. Σταϊκούρα τα αιτήματα των αυτοαπασχολούμενων σε συνάντηση που θα πραγματοποιήσει μαζί του στο προσεχές διάστημα, ενώ ενημέρωσε τους προέδρους  για τις συντονισμένες επαφές των κυβερνητικών βουλευτών της Δυτικής Μακεδονίας και των αυτοδιοικητικών παραγόντων με τους αρμόδιους υπουργούς, προκειμένου να αναζητηθούν επιπλέον χρηματοδοτικά προγράμματα για την στήριξη της περιοχής που δοκιμάζεται .

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Π.Ε ΦΛΩΡΙΝΑΣ