Συνάντηση του βουλευτή Γιάννη Αντωνιάδη με τον υπουργό Κώστα Σκρέκα

Τη Δευτέρα 5 Απριλίου 2021, ο βουλευτής Φλώρινας της ΝΔ κ. Γιάννης Αντωνιάδης, συναντήθηκε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τον υπουργό κ. Κώστα Σκρέκα, σε συνέχεια τηλεφωνικών επικοινωνιών για τα παρακάτω θέματα.

Το άμεσο θέμα το οποίο τέθηκε ήταν το θέμα των αποτυπώσεων των δασικών χαρτών. Ο υπουργός ανακοίνωσε ότι λαμβάνοντας υπόψη τις αιτιάσεις και τις διαμαρτυρίες από όλη την Ελλάδα, μειώνει το παράβολο των ενστάσεων από 40 ευρώ το στρέμμα σε 20 ευρώ το στρέμμα και παρατείνει το χρόνο υποβολής των αντιρρήσεων σε ένα εξάμηνο.

Στη συνέχεια, συζητήθηκαν όλα τα θέματα της ενέργειας και της μεταλιγνιτικής περιόδου στο νομό Φλώρινας. Ειδικότερα, εξετάστηκαν τα θέματα χρηματοδότησης των αρδευτικών δικτύων Βεγορίτιδας και Χειμαδίτιδας, συνολικού κόστους 8 εκ ευρώ με δυνατότητα άρδευσης 80.000 στρεμμάτων.

Επίσης, τέθηκε το θέμα των αποκαταστάσεων των ορυχείων Βεύης και Βεγόρων, το θέμα του ΑΗΣ Μελίτης και η λειτουργία του ορυχείου Αχλάδας. Τέλος, συζητήθηκε το θέμα της μετεγκατάστασης και των αποζημιώσεων των Βαλτονέρων ενώ έγινε μια ενδελεχής ενημέρωση για το πρόγραμμα της μεταλιγνιτικής και την ετοιμότητα του νομού να απορροφήσει τα σχετικά κονδύλια. ​