Συνάντηση του Δημάρχου Αμυνταίου Άνθιμου Μπιτακή με την Υφυπουργό Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη

Την Τετάρτη 08-09-2021 στην Τοπική Κοινότητα Νυμφαίου, ιστορική έδρα του Δήμου Αμυνταίου, ο Δήμαρχος Αμυνταίου Άνθιμος Μπιτάκης είχε συνάντηση με την Υφυπουργό Τουρισμού κα. Σοφία Ζαχαράκη, στα πλαίσια της επίσκεψης της στον Νομό Φλώρινας.

Σε θετικό κλίμα, συζητήθηκαν πολλά επίκαιρα θέματα της αρμοδιότητας της Υφυπουργού, με ειδικό βάρος στην ανάδειξη του τουριστικού αποθέματος, του φυσικού κάλλους και του αγροδιατροφικού αποθέματος της περιοχής.

Συγκεκριμένα ζητήθηκε η στήριξη στις ήδη κατατεθειμένες προτάσεις του Δήμου μας στο Σ.Δ.Α.Μ που αφορούν :

α) Το Road show του Δήμου Αμυνταίου, μια στοχευμένη παρουσίαση σε 4+1 ευρωπαϊκές πρωτεύουσες (Παρίσι, Βιέννη, Άμστερνταμ, Στοκχόλμη και Τελ Αβίβ) των τοπικών και πιστοποιημένων προϊόντων μας αλλά και του Δήμου μας συνολικά τόσο ως εναλλακτικού τουριστικού προορισμού όσο και ως ελκυστικού επενδυτικού προορισμού, στα πλαίσια των αυξημένων ευκαιριών που παρουσιάζονται λόγω της απολιγνιτοποίησης της περιοχής.

β) Χρηματοδότηση μελέτης ενός πρότυπου οικισμού – λιμνιαίου τουρισμού ΑΜΕΑ, με την παράλληλη διασύνδεση και αξιοποίηση των  ιαματικών  πηγών «Μπάνια» και ΚΕΦΙΑΠ, καθώς και την εντονότερη ανάπτυξη και αξιοποίηση του ορεινού όγκου του Νυμφαίου όπου και φιλοξενήθηκε η Υφυπουργός.

γ) Η ανάπτυξη του Τουριστικού μοντέλου της επισκέψιμης Οινοποιίας στην περιοχή του Δήμου μας, όπου εδρεύουν πολλά από τα καλύτερα οινοποιία της χώρας.

Η Υφυπουργός έδειξε το ενδιαφέρον και την θετική προσέγγιση της για όλα αυτά τα θέματα.

 

Γραφείο Τύπου

Δήμου Αμυνταίου