Συνέχεια προγραμματισμένων περιοδικών απολυμάνσεων σε κοινότητες του Δήμου Φλώρινας

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι απολυμάνσεις εξωτερικών κοινόχρηστων χώρων (πλατείες, κεντρικοί οδοί κ.ά.) και σημείων (κάδων) που συγκεντρώνονται σύμμεικτα απορρίμματα σε όλο το εύρος του Δήμου Φλώρινας.

Στις 26 Νοεμβρίου 2020, ημέρα Πέμπτη, απολυμάνθηκαν χώροι στις κοινότητες Πρώτης, Κλαδοράχης, Κρατερού, Ακρίτα, Εθνικού, Αγία Παρασκευής, Πολυπλατάνου, Άνω και Κάτω Κλεινών.

Την Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2020 σειρά είχαν εργασίες απολυμάνσεων στις κοινότητες Νίκης, Καυκάσου, Μελίτης, Άνω και Κατω Καλλινίκης.

Οι συγκεκριμένες ενέργειες αποτελούν τμήμα των προγραμματισμένων περιοδικών απολυμάνσεων που πραγματοποιεί η Πολιτική Προστασία του Δήμου.

Ιδιαίτερα βαρύτητα δίνεται στα επιμέρους σημεία που φιλοξενούν συγκροτήματα κάδων σύμμεικτων απορριμμάτων τα οποία καταβρέχονται με ειδικό διάλυμα απολύμανσης.

Οι απολυμάνσεις εντάσσονται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο μέτρων που λαμβάνει η Πολιτική Προστασία του Δήμου Φλώρινας για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού COVID-19.  Στοχεύουν στην καταπολέμηση του μικροβιακού φορτιού που παρουσιάζεται σε ένα χώρο δημόσιο που εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία, όπως και την εξάπλωση του με όποιες συνέπειες.