Συνάντηση του Γιάννη Αντωνιάδη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΔΑ Μάριο Τσάκα

Την Τετάρτη 2 Ιουνίου 2021, ο βουλευτής Φλώρινας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Αντωνιάδης είχε συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ) κ. Μάριο Τσάκα. Δύο ήταν τα θέματα της συζήτησης. Πρώτον, ενημέρωση της πορείας του έργου για το φυσικό αέριο της Φλώρινας και δεύτερον η δυνατότητα προμήθειας φυσικού αερίου για την κοινότητα Λεχόβου του Δήμου Αμυνταίου.

(1) Φυσικό Αέριο Φλώρινας

Ο κ. Τσάκας ενημέρωσε το βουλευτή ότι εντός των επομένων ημερών θα δημοπρατηθεί το κατασκευαστικό μέρος του έργου και η εκτίμησή του είναι ότι εντός του φθινοπώρου του 2021 θα ξεκινήσει. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το έργο εξελίσσεται όπως είχε προσυμφωνηθεί και ότι το χειμώνα του 2022 τα πρώτα νοικοκυριά θα αποκτήσουν φυσικό αέριο ενώ στα τέλη του 2023 θα έχει ολοκληρωθεί το έργο δίνοντας τη δυνατότητα σε όλους τους κατοίκους της πόλης της Φλώρινας που ταλαιπωρήθηκαν τόσο πολύ από την κατασκευή της τηλεθέρμανσης, να απολαμβάνουν το φυσικό αέριο. Για το έργο αυτό βρίσκονται σε συνεχή επαφή ο βουλευτής, ο Δήμαρχος Φλώρινας και ο Δ/νων Σύμβουλος της ΔΕΔΑ κ. Μάριος Τσάκας, διασφαλίζοντας την επιτυχή ολοκλήρωσή του.

(2) Φυσικό αέριο στο Λέχοβο

Ο κ. Τσάκας, δε απέκλεισε το ενδεχόμενο να κατασκευαστεί δίκτυο φυσικού αερίου στο Λέχοβο, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το εν λόγω εγχείρημα (δυσκολίες στη μεταφορά φυσικού αερίου, η θέση της κοινότητας κ.λπ). Ζήτησε ενημέρωση για τον αριθμό των μόνιμων κατοίκων, επιχειρήσεων, εμπορικών καταστημάτων κ.λπ καθώς επίσης και άλλες πληροφορίες για την εξέταση της δυνατότητας κατασκευής του συγκεκριμένου έργου. Ο βουλευτής δεσμεύτηκε για τη συμπλήρωση του σχετικού φακέλου εντός των επόμενων ημερών και την αποστολή του στον κ. Τσάκα ώστε να αποκτήσει μια πιο σαφή εικόνα. Επίσης, ο κ. Αντωνιάδης, κάλεσε τον κ. Τσάκα να επισκεφτεί το Λέχοβο και την ευρύτερη περιοχή καθώς και την Φλώρινα για να εξετάσουν από κοινού και δια ζώσης την υλοποίηση των παραπάνω προτάσεων. Ο κ. Τσάκας δεσμεύτηκε εντός του Ιουνίου να επισκεφτεί την Π.Ε. Φλώρινας. ​