Συνδυασμός Αναπτυξιακή Πορεία: «Η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά»

Από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων μας στον Δήμο Φλώρινας το 2011 μέχρι και την τελευταία το 2019, και με ελάχιστο προσωπικό, ο Δήμος μας παρέμενε ένας από τους πιο καθαρούς στη χώρα, με τη συνεχή και τακτική αποκομιδή των καθημερινών απορριμμάτων και των ογκωδών άχρηστων αντικειμένων. Είχαμε προβεί στην τοποθέτηση επαρκών κάδων αποκομιδής απορριμμάτων, τόσο στην πόλη της Φλώρινας, όσο και σε κάθε Τοπική Κοινότητα, αλλά και κάδων ανακύκλωσης, ενώ στην πόλη της Φλώρινας είχαμε τοποθετήσει και βυθιζόμενους κάδους μεγαλύτερης χωρητικότητας και ασφάλειας, για να μη διασκορπίζονται τα απορρίμματα και δημιουργούνται εστίες μόλυνσης.

Συνολικά, στον Δήμο Φλώρινας, είχαμε τοποθετήσει περίπου 2.500 κάδους και φροντίζαμε και για την καθαριότητα των ίδιων των κάδων, ώστε να διασφαλίζεται η υγεία των συνδημοτών μας.

Είναι απορίας άξιο πώς από το 2019 μέχρι και σήμερα η εικόνα αυτή να έχει αλλάξει δραματικά και ο Δήμος Φλώρινας είναι, δυστυχώς, ένας βρώμικος Δήμος! Απίστευτες ποσότητες σκουπιδιών έξω από τους κάδους, στους οποίους δεν μπορείς να πλησιάσεις λόγω δυσωδίας. Τα καλάθια για την απόθεση των σκουπιδιών μέσα στην πόλη και τις Δημοτικές Κοινότητες πάντα γεμάτα και ξεχειλισμένα και παντού υπάρχει σκόνη, βρωμιά και σκουπίδια. Εκτός από τις δράσεις των εθελοντών, δεν έχουμε δει καμία αποτελεσματική υπηρεσιακή παρέμβαση, εδώ και τέσσερα χρόνια. Η πλήρης εγκατάλειψη!!! Η απόλυτη αδιαφορία!!!

Οι προτάσεις μας

Ήρθε η ώρα με τη στήριξή σας να μετατρέψουμε τον Δήμο μας και πάλι σε έναν καθαρό Δήμο, σε έναν Δήμο πρότυπο! Ο Δήμος μας πρέπει να γίνει και πάλι πεντακάθαρος και νοικοκυρεμένος και θα γίνει! Η αποκομιδή των απορριμμάτων προγραμματίζεται να γίνεται όσο συχνά απαιτείται, ώστε οι συνδημότες μας να μην ξαναδούν τέτοιες θλιβερές εικόνες εγκατάλειψης. Και οι επισκέπτες του Δήμου μας, να μιλούν για έναν Δήμο πρότυπο και όχι για έναν Δήμο που βρίθει απορριμμάτων!

Επιπλέον, η ανακύκλωση, την οποία εμείς εδραιώσαμε ως Δημοτική αρχή, θα πρέπει να εντατικοποιηθεί και να εξακτινωθεί σε κάθε περιοχή του Δήμου μας. Με προγράμματα ενημέρωσης φροντίζουμε να γίνει συνείδηση όλων των πολιτών η ανακύκλωση και η ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων. Και πρώτα από όλα μεριμνούμε για την ευαισθητοποίηση των παιδιών μας, με ανάλογα εκπαιδευτικά προγράμματα, όπως η ανταποδοτική ανακύκλωση, με την υποστήριξη του Δήμου και την τοποθέτηση των ειδικών οικίσκων ανταποδοτικής ανακύκλωσης.

Όλοι μαζί θα καταφέρουμε να οδηγήσουμε τον τόπο μας στο φως, στην πρόοδο και την προκοπή!

Πάμε, λοιπόν, μαζί να γράψουμε ιστορία!

Πάμε γερά!

Πάμε δυνατά!

Πάμε όλοι μαζί!!!

Για τον Δήμο Φλώρινας που μας αξίζει!!!

Γιάννης Βοσκόπουλος

Υποψήφιος Δήμαρχος Φλώρινας