Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Φλώρινας ενόψει της αντιπυρικής περιόδου 2021

Την Τρίτη 11 Μαΐου 2021 πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο της Π.Ε. Φλώρινας, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού, η προγραμματισμένη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Φλώρινας με θέμα: «Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για τη λήψη μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου 2021».

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, υπο τον συντονισμό του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φλώρινας, κ. Ιωάννη Κιοσέ και του προϊσταμένου της Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Φλώρινας, κ. Χρήστου Μιχαήλ, η συζήτηση επικεντρώθηκε στα θέματα της πρόληψης και της καταστολής των πυρκαγιών.

Ειδικότερα επισημάνθηκε η έγκυρη και έγκαιρη υλοποίηση δράσεων που αφορούν την πραγματοποίηση καθαρισμού και ευπρεπισμού της βλάστησης κυρίως των οικισμών που γειτνιάζουν με δασικές εκτάσεις, την απαγόρευση ανεξέλεγκτης απόθεσης απορριμμάτων, τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών, τον ανεφοδιασμό των υδατοδεξαμενών, τον έλεγχο του υφιστάμενου οδικού δικτύου πρόσβασης στις δασώδεις περιοχές, την πραγματοποίηση μεικτών περιπολιών από τις αρμόδιες υπηρεσίες με τη συμμετοχή και εθελοντικών ομάδων.

Επίσης, τονίσθηκε ο καταλυτικός ρόλος της πυροσβεστικής υπηρεσίας στη πρόληψη και καταστολή των πυρκαγιών και την ενίσχυση της επιχειρησιακής της δράσης στην περιοχή, με την ίδρυση μόνιμου πυροσβεστικού κλιμακίου στις Πρέσπες, για το οποίο καταβάλλονται προσπάθειες πλήρους στελέχωσης και εξοπλισμού του.

Τέλος, υπογραμμίστηκε η σημασία της πρόληψης, της συνεργασίας και του συντονισμού της τοπικής αυτοδιοίκησης με τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά έκτακτες καταστάσεις που μπορεί να προκύψουν κατά την αντιπυρική περίοδο και να προστατευτεί η ανθρώπινη ζωή.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν επίσης, ο διοικητής Π.Υ. Π.Ε. Φλώρινας κ. Κωνσταντίνος Μαυροματίδης, οι διοικητές της Π.Υ. Φλώρινας και Πτολεμαΐδας, κ. Ιωάννης Μιαούλης και Χρήστος Σπυρίδης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ιωάννης Λιάσης, εκπρόσωποι των Δήμων Αμυνταίου και Πρεσπών Αντιδήμαρχοι κ. Παναγιώτης Κιοσές και Άγγελος Τρασιάς, Ο διοικητής του 1ου Συντάγματος Πεζικού, κ. Αναστάσιος Αποστολίδης, εκπρόσωποι αρμόδιων διοικητικών υπηρεσιών και άλλων φορέων.