Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Κασαπίδη με τον Πρόεδρο του ΕΛ.Γ.Α. Ανδρέα Λυκουρέντζο

Ταυτόχρονα με τις καλλιέργειες οι οποίες εντάσσονται στον Κανονισμό του ΕΛ.Γ.Α. θα αποζημιωθούν και οι καλλιέργειες οι οποίες κατά την έλευση του παγετού δεν ήταν στο στάδιο της ανθοφορίας.

Το θέμα των αποζημιώσεων από τον ΕΛ.Γ.Α. ήταν το αντικείμενο της συζήτησης του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Κασαπίδη με τον Πρόεδρο του ΕΛ.Γ.Α. Ανδρέα Λυκουρέντζο, κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα.

Από τη συνάντηση προέκυψε ότι εντάσσονται και  θα αξιολογηθούν με τους όρους του Κανονισμού του ΕΛ.Γ.Α. και οι καλλιέργειες, οι οποίες κατά την έλευση του παγετού δεν ήταν στο στάδιο της ανθοφορίας και τυπικά δεν αποζημιώνονται από τον ισχύοντα Κανονισμό του ΕΛ.Γ.Α. Για τις καλλιέργειες αυτές  θα  καταβληθούν αποζημιώσεις στους πληγέντες παραγωγούς.

Αντικείμενο συζήτησης αποτέλεσε επίσης, η πορεία του εκτιμητικού έργου η οποία εξελίσσεται ικανοποιητικά, ιδιαίτερα μετά την ενίσχυση του Υποκαταστήματος του ΕΛ.Γ.Α. Κοζάνης με 25 επιπλέον Γεωπόνους – Εκτιμητές.

Τέλος, έγινε αναφορά στο Σχέδιο της Κυβέρνησης για την ενίσχυση του ΕΛ.Γ.Α. προκειμένου ο Οργανισμός να είναι σε θέση να προχωρήσει σε πληρωμές αποζημιώσεων εγκαίρως, δηλαδή την περίοδο κατά την οποία οι αγρότες θα εισέπρατταν  χρήματα από την διάθεση της παραγωγής τους στην εσωτερική αγορά και στο εξωτερικό.