Συνάντηση του βουλευτή Γιάννη Αντωνιάδη με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Γεωργαντά

Την Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022, ο βουλευτής Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης είχε συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργο Γεωργαντά. Ο βουλευτής ευχαρίστησε τον υπουργό για τη θετική έκβαση που είχε το θέμα της αποζημίωσης των ζημιών στα προανθικά των  οποίων οι πληρωμές στους δικαιούχους αγρότες ξεκινούν άμεσα. Επίσης, συνεχάρη τον υπουργό για τα δύο αρδευτικά δίκτυα αρμοδιότητάς του που κατασκευάζονται στην ΠΕ Φλώρινας, το Αρδευτικό Δίκτυο Πρεσπών και το Αρδευτικό Δίκτυο Παρορίου Φλώρινας και τον κάλεσε επισήμως να τα εγκαινιάσει.

Στη συνέχεια, για άλλη μια φορά του έθεσε το θέμα της ειδικής ενίσχυσης των κτηνοτρόφων, το θέμα της ένταξης της ΠΕ Φλώρινας στο Δίκτυο Αντιχαλαζικής Προστασίας, καθώς και το θέμα των μετακλητών αλλοδαπών εργατών σε κτηνοτρόφους και γεωργούς.

Ανταπαντώντας ο κ. υπουργός, απεδέχθη την πρόσκληση του βουλευτή να εγκαινιάσει τα αρδευτικά δίκτυα, επιβεβαίωσε την άμεση πληρωμή για τις αποζημιώσεις στα προανθικά, ενώ για την ειδική ενίσχυση των κτηνοτρόφων που ζήτησε ο βουλευτής, δήλωσε πως είναι ένα θέμα που ήδη μελετά το υπουργείο του και μέσα στο προσεχές χρονικό διάστημα θα υπάρξουν νεότερα.

Για την ένταξη της ΠΕ Φλώρινας στο Δίκτυο Αντιχαλαζικής Προστασίας, ενημέρωσε το βουλευτή πως ήδη επεξεργάζεται το υπουργείο μια ομπρέλα στην οποία θα ενταχθούν περιοχές όπως αυτές της Φλώρινας, ενώ για το θέμα των μετακλητών εργατών στην κτηνοτροφία, ο κ. Γεωργαντάς δήλωσε πως σε πολύ μεγάλο βαθμό έχει λυθεί το θέμα είτε πρόκειται για γεωργούς είτε για κτηνοτρόφους και όπου υπάρχει δυσλειτουργία, το υπουργείο αναζητά λύσεις.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ