Συνέντευξη τύπου Στάθη Κωνσταντινίδη

ΔΙΕΚΔΙΚΩ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΣΟ ΕΠΙΣΤΟΦΗΣ ΣΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΒΑΣΗ

ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΦΙΚΤΗ Η ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ

Ο ΤΟΠΙΚΟΣ ΠΟΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΘΙΜΗ ΛΥΣΗ

 

«Η εφικτή λύση είναι να κερδίσουμε όσο το δυ­νατόν περισσότερα. Αυτή τη στιγμή επιστρέφουν 0,28 λεπτά στο λίτρο, εγώ διεκδικώ 0,35 λεπτά σε μεγαλύτερη βάση», τόνισε ο βουλευτής ΝΔ της ΠΕ Φλώρινας Στάθης Κωνσταντινίδης στη συνέντευξη του της 27.10.2012 στη Φλώρινα.

-Για τη σύσκεψη του επιμελητηρίου και την ανακοίνωση του συναδέλφου του Θανάση Γερμανίδη, επεσήμανε την ανακολουθία του λέγοντας ότι «βγήκε ο συνάδελφος μου και είπε ότι θεώρησε πιο σοβαρό πρόβλημα το πετρέλαιο θέρμανσης από τις κοινοβουλευτικές του υποχρεώσεις.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο ίδιος είχε βγάλει ανακοίνωση γιατί δεν ήταν στη συ­νάντηση του Δήμου».

-Για την επαναλειτουργία της γραμμής Θεσ/νίκη-Φλώρινα υπενθύμισε ότι είναι αποτέλεσμα του αγώνα όλων, φορέων και πολιτών και η καλή διάθεση της ΤΡΕΝΟΣΕ. Ένας αγώνας που ξεκίνησε νωρίτερα από την κίνηση «φίλων του τρένου». «η πρώτη μάζωξη των «Φίλων του Τρένου» έγινε στις 27/12/2010, χωρίς να λέω ότι δεν είναι απαραίτητη η προσπάθειά τους, βοήθησαν πολύ.

Όμως δεν μπορώ να δεχτώ αυτό που λέει ο συ­νάδελφος μου ότι η επερώτηση μου, κίνησε τη δια­δικασία, γιατί εγώ είχα κάνει ερώτηση πριν δύο χρόνια και δεν κινήθηκε καμία διαδικασία. Ποιος κατάφερε και έπεισε τη ΔΕΗ να βάλει αυτά τα λεφτά στο τρένο, για να είναι βιώσιμο το επι­χειρηματικό σχέδιο;».

– Σχετικά με το ΤΕΙ, είπε ότι «πήραν εισακτέους πέρυσι με προ­σωπικό τηλέφωνο του ιδίου του Σαμαρά στον τότε υπουργό κ. Αρβανιτόπουλο να εντάξει εισα­κτέους στα τμήματα της Φλώρινας. Δεν είχα σκοπό να πω τίποτα, αλλά φτάνει με το παραμύθι, αρκετά».

-για την δυνατότητα να προμηθευτούμε αποφορολογημένο, ναυτιλιακό πετρέλαιο είπε ότι η λύση αυτή είναι ενέφικτη. «Δεν υπάρχει περίπτωση να σου δοθεί ναυτιλιακό πετρέλαιο».

– Για τη μετακύλυση του τοπικού πόρου στα τιμολόγια της ΔΕΗ, επεσήμενε ότι αυτή τη στιγμή δεν είναι δυνατόν να γίνει γιατί δεν υπάρχουν τα ανάλογα χρήματα. «Θεωρώ ότι αυτή τη δεδομένη στιγμή δεν έχουμε πάρει τα χρήματα που διεκδι­κούμε και επομένως δεν μπορούμε να μοιράσουμε ένα πράγμα που δεν έχουμε. Είναι όμως μια διεκδικήσιμη πρόταση.

– Για το άνοιγμα του ορυχείου της Βεύης δήλωσε ότι «υπάρχει μια ιδιαίτερα ευνοϊκή εξέλιξη για τη Φλώρινα, αλλά δεν έχω κάνει δηλώσεις, γιατί η επιλογή του τρόπου για να δοθεί και να λειτουρ­γήσει η Βεύη, να καταστήσει άγονο το διεθνή δια­γωνισμό  ,που ήταν άγονος, ήταν δική μου παρέμ­βαση στον τότε Υπουργό κ. Χατζιδάκη και με τακτική ανάλογη της Ολυμπιακής, να δοθεί λύση στο πρό­βλημα της Βεύης.

Εάν δεν είχε αλλάξει κυβέρνηση τον Ιανουάριο του 2010, θα είχε λειτουργήσει η Βεύη, όμως καλώς ή κακώς, έπειτα από μια προσεγμένη επιστημονική με­λέτη της Επιτροπής, φτάσαμε στο τέλος και ήδη έχει παραδοθεί η βαθμολογία στον Υπουργό. Το επόμενο δεκαήμερο, θα έχει προχωρήσει η διαδι­κασία της ενημέρωσης της Βουλής και ευελπιστώ, το ταχύτερο δυνατόν ότι να συμφωνήσουμε. Δεν μας ενδιαφέρει ποιος θα πάρει το διαγωνισμό, άλλα να λειτουργήσει η Βεύη και παλεύουμε το δη­μόσιο τίμημα, να το πάρει τη διαχείριση η τοπική κοινωνία και όχι το κράτος».

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Σας ευχαριστώ για την παρουσία σας γιατί μέσα από εσάς θα ενημερωθεί και ο κόσμος.

Η πατρίδα μας σήμερα βρίσκεται στην πιο δύσκολη καμπή, στην ιστορική της διαδρομή. Αυτό το βιώνουμε όλοι οι Έλληνες πολίτες. Σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση που περνάει η χώρα μας πρέπει να παρθούν οι σωστές αποφάσεις. Μόνο κάποιος που εθελοτυφλεί θα έλεγε ότι τα πράγματα πάνε καλά.

Το θέμα είναι ότι πέρα από τους συμπολίτες μας υπάρχει τεράστιο πρόβλημα και για την πατρίδα μας και για μένα όλη προσπάθεια του Αντώνη Σαμαρά εστιάζεται στο να ξεπεράσουμε αυτόν τον κάβο και να βάλουμε την πατρίδα μας στο σωστό δρόμο.

Η Ν.Δ. και ο Αντώνης Σαμαράς είχαν ξεκαθαρίσει τη θέση τους για το Μνημόνιο και για τη λύση για έξοδο από την κρί­ση, η οποία είναι η ανάπτυξη, αλλά για να έρθει η ανάπτυξη πρέπει να σταματήσει αυτή η κατρακύ­λα και η μόνη λύση για να σταματήσει η κατρακύ­λα είναι να πάρουμε αυτή τη δόση, γιατί ας μην ξε­χνάμε ότι άλλοι μας βάλανε στο Μνημόνιο. Όταν και αν η δικαιοσύνη ψάξει τους υπευθύνους δεν θα ψάξει ούτε τον Καραμανλή, ούτε το Σαμα­ρά, αλλά πρέπει να αναζητήσει τον Παπανδρέου και τον Παπακωνσταντίνου  γιατί οδηγηθήκαμε εδώ και ο Σαμαράς αυτή τη στιγμή προσπαθεί με τον κα­λύτερο τρόπο να διαχειριστεί αυτό που βιώνει τώρα η πατρίδα.

Μια λύση υπάρχει για να σωθεί η πατρίδα μας κι αυτή είναι να μπορέσουμε να πάρουμε τη δόση κι όποιος δε θέλει να το δει, μάλλον εθελοτυφλεί και δεν πιστεύω ότι, υπάρχει κανένας που να αμφι­σβητεί την αναγκαιότητα, να πάρουμε αυτό το δά­νειο.

Πιστεύω ότι και η πορεία αυτής της Κυβέρνησης θα κριθεί από την επιτυχία της ανάπτυξης της πατρί­δας μας και θεωρώ ότι αυτά θα είναι τα τελευταία μέτρα γιατί αν αποτύχει αυτό το εγχείρημα θα έχει καταρρεύσει η χώρα και επομένως δεν θα έχει άλλο πακέτο μέτρων, ενώ αν πετύχει δεν θα έχουμε ανάγκη άλλα μέτρα.

Όσον αφορά τη δήλωση του κ. Τσίπρα, ότι κάθε φορά που είναι να πάρουμε τη δόση, μας λένε ότι τελειώνουν τα ταμειακά υπόλοιπα, ψεύδεται και εμμέσως αναγνωρίζει, την αναγκαιότητα να πά­ρουμε το δάνειο, γιατί η επιβίωση της πατρίδος περ­νάει μέσα απ’ αυτό το δάνειο.

Και βέβαια εάν σας έλεγα εγώ ότι δεν θα ψηφίσω τα μέτρα και θα μας παρακαλάνε να μας δώσου­νε τα λεφτά, θα με περνούσατε για τρελό γιατί εγώ, δεν έχω δει κανένα να σε παρακαλάει να σου δώ­σει λεφτά.

Αν έχει δει ο κ. Τσίπρας είναι δικαίωμα του να το πιστεύει, αλλά αν δεν έχει δίκιο θα καταστραφεί η πατρίδα μας κι αυτή την απόφαση, δεν θα την πά­ρει αυτός που λαϊκίζει, λέει εύκολες κουβέντες και τάζει μαγικές λύσεις, αλλά θα την πάρει ο υπεύθυνος Πρωθυπουργός.

Κανένας δε ρισκάρει την καταστροφή της πατρίδας και κάποτε θα πρέπει να τελειώνουμε με το λαϊκι­σμό, το παραμύθι και τα μαγικά αν και δε μου φαί­νεται καθόλου περίεργο, γιατί στο ΣΥΡΙΖΑ έχει με­τακομίσει το παλιό βαθύ ΠΑΣΟΚ και κάθε νοήμων άνθρωπος ξέρει ποιες είναι οι αιτίες που οδήγησαν εδώ με ευθύνες όλων.

Αυτό το λαϊκισμό και τις μεγάλες κουβέντες, τα βλέ­πουμε δυστυχώς και σε τοπικό επίπεδο. Δεν έχω συνηθίσει να μιλώ με μεγάλες κουβέντες, αναγκάζομαι όμως βλέποντας τη στάση πολλών φο­ρέων της πόλης μας να πω ότι, σχετικά με το τρέ­νο έκανα μια ανακοίνωση και όρισα την ημερομη­νία και τελικά ήρθε όταν είπα. Μετά από πέντε μέρες άρχισα να βλέπω όλους να διεκδικούν την πατρότητα της επιτυχίας που εγώ δεν τη διεκδικώ, γιατί είναι μια συλλογική προσπάθεια, αλλά δε γίνετε να ακούω κάποιες φωνές. Στις 6 Σεπτεμβρίου το 2010 επισκέφτηκα τον κ. Ζηλιασκόπουλο και η πρώτη μάζωξη των «Φίλων του Τρένου» έγινε στις 27/12/2010, χωρίς να λέω ότι δεν είναι απαραίτητη η προσπάθειά τους, βοήθησαν πολύ.

Όμως δεν μπορώ να δεχτώ αυτό που λέει ο συ­νάδελφος μου ότι η επερώτηση μου, κίνησε τη δια­δικασία, γιατί εγώ είχα κάνει ερώτηση πριν δύο χρόνια και δεν κινήθηκε καμία διαδικασία. Ποιος κατάφερε και έπεισε τη ΔΕΗ να βάλει αυτά τα λεφτά στο τρένο, για να είναι βιώσιμο το επι­χειρηματικό σχέδιο;

Το ότι ήρθε ξανά το τρένο είναι αποτέλεσμα συλ­λογικής προσπάθειας,  του κ. Ζηλιασκόπουλου των χρημάτων της ΔΕΗ, της δικής μου συμμετοχής με καθημερινά τηλεφωνήματα στον κ. Ζερβό και τον κ. Ζηλιασκόπουλο και του κ. Λιάνη που επέμενε να αυξηθεί το ποσό της ΔΕΗ. Για αυτά έχω κάνει εγώ δεκάδες επισκέψεις και κά­ποιοι έρχονται τώρα και λένε ότι με τα λόγια γί­νονται αυτά, αλλά δε γίνονται με τα λόγια κύριοι.

Όσον αφορά τη σύσκεψη του Επιμελητηρίου, βγήκε ο συνάδελφος μου και είπε ότι θεώρησε πιο σοβαρό πρόβλημα το πετρέλαιο θέρμανσης από τις κοινοβουλευτικές του υποχρεώσεις.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο ίδιος είχε βγάλει ανακοίνωση γιατί δεν ήταν στη συ­νάντηση του Δήμου.

Εγώ δεν έβγαλα ανακοίνωση για καμία σύσκεψη, γιατί είχα ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή και έπρεπε να είμαι εκεί, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δε συμπάσχω και δε συμπαραστέκομαι στον αγώ­να των Φλωρινιωτών.

Το βιώνω γιατί ζω στη Φλώρινα και όχι στην Αθήνα και είμαι εδώ παρόν στους αγώνες που γίνον­ται, αλλά με εύκολες κουβέντες και τέτοια τερτίπια δεν δίνεις λύσεις και δε βοηθάς καθόλου, εκτός κι αν είχε εντολή από τον κ. Τσίπρα να είναι εδώ να λαϊκίζει, γιατί αυτό κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ με το φτηνό λαϊ­κισμό.

Σχετικά με το πετρέλαιο θέρμανσης, είχα στείλει επιστολές στους τότε νομάρχες πριν δύο χρόνια και ο Στάθης δεν ψήφισε την εξομοίωση του πετρε­λαίου, αλλά είναι νόμος του κράτους από το με­σοπρόθεσμο και το ψήφισε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Προχθές ήρθε η τροπολογία και πάλι λένε «Ο Στά­θης ψήφισε». Δεν ψηφίστηκε η τροπολογία κι αν δεν ξέρουν κάποιοι ας ρωτήσουν να μάθουν πως ψηφίζονται τα νομοσχέδια.

Η εξίσωση είναι δεδομένη με νόμο του κράτους, η τροπολογία αφορούσε την τιμή που θα πάει και πήγε στην κατώτερη, που επιτρέπει η Ευρωπαϊκή Ένωση, τα 0,33 λεπτά ανά λίτρο και τα αντισταθμιστικά που παλεύουμε να τροποποιηθούν. Επί δύο μήνες οι εφημερίδες έγραφαν για ένα συ­νολικό ποσό 400,00 ευρώ και στους 6 Νομούς της Α’ ζώνης.  Πετύχαμε και θα πάρουμε 850,00 ευρώ. Δεν λέω ότι είναι σωτηρία ή είναι λύση, αλλά έχει διαφορά το ποσό.

Καλά κάνουνε και διαμαρτύρονται οι Φλωρινιώ­τες γιατί η κατάσταση θα είναι δραματική φέτος το χειμώνα και κανείς δε μπορεί ν’ ανταπεξέλθει. Ευελπιστούμε να κερδίσουμε όσο το δυνατό πε­ρισσότερα, αλλά δε μπορεί να λέμε παραμύθια στο Φλωρινιώτη, να λέμε πράγματα ανέφικτα, που δεν θα γίνουν και δεν μπορούν να γίνουν. Εάν είναι να λαϊκίζουμε και να λέμε πράγματα που ακούγονται ωραία στα αυτιά, εγώ να πω να παίρ­νουμε δωρεάν πετρέλαιο. Πιστεύει κανένας ότι μπορεί να γίνει; μακάρι να μπορούσε να γίνει.  Δεν θα το ήθελα, ή θα έλεγα όχι; Και βέβαια πρέπει να διεκδικούμε, αλλά να διεκδικούμε πράγματα που μπορούμε να πετύχουμε. Το να ακούγονται φωνές και να λένε πράγματα που δε θα γίνουν ποτέ δεν βοηθάνε κανέναν.

Πρέπει να πείσουμε τους ανθρώπους για το τε­ράστιο πρόβλημα και να βρούμε εφικτούς τρόπους, ώστε να ελαφρύνουμε τους πολίτες και όλη τη λει­τουργία των επιχειρήσεων, των σχολείων και των δημοσίων κτιρίων.

Έκλεισα  ραντεβού για την επίδοση του ψηφί­σματος την Τετάρτη. Την Τρίτη δε θα μπορέ­σω να παρευρεθώ στη συγκέντρωση γιατί έχει ονο­μαστική ψηφοφορία στη Βουλή και θα πρέπει να είμαι εκεί.

Ακούστηκαν επίσης πολλά για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ από την κ. Σπύρτου, η οποία δεν ξέρω από που βγάζει τα συμπεράσματα, αλλά όταν ήθελε βοήθεια, για να γίνουν οι αποσπάσεις και να λειτουργήσει το τμήμα της Σχολής Καλών Τεχνών με πήρε τηλέ­φωνο, όμως για άλλα πράγματα, δεν με παίρνει να ρωτήσει. Καλά έκανε και με πήρε τηλέφωνο, γιατί πρέπει να λειτουργήσουν τα τμήματα κι εγώ μπροστά στους καθηγητές πήρα τηλέφωνο τον ίδιο τον Υπουργό και δεσμεύτηκε ότι, δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχου­με εισακτέους φέτος και ότι θα συνεχίσει απρό­σκοπτα τη λειτουργία του Τμήματος.

Σχετικά με το ΤΕΙ, πήραν εισακτέους πέρυσι με προ­σωπικό τηλέφωνο του ιδίου του Σαμαρά στον τότε υπουργό κ. Αρβανιτόπουλο να εντάξει εισα­κτέους στα τμήματα της Φλώρινας. Δεν είχα σκοπό να πω τίποτα, αλλά φτάνει με το παραμύθι, αρκετά.

Ένα, κακώς κείμενο αφορά και την Εφορεία του Αμυνταίου, που θα παραμείνει ένα γραφείο με τέσ­σερις υπαλλήλους, για να εξυπηρετεί τους πολίτες, αλλά και εμείς οι ίδιοι, πρέπει να καταλάβουμε ότι, κάποια πράγματα πρέπει ν’ αλλάξουν, για να είναι βιώσιμο το κράτος.

Τέλος υπάρχει μια ιδιαίτερα ευνοϊκή εξέλιξη για τη Φλώρινα, αλλά δεν έχω κάνει δηλώσεις, γιατί η επιλογή του τρόπου για να δοθεί και να λειτουρ­γήσει η Βεύη, να καταστήσει άγονο το διεθνή δια­γωνισμό  που ήταν άγονος, ήταν δική μου παρέμ­βαση στον τότε Υπουργό κ. Χατζιδάκη και με τακτική ανάλογη της Ολυμπιακής, να δοθεί λύση στο πρό­βλημα της Βεύης.

Εάν δεν είχε αλλάξει κυβέρνηση τον Ιανουάριο του 2010, θα είχε λειτουργήσει η Βεύη, όμως καλώς ή κακώς, έπειτα από μια προσεγμένη επιστημονική με­λέτη της Επιτροπής, φτάσαμε στο τέλος και ήδη έχει παραδοθεί η βαθμολογία στον Υπουργό. Το επόμενο δεκαήμερο, θα έχει προχωρήσει η διαδι­κασία της ενημέρωσης της Βουλής και ευελπιστώ, το ταχύτερο δυνατόν ότι να συμφωνήσουμε. Δεν μας ενδιαφέρει ποιος θα πάρει το διαγωνισμό, άλλα να λειτουργήσει η Βεύη και παλεύουμε το δη­μόσιο τίμημα, να το πάρει τη διαχείριση η τοπική κοινωνία και όχι το κράτος.

Υπάρχουν και διάφοροι συμπολίτες μας, που έχουν αμφιβολίες και ότι θα υπάρξουν προβλήματα απ’ αυτή τη λειτουργία, όμως εγώ είμαι κάθετα, υπέρ της λειτουργίας, γιατί πιστεύω ότι θα δώσει μεγάλες ανάσες στη Φλώρινα και θα βοηθήσει σε τοπικό επίπεδο στην πολυπόθητη ανάπτυξη.

Όσον αφορά τα θέματα της ΔΕΗ, δεν υπάρχει θέμα πώλησης της επιχείρησης, έτσι όπως ήθελε ο κ. Παπακωνσταντίνου, έπειτα από απόφαση που κερδήθηκε στο ευρωπαϊκό δικαστήριο, δηλαδή δεν υπάρ­χει θέμα πώλησης ξεχωριστών μονάδων της ΔΕΗ, ενώ κυκλοφορεί κι ένα σενάριο για δημιουργία μι­κρής ΔΕΗ, το οποίο πρέπει να το δούμε πολύ σο­βαρά.

Υπάρχουν κάποιες δεσμεύσεις της χώρας, που πρέ­πει να τηρηθούν, αλλά πρέπει να δούμε πως θα γί­νει, γιατί δεν μπορεί να παρθούν αποφάσεις για πώ­ληση των τριών εργοστασίων της Φλώρινας ερή­μην της Φλώρινας κι αυτό δεν θα το επιτρέψουμε.

Η κατάσταση της χώρας είναι πολύ κρίσιμη και η προσπάθεια όλων πρέπει να είναι, για να σωθεί η χώρα και παρά τα δυσβάσταχτα μέτρα για τον ελληνικό λαό, δεν πρέπει να σταματήσουμε την προσπάθεια.

Πιστεύω ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα αρ­κεί να ικανοποιήσουμε και το περί δικαίου αίσθη­μα των πολιτών, να κάνουμε χρήση της λίστας Λαγκάρντ όπως έκανε όλη η Ευρώπη.

Ο Αντώνης Σαμαράς θα προχωρήσει στην εξυ­γίανση και τον έλεγχο του πόθεν έσχες, όλων όσον άσκησαν εξουσία, για να ξέρει ο λαός ποιος είναι  και πως απέκτησε την περιουσία του ο καθένας. Να είστε σίγουροι ότι με τέτοια μέτρα θα πάμε καλύτερα.

ΟΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ: Επειδή είχαμε κακή εμπειρία από τον προηγού­μενο εργολάβο στο ορυχείο της Βεύης, δεν πρέπει να μας απασχολεί και ποιος θα το πάρει;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Όλες οι επιχειρήσεις μπορεί να καταρρεύσουν, το θέμα είναι ότι γνωρίζουμε ποιες πέντε επι­χειρήσεις έχουν προκριθεί και δεν μας απασχολεί ποιος θα είναι.

Αυτή τη φορά δεν είναι μια επιχείρηση που επι­λέχτηκε τυχαία, αλλά έχουν καταθέσει όλες το επι­χειρηματικό τους σχέδιο.

 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ακούσαμε να λέτε ότι δεν μπορούμε να λέμε ανέφικτα πράγ­ματα στους Φλωρινιώτες και να λαϊκίζουμε. Ποιοι είναι αυτοί που λαϊκίζουν όσον αφορά το πετρέλαιο θέρμανσης;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Δεν ονομάζω κανέναν ο καθένας μας κρίνει για ποια είναι ανέφικτα. Είναι ανέφικτο να πάρουμε πετρέλαιο στην τιμή του ναυτιλιακού;

Ναι, είναι ανέφικτο. Δεν υπάρχει περίπτωση να σου δοθεί ναυτιλιακό πετρέλαιο. Πιέζει η τρόικα να σταματήσεις να δίνεις ναυτιλιακό πετρέλαιο στους εφοπλιστές και θα φύγουν όλα τα πλοία από την Ελλάδα, όχι να το πάρεις και για θέρ­μανση.

Μακάρι να στο δώσουν, αλλά δε θα στο δώσουν ποτέ.

Για τη μετακύληση του τοπικού πόρου στα τιμολόγια της ΔΕΗ, θεωρώ ότι αυτή τη δεδομένη στιγμή δεν έχουμε πάρει τα χρήματα που διεκδι­κούμε και επομένως δεν μπορούμε να μοιράσουμε ένα πράγμα που δεν έχουμε.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποια είναι η εφικτή λύση για εσάς σχετικά με το πετρέλαιο θέρμανσης;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Η εφικτή λύση είναι να κερδίσουμε όσο το δυ­νατόν περισσότερα.

Αυτή τη στιγμή επιστρέφουν 0,28 λεπτά στο λίτρο, εγώ διεκδικώ 0,35 λεπτά σε μεγαλύτερη βάση. Το εφικτό είναι να μου γυρίσεις πίσω αυτή τη δια­φορά που πληρώνω, να μην το γράψεις στον κρα­τικό προϋπολογισμό.