Συνάντηση του Γιάννη Αντωνιάδη και βουλευτών Δυτ. Μακεδονίας με τον Άδωνη Γεωργιάδη για ενίσχυση επαγγελματιών που πλήττονται από covid-19 και lockdown

Την Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2021, επισκέφθηκαν τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων οι βουλευτές Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης, Κοζάνης Στ. Κωνσταντινίδης, Μ. Παπαδόπουλος, Γρεβενών Ανδρ. Πάτσης, διά ζώσης στο υπουργείο και ταυτόχρονα με τηλεδιάσκεψη, συμμετείχαν οι βουλευτές Κοζάνης Β. Βρυζίδου, Γ. Αμανατίδης, Καστοριάς Ζ. Τζηκαλάγιας και ο Περιφερειάρχης Γ. Κασαπίδης.

Δύο ήταν τα θέματα της συζήτησης. Η εξεύρεση πόρων για την κατάρτιση νέου προγράμματος ώστε να αποζημιωθούν λόγω covid19 όλοι οι επαγγελματίες της Δυτ. Μακεδονίας που έμειναν εκτός του προγράμματος ενίσχυσης της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας, καθώς επίσης και η πρόοδος του προγράμματος αποζημίωσης των επαγγελματιών λόγω παρατεταμένου lockdown.

Ο υπουργός εξήγησε πως προσπαθεί να συγκεντρώσει κονδύλια από υπόλοιπα άλλων προγραμμάτων ή, σε διαφορετική περίπτωση, να διευκολύνει την Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας, ώστε να διαθέσει από τα δικά της κονδύλια. Στις επόμενες μέρες θα πληροφορηθούμε ποιο από τα δύο θα τελεσφορήσει.