Συνάντηση του βουλευτή Γ. Αντωνιάδη με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Μ. Βορίδη

Την Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2022, ο βουλευτής Φλώρινας κ. Γιάννης Αντωνιάδης επισκέφτηκε το υπουργείο Εσωτερικών όπου είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον υπουργό κ. Μάκη Βορίδη και την Υπηρεσιακή Γραμματέα του υπουργείου, κα Γεωργία Βαλατσού.

Με τον κ. υπουργό συζητήθηκε το θέμα της απογραφής και κατά πόσον θα επηρεάσει τις δύο έδρες του Νομού Φλώρινας, καθώς και τη δυνατότητα οικονομικής ενίσχυσης των τριών Δήμων του Νομού. Ο κ. Βορίδης επανέλαβε για άλλη μια φορά ότι στα τέλη Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους θα ανακοινωθούν τα οριστικά αποτελέσματα της πρόσφατης απογραφής πληθυσμού και ότι σε αυτά θα ενταχθούν και όσοι δεν απογράφηκαν, αλλά είναι εγγεγραμμένοι στα δημοτολόγια των Δήμων της περιοχής. Αυτό αυξάνει τις πιθανότητες ο νομός να παραμείνει διεδρικός. Στο θέμα της οικονομικής ενίσχυσης των Δήμων, διαβεβαίωσε το βουλευτή πως όταν επισκεφθεί το νομό θα συζητήσει επιτόπου το θέμα με τους Δημάρχους και πως αυτή η ενίσχυση θα είναι στοχευμένη.

Στη συνάντηση με την υπηρεσιακή Γραμματέα του Υπουργείου κα Γ. Βαλατσού, τα νέα είναι ευχάριστα σχετικά με την πορεία της παραχώρησης ακινήτου στην Κοινότητα Τροπαιούχου. Ο βουλευτής ο οποίος σε προηγούμενες συναντήσεις και σε τακτικές τηλεφωνικές επικοινωνίες τόσο με τον κ. Βορίδη όσο και με την κα Βαλατσού, τους είχε επισημάνει την αδικαιολόγητη καθυστέρηση της υπόθεσης, ενημερώθηκε πως ολοκληρώθηκαν όλες οι σχετικές διαδικασίες από το υπ. Εσωτερικών και πλέον ο φάκελος έχει προωθηθεί στην αρμόδια υπηρεσία του υπ. Οικονομικών, με την οποία ο βουλευτής βρίσκεται ήδη σε επικοινωνία προκειμένου να επισπευτούν οι σχετικές διαδικασίες.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ