Συνάντηση του Δημάρχου Φλώρινας και του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Σέλτσα, με τον Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής

Με τον Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης των Κοινοτικών Πόρων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Χαράλαμπο Κασίμη συναντήθηκε την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016 ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος μαζί με τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κώστα Σέλτσα.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στους χώρους του Υπουργείου συζήτησαν για τα ευρωπαϊκά προγράμματα τα οποία υλοποιήθηκαν από το Υπουργείο τα προηγούμενα έτη, καθώς και για αυτά τα οποία θα τρέξουν αυτή την περίοδο.

Ακολούθησε συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Νίκο Στουπή, όπου συζητήθηκε το ιδιοκτησιακό καθεστώς του κολυμβητηρίου του Δήμου Φλώρινας, καθώς ένα μέρος του οικοπέδου στο οποίο είναι κατασκευασμένο ανήκει στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και το υπόλοιπο στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Ο κ. Δήμαρχος και ο κ. Βουλευτής ανέφεραν στον κ. Γενικό τη σχετική αλληλογραφία που υπάρχει από το 2013 μεταξύ του Δήμου Φλώρινας και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και ζήτησαν την παραχώρηση του οικοπέδου στον Δήμο, προκειμένου το κολυμβητήριο να επέλθει στην κυριότητά του, ώστε να μπορέσει να προβεί και στη λειτουργία αυτού.

Ο κ. Κασίμης, ζήτησε από τον κ. Δήμαρχο την τροποποίηση του αιτήματος του Δήμου Φλώρινας, προκειμένου να μπορέσουν να ολοκληρωθούν πιο γρήγορα οι διαδικασίες και να μπορέσει να παραχωρηθεί ο χώρος του οικοπέδου στον Δήμο Φλώρινας.

Τις επόμενες δε ημέρες, θα υπάρξει εκ νέου συνάντηση των τριών πολιτικών αντρών και των υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου, ώστε ο Δήμος Φλώρινας να καταθέσει το τροποποιημένο του αίτημα.

Τέλος, ο κ. Δήμαρχος παρακάλεσε τον κ. Γενικό για την άμεση παραχώρηση του κτιρίου ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ στο Δήμο Φλώρινας, ώστε να προχωρήσει με τη σειρά του στην επισκευή του για τη στέγαση του ΕΕΕΕΚ Φλώρινας.