Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Φλώρινας

Συνεδρίασε την Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2022 το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας, υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φλώρινας Σωτήρη Βόσδου, ώστε να εκτιμηθούν τα αποτελέσματα της διαχείρισης του σεισμού καθώς και των ακραίων καιρικών φαινομένων (χιονόπτωση και παγετός) που έπληξαν από τις αρχές του έτους την περιοχή.

Στη συνεδρίαση παρουσιάστηκαν τα δεδομένα και αναζητήθηκαν τυχόν παραλείψεις ή αδυναμίες του μηχανισμού αντιμετώπισης ακραίων καιρικών φαινομένων (χιονοπτώσεις και παγετός).

Αναφορικά με τον σεισμό έγινε ενημέρωση για τις μέχρι σήμερα ενέργειες, ενώ κοινή διαπίστωση των παρισταμένων ήταν η αναγκαιότητα προγραμματισμού ασκήσεων ετοιμότητας, για την αντιμετώπιση καταστάσεων εκτάκτου ανάγκης.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν επίσης, οι Περιφερειακοί σύμβουλοι Βασίλης Άμπας και Γιάννης Λιάσης, ο Δήμαρχος Πρεσπών Παναγιώτης Πασχαλίδης, ο Αντιδήμαρχος Αμυνταίου Ιωάννης Χατζητιμοθέου, ο Διοικητής του 1ου Συντάγματος ΠΖ Συνταγματάρχης Αναστάσιος Αποστολίδης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Φλώρινας Κωνσταντίνος Μαυροματίδης, ο εκπρόσωπος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φλώρινας Δημήτρης Δημόπουλος, ο Διοικητής της Τροχαίας Φλώρινας Δημήτριος Γκίνης, ο Διοικητής Σμήνους Υποστήριξης της 3ης ΜΣΕΠ Λεωνίδας Κατικαρίδης, ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Τεχνικών Έργων Π.Ε. Φλώρινας Παντελής Πηλείδης, ο Προϊστάμενος του τμήματος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας Δήμου Φλώρινας Δανιήλ Στεφανόπουλος, ο προϊστάμενος Προστασίας Δασών της Διεύθυνσης Δασών Φλώρινας Παναγιώτης Παράσχου, οι εκπρόσωποι της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας Δημήτριος Ηλιάδης και Ευάγγελος Δούφλιας, ο εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας Παναγιώτης Κοϊδης, ο εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας Λεωνίδας Καλυβιάνος, ο εκπρόσωπος του Νοσοκομείου Φλώρινας μηχανικός Κωνσταντίνος Κύρκος και οι υπεύθυνοι Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Φλώρινας, Χρήστος Μιχαήλ και Ορέστης Καπουλίτσας.