Συνάντηση του βουλευτή Γ. Αντωνιάδη με τον υπ. Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρα

Την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022, ο βουλευτής Φλώρινας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Αντωνιάδης είχε συνάντηση στο υπουργείο Δικαιοσύνης με τον υπουργό κ. Κώστα Τσιάρα. Ο βουλευτής έθεσε στον υπουργό το θέμα της μεγάλης καθυστέρησης στη διαδικασία αποπληρωμής των απαλλοτριώσεων του οδικού άξονα Φλώρινας-Νίκης και αναφέρθηκε στην δικαιολογημένη αγανάκτηση των πολιτών οι οποίοι αποζημιώθηκαν μετά από 10 χρόνια.

Ο υπουργός αναγνώρισε την καθυστέρηση που υπήρξε όταν το θέμα ήρθε στη Δικαιοσύνη, ενώ επεσήμανε στο βουλευτή πως σε αυτό συνέβαλε σε ένα βαθμό και η πανδημία που δημιούργησε ένα μικρό «συνωστισμό» στα θέματα που αφορούν στη δικαιοσύνη. Ο κ. Τσιάρας, απαντώντας στο αίτημα του βουλευτή για πληρέστερη ενημέρωση για το συγκεκριμένο θέμα, του απάντησε πως έχει πλέον πληρωθεί περίπου το 90% των δικαιούχων, ενώ το υπόλοιπο 10% δεν κατέστη δυνατό να πληρωθεί εξαιτίας προσωπικών κωλυμάτων των δικαιούχων.

Στη συνέχεια, ο υπουργός ενημέρωσε το βουλευτή για τις πρωτοβουλίες που έχει πάρει το υπ. Δικαιοσύνης τα τελευταία δύο χρόνια προς την κατεύθυνση της επίσπευσης στην απονομή της δικαιοσύνης.

Τέλος, αποδέχθηκε την πρόταση του βουλευτή να επισκεφτεί τη Φλώρινα, για να δει -μεταξύ άλλων- από κοντά και την ολοκλήρωση του έργου στο Δικαστικό Μέγαρο.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ