Συνάντηση του Προέδρου και της Διοικητικής Επιτροπής του Ε.Β.Ε. Φλώρινας με φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Στα πλαίσια των θεσμικών συναντήσεων που πραγματοποιεί το Επιμελητήριό μας, η Διοίκηση του Επιμελητηρίου συναντήθηκε με τον Βουλευτή Φλώρινας κ. Αντωνιάδη Γιάννη και τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φλώρινας κ. Μπίρο Στέφανο.

Σκοπός των συναντήσεων αυτών είναι η ανάδειξη των προβλημάτων και των διεκδικήσεων του επιχειρηματικού κόσμου της Φλώρινας. Συγκεκριμένα συζητήθηκαν η μεγάλη ανεργία που ξεπερνάει το 30% και μαστίζει την ΠΕ Φλώρινας, η πρωτιά στα λουκέτα καταστημάτων σε πανελλήνιο επίπεδο, η υποβάθμιση της ΒΙΠΕ, η ανάγκη της επαναλειτουργίας της σιδηροδρομικής γραμμής Θεσσαλονίκης –Καύκασος- Fyrom- Ρωσία, η διασύνδεση με τον κάθετο άξονα της Εγνατίας και της σιδηροδρομικής Εγνατίας, η δημιουργία ειδικής οικονομικής Βαλκανικής ζώνης στην περιοχή, η λειτουργία διαμετακομιστικού κέντρου (χερσαίο λιμάνι), η ανάδειξη του αγροτουρισμού και η δημιουργία ΠΟΠ προϊόντων.

Τόσο ο  Βουλευτής όσο και ο Αντιπεριφερειάρχης δήλωσαν ότι διαχρονικά ταυτίζονται και στηρίζουν τις θέσεις του Επιμελητηρίου μας, οικοδομώντας ένα πλαίσιο εμπιστοσύνης κοινών διεκδικήσεων που στοχεύει στην επανεκκίνηση της επιχειρηματικότητας του τόπου μας.

Το Επιμελητήριό μας θα συνεχίσει τις επαφές με τους θεσμικούς φορείς του νομούς μας με σκοπό την πραγματοποίηση ενός συνεδρίου με την συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων καθώς και της Κυβέρνησης.

Φλώρινα, 27/ 09/ 2018

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ