Συνάντηση του βουλευτή Γ. Αντωνιάδη με υπουργό Εσωτερικών Μ. Βορίδη και τον δ/ντή του κ. Θ. Αθανασά

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Πέμπτη 25 Αυγούστου 2022, ο βουλευτής Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης είχε συνάντηση στο υπουργείο Εσωτερικών με τον υπουργό κ. Μάκη Βορίδη και αμέσως μετά με το δ/ντή του κ. Θεοδόση Αθανασά, για το θέμα της παράτασης για άλλους τρεις μήνες των συμβασιούχων στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και στο Δήμο Φλώρινας.

Ο βουλευτής έθεσε εκ νέου το θέμα στον υπουργό, σε συνέχεια προηγούμενης τηλεφωνικής επικοινωνίας των δύο για το θέμα. Ο κ. Βορίδης ενημέρωσε το βουλευτή πως η αναζήτηση λύσης στο θέμα βρίσκεται στην καθημερινή τους ατζέντα και το χειρίζεται αποκλειστικά ο διευθυντής του κ. Θ. Αθανασάς. Κατά τη συνάντηση με τον κ. Αθανασά, ο δ/ντής εξήγησε στο βουλευτή πως σύμφωνα με την υπάρχουσα νομοθεσία δεν προβλέπεται η παράταση τέτοιων συμβάσεων και εφαρμόζεται σε όλους τους Δήμους οι οποίοι έθεσαν προς το υπουργείο παρόμοιο αίτημα παράτασης συμβάσεων. Δίνει όμως το δικαίωμα σε Δημάρχους και Περιφερειάρχες, εφόσον έχουν ανάγκη από προσωπικό, να προχωρήσουν σε νέες διαδικασίες πρόσληψης προσωπικού, στο οποίο έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν και οι παλαιότεροι συμβασιούχοι.

Παρά τις επίμονες πιέσεις του βουλευτή για εξεύρεση άμεσης λύσης, ο δ/ντής του υπουργού τόνισε ότι μόνο με αλλαγή του νόμου μπορεί να βρεθεί λύση στο πρόβλημα, λύση όμως η οποία προϋποθέτει χρόνο. Υποσχέθηκαν να βρίσκονται σε επαφή τις επόμενες μέρες ώστε να εξεταστούν καλύτερα όλες οι πτυχές του θέματος.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ