Συνεδρίασε το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας στη Φλώρινα

Συνεδρίασε στη Φλώρινα, το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου, το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας με θέμα «Μεταλιγνιτική Περίοδος , Εκθεσιακή πολιτική»

Κυριάρχησε το αίσθημα της ανησυχίας από τα μέλη του Συμβουλίου ενώ οι Πρόεδροι αυτών μεταξύ άλλων είπαν: Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φλώρινας Σάββας Σαπαλίδης «η επιχειρηματική κοινότητα βλέπει με ανησυχία τη βίαιη μετάβαση στη μεταλιγνιτική περίοδο. Πρέπει να δοθεί χρόνος για να είναι δίκαιη η μετάβαση και να μη φτάσουμε στα φαινόμενα της Αγγλίας». Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κοζάνης Νίκος Σαρρής «βρισκόμαστε μπροστά σε ένα τεράστιο πρόβλημα και μια τεράστια πρόκληση για όλη την κοινωνία. Πρέπει να σχεδιάσουμε το νέο παραγωγικό μοντέλο και η πρόταση του επιμελητηριακού κόσμου είναι ότι η απολιγνιτοποίηση πρέπει να συνοδευτεί από ένα ριζοσπαστικό σχέδιο για την περιοχή».

Ο Αντώνης Πουγαρίδης μέλος του ΕΒΕ Κοζάνης αναφέρθηκε στις πρόσφατες εξαγγελίες του υπουργού Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη για τη Δυτική Μακεδονίας, σημειώνοντας πως θα πρέπει να υπάρξει χρονοδιάγραμμα για την εξέλιξη υλοποίησης τους.

Το Επιμελητηριακό Συμβούλιο συζήτησε ακόμα την εκθεσιακή πολιτική, αλλά και την αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων και των κατασχέσεων.