Συνάντηση του Βουλευτή Φλώρινας κ. Σέλτσα με τον Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Χαράλαμπο Κασίμη

Σέλτσας Κωνσταντίνος

Βουλευτής Φλώρινας

Δελτίο Τύπου

 

 

 

Συνάντηση του Βουλευτή Φλώρινας κ. Σέλτσα με τον Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Χαράλαμπο Κασίμη

 

 

Την Τετάρτη 26/10 ο Βουλευτής Φλώρινας κ. Σέλτσας Κωνσταντίνος, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κασσίμης Χαράλαμπος και υπηρεσιακοί παράγοντες συμμετείχαν σε σύσκεψη παραγωγικών φορέων που διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και έλαβε χώρα στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων Θ. Αγγελόπουλος.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αναλύθηκε το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020 από τον κ.Κασσίμη και  παράγοντες του υπουργείου, τονίστηκε ο ρόλος της Περιφέρειας και δόθηκαν διευκρινίσεις ως προς τον βέλτιστο τρόπο αξιοποίησης του προγράμματος για την περιφερειακή ανάπτυξη της χώρας.

 

Το Σάββατο 29/10 πραγματοποιήθηκε επιτόπου επίσκεψη στο Συνεταιριστικό Οινοποιείο Αμυνταίου και τις εγκαταστάσεις του κτήματος ΑΛΦΑ.
Μετά την ενημέρωση από τους παραγωγούς για την πορεία του κλάδου, ακολούθησε μία γόνιμη συζήτηση αναφορικά με τη δυναμική προοπτική της οινοποιίας με πιστοποίηση ταυτότητας  της περιοχής. Ιδιαίτερα συζητήθηκε η συνεισφορά των οινοποιείων του Αμυνταίου στην προσπάθεια τόνωσης των εξαγωγών της χώρας.

                                                                                 Σέλτσας Κωνσταντίνος