Συνάντηση του Γιάννη Αντωνιάδη, βουλευτών Δυτικής Μακεδονίας και του Γιώργου Κασαπίδη με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο για τις καταστροφές στις δενδροκαλλιέργειες

Την Τρίτη 13 Απριλίου 2021, ο βουλευτής Φλώρινας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Αντωνιάδης με τον Περιφερειάρχη Δυτ. Μακεδονίας κ. Γιώργο Κασαπίδη, και τους συναδέλφους βουλευτές κ. Στ. Κωνσταντινίδη, Μ. Παπαδόπουλο, Β. Βρυζίδου και Θ. Πέρκα, είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο.

Το θέμα της συνάντησης ήταν η ολική καταστροφή στις δενδροκαλλιέργειες ροδακίνων, μήλων, κερασιών και άλλων στο νομό Φλώρινας και σε όλη τη Δυτ. Μακεδονία. Έγινε μια πρώτη συζήτηση με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Λυκουρέντζο, κατά την οποία τέθηκαν όλα τα δεδομένα στο τραπέζι. Ζητήθηκε να εκτιμηθεί η ζημιά με συνθήκες φυσικών καταστροφών τύπου «Ιανού», δηλαδή ολική εκτίμηση, συντόμευση των χρόνων ως προς την αποζημίωση, ένταξη όλων των καταστροφών στην αρμοδιότητα του ΕΛΓΑ ως προς την ανθοφορία, χορήγηση προκαταβολής στους παραγωγούς για τα πρώτα έξοδα και διεκδίκηση των υψηλότερων δυνατών αποζημιώσεων που μπορούν να δοθούν. Ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ δεσμεύτηκε να εξετάσει όλα τα ζητήματα τα οποία τέθηκαν και να προσπαθήσει για την υλοποίησή τους αφού σχηματίσει ο Οργανισμός πλήρη εικόνα, την οποία θα έχει μετά από 3 εβδομάδες περίπου.