ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΟΔΩΡΟ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟ

Υπό την Προεδρία της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας κ. Ζέτας Ρίζου και παρουσία του Δημάρχου Φλώρινας κ. Γιάννη Βοσκόπουλου, συνεδρίασε το Δ.Σ. με τέσσερα θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης και είκοσι δύο στην ημερήσια διάταξη.
Πριν την έναρξη της διαδικασίας πραγματοποιήθηκε κοπή βασιλόπιτας όπου τυχερός ήταν ο Πρόε

δρος της Δημοτικής Ενότητας Φλώρινας κ. Κωνσταντίνος Ρόζας τον οποίο συνεχάρησαν η Πρόεδρος του Δ.Σ. και ο Δήμαρχος και του ευχήθηκαν επιτυχίες σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο.
Ο κ. Δήμαρχος στην τοποθέτηση του στην έναρξη της συνεδρίασης, είπε:
« Σήμερα το μεσημέρι είχα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Πετσάλνικο. Μετά από τα σχετικά αιτήματα που στείλαμε ως Δήμος αλλά και μετά τις συνεντεύξεις που έδωσα σε πολλά ΜΜΕ, ευαισθητοποιήθηκε ο Πρόεδρος της Βουλής, ο οποίος μου είπε ότι θα μας διαθέσει το ποσό των 25.000,00€ για την αγορά πετρελαίου θέρμανσης στις σχολικές μονάδες του Δήμου Φλώρινας. Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Πρόεδρο για την οικονομική ενίσχυση αυτή.
Τα εκτός ημερήσιας διάταξης θέματα, είναι:
Α) «Ψήφισμα για το θάνατο του σκηνοθέτη Θεόδωρου Αγγελόπουλου», με εισηγητή τον κ. Γιάννη Βοσκόπουλο, Δήμαρχο Φλώρινας.
Ομόφωνα αποφασίστηκε η έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος, για το θάνατο του πολυβραβευμένου σκηνοθέτη:

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

Του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας
Το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας, σήμερα, 25 Ιανουαρίου 2012, συζήτησε προ ημερησίας διάταξης ως κατεπείγον θέμα, την έκδοση Ψηφίσματος λόγω του εκτάκτως επισυμβάντος θανάτου του πολυβραβευμένου για το έργο του και την προσφορά του στην έβδομη τέχνη, τιμημένου και με το Χρυσό Φοίνικα του Φεστιβάλ των Καννών, παγκόσμιας εμβέλειας κορυφαίου Έλληνα Σκηνοθέτη, Σεναριογράφου και Παραγωγού Κινηματογράφου Θεόδωρου Αγγελόπουλου.
Ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Ιωάννης Βοσκόπουλος και το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας Αποφάσισαν Ομόφωνα να εκφράσουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια για τον εκλιπόντα, του οποίου η σύνδεση με την πόλη μας ήταν ιδιαίτερη, καθώς υπήρξε λάτρης της Φλώρινας, των ανθρώπων και των τοπίων της, τα οποία απετέλεσαν πηγή έμπνευσης σε πολλές ταινίες του, που στη συνέχεια απέσπασαν εξαιρετικές διακρίσεις.  Η Ελλάδα και η Φλώρινα, έμειναν φτωχότερες μετά το θάνατο του εξαιρετικά χαρισματικού αυτού ανθρώπου.
Το παρόν ψήφισμα
1.    Να αποσταλεί στην οικογένεια του εκλιπόντος.
2.    Να δημοσιευθεί στον Τύπο».
Β)  «Έγκριση πρόσληψης προσωπικού με δίμηνη σύμβαση», με εισηγητή τον κ. Αριστοτέλη Γεωργιάδη, Προϊστάμενο του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Αθλητισμού δήμου Φλώρινας.
Ο κ. Δήμαρχος για το παραπάνω θέμα ανέφερε ότι ο Δήμος Φλώρινας είχε ζητήσει πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς την πρόσληψη 40 περίπου ατόμων με 8μηνη σύμβαση, ώστε να μπορέσουν να καλύψουν όλες τις ανάγκες των παιδικών σταθμών και τις ανάγκες του αποχιονισμού και της καθαριότητας, παρ’όλα αυτά εγκρίθηκαν μόνο 12 θέσεις, εκ των οποίων οι οχτώ δόθηκαν στους παιδικούς σταθμούς. Εκτός αυτού, έχουν παραιτηθεί πολλές εργαζόμενες, οι οποίες έχουν κατοχυρώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να κλείσουν παιδικοί σταθμοί. Για την αποφυγή αυτού του δυσάρεστου γεγονότος, προτείνεται η πρόσληψη ατόμων με δίμηνη σύμβαση.
Το παραπάνω θέμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, καθώς ο κ. Καραντζίδης ψήφισε κατά.
Γ) «Σχετικά με τον ορισμό εκπροσώπων του Δήμου Φλώρινας με τους αναπληρωτές τους στη Γενική Συνέλευση της ΔΙΑΔΥΜΑ Α.Ε.», με εισηγητή τον κ. Αθανάσιο Μπέλτσο, Αντιδήμαρχο Φλώρινας.
Ομόφωνα ορίστηκε ως τακτικό μέλος ο Δήμαρχος Φλώρινας, με αναπληρωτή του τον κ. Μπέλτσο.
Δ) « Εγκατάσταση Φωτοβολταϊκών Συστημάτων στο κτίριο του γυμνασίου Αμμοχωρίου Φλώρινας», με εισηγήτρια την κ. Βάσω Σεχίδου, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Φλώρινας.
Το παραπάνω θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι:
1.    – «Σχετικά με τροποποίηση προϋπολογισμού και τεχνικού προγράμματος οικονομικού έτους 2012 του Δήμου Φλώρινας», με εισηγητή τον κ. Δ. Χαρίτου, Αναπληρωτή Προϊστάμενο Οικονομικού Τμήματος Δήμου Φλώρινας.
2.    Το παραπάνω θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα.
3.    – «Σχετικά  με ορισμό υπολόγων, για την καταβολή προνοιακών επιδομάτων του Τομέα Κοιν. Προστασίας και Αλληλεγγύης, για το έτος 2012 και αναλήψεις πιστώσεων», με εισηγητή τον κ. Δ. Χαρίτου, Αναπληρωτή Προϊστάμενο Οικονομικού Τμήματος Δήμου Φλώρινας.
4.    Το παραπάνω θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα.
5.    Σχετικά με την καθυστέρηση που έχει παρατηρηθεί στην αποστολή των προνοιακών επιδομάτων στους δικαιούχους τους, ο κ. Δήμαρχος ανέφερε ότι τα χρήματα εστάλησαν στο Δήμο Φλώρινας την προηγούμενη εβδομάδα και οι υπηρεσίες του Δήμου, δείχνοντας ευαισθησία, κάνουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες και τα χρήματα θα δοθούν τις επόμενες ημέρες στους δικαιούχους.
6.    – «Σχετικά με τη λύση μίσθωσης αίθουσας πολλαπλών χρήσεων Τ.Κ. Μεσοκάμπου Δημοτικής Ενότητας Κ. Κλεινών Δήμου Φλώρινας και την εκ νέου εκμίσθωση αυτής», με εισηγητή τον κ. Δ. Χαρίτου, Αναπληρωτή Προϊστάμενο Οικονομικού Τμήματος Δήμου Φλώρινας.
7.    Το παραπάνω θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα.
8.    – «Σχετικά με τη συγκρότηση τριμελούς Επιτροπής του άρθρου 46 (Ενιαίου κανονισμού Προμηθειών) για το έτος 2012», με εισηγητή τον κ. Δ. Χαρίτου, Αναπληρωτή Προϊστάμενο Οικονομικού Τμήματος Δήμου Φλώρινας.
9.    Ως τακτικά μέλη ορίστηκαν οι Δημοτικοί Υπάλληλοι κ.κ.  B. Αδάμ, Δ. Χαρίτος και Γ. Γκιουλέκας, με αναπληρωτές τους κ.κ. Γ. Αναγνωστόπουλο, Δ. Στεφανόπουλο και Δ. Παπαναστασίου.
– «Σχετικά με τη συγκρότηση τριμελούς Επιτροπής παραλαβής προμηθειών του άρθρου 28 (Ενιαίου κανονισμού Προμηθειών) για το έτος 2012», με εισηγητή τον κ. Δ. Χαρίτου, Αναπληρωτή Προϊστάμενο Οικονομικού Τμήματος Δήμου Φλώρινας.
Ομόφωνα ορίστηκαν ως τακτικά μέλη οι Δημοτικοί υπάλληλοι κ.κ. Μ. Γερομιχαλού, Χ. Μπαλασόπουλος και Σ. Τσομπάνου, με αναπληρωτές τους κ.κ. Α. Τιλκερίδου, Τ. Μάλλιου και Α. Τσαρτσαρή.
– «Σχετικά με τον ορισμό Δημοτικού Συμβούλου και του αναπληρωτή του για τους ελέγχους που προβλέπονται από τις διατάξεις των άρθρων 53 και 54 του Ν. 1416/84 και του άρθρου 52 του ν.2065/92 για το έτος 2012», με εισηγητή τον κ. Δ. Χαρίτου, Αναπληρωτή Προϊστάμενο Οικονομικού Τμήματος Δήμου Φλώρινας.
Ορίστηκε ομόφωνα ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Καρακόλης με αναπληρωτή του τον κ. Σίπκα.
– «Σχετικά με τη συγκρότηση επιτροπής συμβιβαστικής επιλύσεως των φορολογικών διαφορών και αμφισβητήσεων μεταξύ του  Δήμου Φλώρινας και των φορολογουμένων», με εισηγητή τον κ. Δ. Χαρίτου, Αναπληρωτή Προϊστάμενο Οικονομικού Τμήματος Δήμου Φλώρινας.
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Μπαρδάκας και Μαβίδης ορίστηκαν ως τακτικά μέλη με αναπληρωτές τους κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους Κρομμύδα και Ουλιάρη, ενώ ορίστηκαν επίσης ως Δημότες του Δήμου ο κ. Σερίδης με αναπληρώτριά του την κ. Σαμαρτζή.
– «Σχετικά με τη συγκρότηση συμβουλίου ένταξης μεταναστών Δήμου Φλώρινας», με εισηγήτρια την κ. Φανή Παπαϊωάννου, Τμηματάρχη Διοικητικών Υπηρεσιών Δήμου Φλώρινας.
Ως μέλη του Συμβουλίου ένταξης μεταναστών ορίστηκαν ομόφωνα οι εξής Δημοτικοί Σύμβουλοι:
Αλεξιάδης ως Πρόεδρος του Συμβουλίου, Στάιος, Μούσιου, Μαβίδης και Λαζαρίδου, με αναπληρωτές τους, τούς κ.κ. Μπαρδάκα, Τσιώκα, Ρασάικο και Ανθόπουλο.
Από το Δικηγορικό Σύλλογο Φλώρινας ορίστηκε ως μέλος ο κ. Στεφανίδης με αναπληρωτή του τον κ. Τορλαχίδη.
– «Σχετικά με τη διακοπή εργασιών και την παράταση προθεσμίας του έργου: “Πλακοστρώσεις – Τσιμεντοστρώσεις κ.λ.π.”», με εισηγήτρια την κ. Βάσω Σεχίδου, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Φλώρινας.
Το παραπάνω θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα.
– «Σχετικά με τη διακοπή εργασιών και την  παράταση προθεσμίας του έργου: ¨Κατασκευή πεζοδρομίων στην Τ. Κ. Μαρίνας Δημοτικής Ενότητας Κάτω Κλεινών¨», με εισηγήτρια την κ. Βάσω Σεχίδου, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Φλώρινας.
Το παραπάνω θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα.
– «Σχετικά με την παράταση προθεσμίας εκτέλεσης του έργου: ¨Μεταλλική Γέφυρα Αρμενοχωρίου¨», με εισηγήτρια την κ. Βάσω Σεχίδου, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Φλώρινας.
Το παραπάνω θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα.
– «Σχετικά με την παράταση προθεσμίας εκτέλεσης του έργου: ¨Αποκατάσταση χώρου στάθμευσης μπροστά στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου, Ακρίτα Δ.Ε. Κάτω Κλεινών¨», με εισηγήτρια την κ. Βάσω Σεχίδου, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Φλώρινας.
Το παραπάνω θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα.
– «Σχετικά με την παράταση προθεσμίας εκτέλεσης του έργου: ¨Διευθέτηση χειμάρρων εντός οικισμών¨», με εισηγήτρια την κ. Βάσω Σεχίδου, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Φλώρινας.
Το παραπάνω θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα.
– «Σχετικά με την έγκριση 1ου ΑΠΕ του έργου:  «Συντήρηση δρόμου Παπαγιάννη – Αρμενοχωρίου Δημοτικής Ενότητας Μελίτης», με εισηγήτρια την κ. Βάσω Σεχίδου, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Φλώρινας.
Το παραπάνω θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα.
– «Σχετικά με την έγκριση 3ου ΑΠΕ του έργου  «Διαμόρφωση Περιφερειακής Οδού Διασταύρωση Μελίτης –Τελωνείου Νίκης Δήμου Κάτω Κλεινών», με εισηγήτρια την κ. Βάσω Σεχίδου, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Φλώρινας.
Το παραπάνω θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα.
– «Σχετικά με την έγκριση 2ου ΑΠΕ του έργου ¨Ασφαλτόστρωση δρόμων¨», με εισηγήτρια την κ. Βάσω Σεχίδου, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Φλώρινας.
Το παραπάνω θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα.
– «Σχετικά με την επέκταση συμβάσεων ανάθεσης εκτέλεσης της υπηρεσίας ¨Εργασίες αποχιονισμού Δήμου Φλώρινας¨», με εισηγήτρια την κ. Βάσω Σεχίδου, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Φλώρινας.
Ο κ. Βοσκόπουλος πριν την ψήφιση του θέματος είπε ότι εάν δεν είχαμε ζητήσει και δεν είχε μπει ο Δήμος Φλώρινας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, δε θα μπορούσε να προβεί σήμερα στην επέκταση της σύμβασης, με ότι αυτό θα συνεπαγόταν, καθώς το ποσό της προηγούμενης σύμβασης έχει ήδη εξαντληθεί. Το ίδιο δε, συνέχισε ο κ. Βοσκόπουλος ισχύει και για την προμήθεια αλατιού.
Το παραπάνω θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα.
– «Σχετικά με επέκταση σύμβασης της προμήθειας ¨Προμήθεια αλατιού αποχιονισμού 2011-2012¨για τις ανάγκες του Δήμου Φλώρινας», με εισηγήτρια την κ. Βάσω Σεχίδου, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Φλώρινας.
Το παραπάνω θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα.
– «Σχετικά με την έγκριση της υπ’ αριθμ. 1/2012 απoφάσεως του Διοικητικού Συμβουλίου της Δ.Ε.Υ.Α.Φ.», με εισηγήτρια την κ. Ε. Αβραμοπούλου-Ρόμπη, Γενική Διευθύντρια Δ.Ε.Υ.Α.Φ.
Ο κ. Δήμαρχος στη συζήτηση που προηγήθηκε για την αξία του νερού είπε:
«Όπως έχω αναφέρει και σε παλαιότερες συνεδριάσεις, έχουμε κάνει ήδη μια έκπτωση η οποία έγινε με βάση τα οικονομικά στοιχεία τα οποία έχουμε αυτή τη στιγμή. Ήδη, έχουμε κάνει ένα έγγραφο και ζητούμε διευκρινίσεις για τον τρόπο επενδύσεων της ΔΕΥΑΦ. Παρ’όλα αυτά, στόχος μας είναι η περαιτέρω μείωση της αξίας του νερού, η οποία θα εξαρτηθεί καθαρά από τα οικονομικά της ΔΕΥΑΦ. Εκτιμούμε ότι το δεύτερο εξάμηνο, θα έχουμε μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για το εάν και τι μεγέθους έκπτωση θα μπορέσουμε να κάνουμε.
Όσον αφορά το κοινωνικό πρόσωπο της ΔΕΥΑΦ, ήδη έχουμε αποδείξει ότι εκεί όπου υπάρχει πραγματική ανάγκη, υπάρχει διαφορετική αντιμετώπιση.
Σχετικά με την ένταξη και των υπολοίπων οικισμών του Δήμου στη ΔΕΥΑΦ, πρέπει να σας πω ότι σύμφωνα με τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, δεν είναι υποχρεωτική η ένταξη αυτή. Υποχρεωτική όμως είναι η τήρηση βιβλίων 3ης κατηγορίας το οποίο και κάνουμε. Δε θέλουμε να επιβαρύνουμε τους καταναλωτές των υπόλοιπων οικισμών με επιπλέον έξοδα, όπως έγινε και με τον Καπποδίστρια. Η ΔΕΥΑΦ, παραμένει υπεύθυνη για τον πρώην Δήμο Φλώρινας και θα αρκεστεί εκεί, ενώ οι άλλοι οικισμοί θα συνεχίσουν να εξυπηρετούνται από το Δήμο. Εάν βγει κάποιος νόμος ο οποίος θα μας υποχρεώσει για κάτι διαφορετικό, τότε θα πράξουμε ανάλογα. Προς το παρόν συνεχίζουμε ως έχουμε».
Το παραπάνω θέμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, καθώς ο κ. Καραντζίδης ψήφισε κατά.
– «Σχετικά με την επιχορήγηση του Αθλητικού Ομίλου Φλώρινας (Α.Ο.Φ.)», με εισηγητή τον κ. Α. Αριστείδου, Αντιδήμαρχο Φλώρινας.
Το παραπάνω θέμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, καθώς ο κ. Τσακμάκης ψήφισε κατά.
– «Σχετικά με την επιχορήγηση του συλλόγου Ορειβασίας Χιονοδρομίας (Σ.Ο.Χ.) Φλώρινας», με εισηγητή τον κ. Α. Αριστείδου, Αντιδήμαρχο Φλώρινας.
Το παραπάνω θέμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, καθώς ο κ. Τσακμάκης ψήφισε κατά.
– «Σχετικά με τη συνδιοργάνωση για την παρουσίαση στην εκπομπή της ΕΤ3 «Κάθε τόπος και το τραγούδι του», με εισηγητή τον κ. Α. Αριστείδου, Αντιδήμαρχο Φλώρινας.
Το παραπάνω θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα.

Φλώρινα, 26-01-2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ