Συνάντηση του Γιάννη Αντωνιάδη και του Παναγιώτη Πασχαλίδη με τον υφυπουργό Απόστολο Βεσυρόπουλο

Την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019, ο βουλευτής Φλώρινας κ. Γιάννης Αντωνιάδης και ο Δήμαρχος Πρεσπών κ. Π. Πασχαλίδης είχαν συνάντηση στο Υπουργείο Οικονομικών με τον υφυπουργό κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο.
Το πρώτο θέμα που συζητήθηκε ήταν το θέμα των ιδιοκτησιών στον Άγιο Γερμανό, για το οποίο ο υφυπουργός δεσμεύτηκε πως θα επιλυθεί με σχετικό νομοσχέδιο που θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή τους επόμενους μήνες και θα αφορά όλες τις περιοχές της χώρας που αντιμετωπίζουν παρόμοιο πρόβλημα.
Στη συνέχεια, συζητήθηκε το φλέγον θέμα της απασχόλησης των εργατών γης. Ο κ. Βεσυρόπουλος, επειδή γνωρίζει το θέμα, το οποίο αφορά και το δικό του νομό, το νομό Ημαθίας, δεσμεύτηκε πως θα βοηθήσει στην επίλυση του θέματος με σχετικό νομοσχέδιο που θα έρθει του επόμενους μήνες στη Βουλή.
Συζητήθηκε επίσης η έγκαιρη εκταμίευση του κονδυλίου για τα ξύλα, πρόβλημα που ήταν έντονο κατά τα προηγούμενα χρόνια.
Τέλος, τέθηκε το θέμα της αύξησης του επιδόματος θέρμανσης. Ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων της Φλώρινας και της Δυτικής Μακεδονίας φαίνεται πως πλέον βρίσκει τη λύση του, μέσω νομοθετικής ρύθμισης που θα ψηφιστεί από τη Βουλή μέσα στους επόμενους μήνες.