ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Δ.Σ. Φλώρινας 12-10-2011

Υπό την Προεδρεία της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας κ. Ζέτας Ρίζου και παρουσία του Δημάρχου Φλώρινας κ. Γιάννη Βοσκόπουλου, συνεδρίασε την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011 το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας, με ένα θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης και σαράντα τρία στην ημερήσια διάταξη.

Πριν τη συζήτηση των θεμάτων, τοποθετήθηκαν οι επικεφαλής της μειοψηφίας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, καθώς και οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων, οι οποίοι και έθεσαν ερωτήματα στο Δήμαρχο Φλώρινας.

Απαντώντας ο κ. Βοσκόπουλος στον κ. Ασπρίδη είπε:

Σχετικά με την υποβάθμιση Προέδρων και Αιρετών στα τοπικά συμβούλια. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει σε καμία περίπτωση, αφού λαμβάνονται υπόψη όλα τα αιτήματα των Τοπικών Κοινοτήτων.

Για την κατάληψη στο Αρμενοχώρι. Είχαμε συζητήσει με τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Αρμενοχωρίου και γνώριζε και αυτός και οι κάτοικοι, ακριβώς τι συνέβαινε. Απλώς, ορισμένοι ήθελαν να δημιουργήσουν πρόβλημα στο Δήμαρχο. Τώρα αν υποκινούνται ή όχι από κάπου αυτό δεν το ξέρω.

Συγκεκριμένα, το Νομικό Πρόσωπο στη σημερινή του μορφή υπάρχει για πρώτη φορά με τον Καλλικράτη. Για να μπορέσει λοιπόν να λειτουργήσει, έπρεπε κάπου να στεγαστεί και μάλιστα άμεσα. Σε πρώτη φάση εξετάσαμε να γίνει στο βρεφονηπιακό σταθμό της Σκοπιάς, χώρος ο οποίος δεν ήταν καθόλου κατάλληλος και επαρκής. Άρα ο μόνος έτοιμος χώρος ήταν αυτός στο Αρμενοχώρι. Και έπρεπε να στεγαστεί το Νομικό Πρόσωπο, ώστε να προχωρήσει η προκήρυξη για πρόσληψη προσωπικού και να λειτουργήσουν όλοι οι παιδικοί σταθμοί.

Με επισκέφθηκαν κάτοικοι, μαζί με τον Πρόεδρο της Κοινότητας, μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου, τον διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου και πολλοί ακόμα φορείς. Ο καθένας απ’ αυτούς ήθελε το χώρο για δική του χρήση.

Αυτό το οποίο τους ανέφερα, ήταν ότι το Νομικό Πρόσωπο θα στεγαστεί στο ΚΕΦΟ για ενάμισι με δύο μήνες, ώσπου να γίνουν όλες οι προσλήψεις και να λειτουργήσουν οι παιδικοί σταθμοί και στη συνέχεια θα φύγει από εκεί και θα μεταφερθεί σε άλλους χώρους, τους οποίους έχουμε ήδη υπόψη μας και θα κάνουμε και τις απαραίτητες παρεμβάσεις, έτσι ώστε η αίθουσα να παραμείνει ελεύθερη για τους κατοίκους. Το που θα δοθεί η αίθουσα, θα το αποφασίσετε εσείς, έπειτα από λαϊκή συνέλευση που θα γίνει στην Τοπική σας Κοινότητα.

Υπήρξαν δύο με τρία άτομα, τα οποία ισχυρίστηκαν ότι δεν με πιστεύουν. Δικαίωμα του καθενός να πιστεύει ότι θέλει. Και ως Νομάρχης και ως Δήμαρχος, έχω αποδείξει πως ότι λέω το πραγματοποιώ.

Φεύγουν όλοι από τη συνάντηση μας και ενώ έχουμε συμφωνήσει, κάνουν κατάληψη στο χώρο του ΚΕΦΟ. Και μάλιστα κάποιοι, έβγαζαν με το ζόρι έξω τους εργαζόμενους.

Η κατάληψη αυτή, διήρκησε μια εβδομάδα περίπου. Μετά από μια εβδομάδα, ήρθε μια αντιπροσωπεία από το Αρμενοχώρι, στην οποία συμμετείχε και ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου και ο παπάς του χωριού, να συζητήσουμε πάλι το θέμα. Επ΄ ακριβώς τους είπα, ότι δεν έχω τίποτα διαφορετικό να προσθέσω από αυτά που συζητήσαμε στην προηγούμενη μας συνάντηση. Ότι δηλαδή σε ένα με δύο μήνες το Νομικό Πρόσωπο θα μεταφερθεί αλλού.

Αμέσως μετά την τελευταία μας συνάντηση, οι εκπρόσωποι έφυγαν και σταμάτησε αμέσως η κατάληψη. Τα συμπεράσματα δικά σας.

Για τις καθαρίστριες στις σχολικές μονάδες. Σωστά αναφερθήκατε ότι δεν είχατε ασχοληθεί τόσο καιρό με τις καθαρίστριες στις σχολικές μονάδες. Ήταν άλλων αρμοδιότητα. Με τον Καλλικράτη όμως, έχουν αλλάξει τώρα τα πράγματα.

Αρχικά, είχε έρθει ένα έγγραφο στις σχολικές μονάδες, όπου έλεγε ότι αρμόδιοι για την πρόσληψη των καθαριστριών είναι οι διευθυντές των σχολείων. Ακολούθως όμως, ήρθε άλλο έγγραφο το οποίο έλεγε ότι ο Δήμος πρέπει να ακολουθήσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες.

Άρα, οφείλουμε να κάνουμε εμείς τις προσλήψεις. Δεν μπορούμε και δε θα παρανομήσουμε. Πρέπει να τηρήσουμε τις διαδικασίες, σύμφωνα με τη νομοθεσία. Όπως μας πουν, έτσι θα προχωρήσουμε γιατί αυτό οφείλουμε να κάνουμε, ώστε να είμαστε νόμιμοι και να μην έχουν πρόβλημα και οι ίδιες οι καθαρίστριες.

Για την επίσκεψη του Υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Γιάννη Μαγκριώτη. Κύριε Ασπρίδη, γνωρίζετε πολύ καλά τι ακριβώς ειπώθηκε εκεί και ποια είναι η θέση μου, αφού ήσασταν και ο ίδιος παρών.

Στην επίσκεψη του Υφυπουργού, ήταν παρών και ο Πρόεδρος της ΕΓΝΑΤΙΑΣ Α.Ε., η οποία έχει αναλάβει κατά κάποιο τρόπο τη μελέτη για το δρόμο Φλώρινα- Πτολεμαΐδα. Και λέω κατά κάποιο τρόπο, γιατί ακόμα δεν έχουν βρεθεί τα χρήματα για την υλοποίηση της μελέτης. Προσέξτε: όχι της κατασκευής. Μιλάμε ακόμα για μελέτη του έργου.

Η ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε., αυτό το διάστημα έχει συλλέξει όλες τις προτάσεις, με βασικότερη αυτή που είχε προχωρήσει επί κυβερνήσεως Νέας Δημοκρατίας, με Υπουργό τον κ. Σουφλιά, ο οποίος είχε δώσει 2.500.000,00€ για την υλοποίηση της προωθημένης προμελέτης, η οποία προμελέτη έχει και προέγκριση περιβαλλοντικών όρων, που σημαίνει ότι έχει προχωρήσει πάρα πολύ και βρίσκεται σε πολύ καλό σημείο.

Οι λύσεις της προμελέτης αυτής ήταν δύο: η πρώτη ήταν να ξεκινήσει από το Φλάμπουρο- Αετό μέσω τούνελ- Δυτική Εορδαία- κάθετος άξονας. Η δεύτερη ήταν Φλώρινα- Φλάμπουρο- Φανός- Αετός- Δυτική Εορδαία- κάθετος άξονας.

Οι άλλες προτάσεις που υπάρχουν, πραγματικά είναι απορίας άξιο ποιος τις σοφίστηκε, καθώς αυξάνουν την απόσταση πάνω από δέκα χιλιόμετρα, ενώ περνάνε και από μέρη τα οποία δεν ξέρουμε εάν έχουν σταθερό έδαφος ή είναι επιχώσεις.

Η τοποθέτηση μου είναι η εξής: μετά από απάντηση του κ. Μαγκριώτη ότι ο δρόμος δε θα γίνει άμεσα, πρέπει να επιλέξουμε τη σωστή λύση, η οποία είναι αυτή για την οποία έχει προχωρήσει ήδη η προμελέτη.

Όταν κατασκευάζουμε ένα σύγχρονο δρόμο, πρέπει να είναι σύντομος, ώστε να φτάνουμε άμεσα στο «Μποδοσάκειο» νοσοκομείο και στην Καστοριά, μέσω του τούνελ που θα κατασκευαστεί και αυτό κάπου εκεί.

Πάντως η μελέτη δεν έχει ξεκινήσει ακόμα και είναι άγνωστο πότε θα γίνει αυτό.

Για τα σημαντικά θέματα του Δήμου και του Νομού Φλώρινας. Είχαμε ορίσει μια επιτροπή κ. Ασπρίδη και περιμένουμε ακόμα να μας φέρετε όλα τα σημαντικά θέματα της περιοχής μας, ώστε να τα καταθέσουμε στο γραφείο του Πρωθυπουργού.

Για την τηλεθέρμανση. Μου άρεσε πολύ κ. Ασπρίδη το πώς το θέσατε το θέμα. Είμαστε λέτε στην κατάσταση που ήμασταν πριν ένα χρόνο. Πραγματικά, δεν καταλαβαίνω εάν ξέρετε τι λέτε όταν αναφέρεστε σε ένα θέμα. Η τηλεθέρμανση κ. Ασπρίδη, είχε μπει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας και δεν σας κρύβω ότι ήταν έτοιμο να απενταχθεί το έργο. Ευτυχώς, με τις παρεμβάσεις που κάναμε και στην Αθήνα και στις Βρυξέλλες το έργο έχει προχωρήσει και η μελέτη έχει σταλεί στις Βρυξέλλες και αναμένουμε την απάντηση τους. Πριν από ένα και δύο χρόνια δεν είχε γίνει απολύτως τίποτα. Αναμένουμε την απάντηση από τις Βρυξέλλες και το έργο θα προχωρήσει.

Για το στρατόπεδο ΤΑΓΑΡΗ και το ζωολογικό κήπο. Εάν περνούσατε μια βόλτα από το στρατόπεδο ΤΑΓΑΡΗ, θα βλέπατε ότι έχουμε προχωρήσει στον καθαρισμό του γηπέδου.

Όσον αφορά το ζωολογικό κήπο, ήδη έχουμε προτείνει στις αστικές παρεμβάσεις την αξιοποίηση του ζωολογικού κήπου και του ποταμού. Το είχαμε συζητήσει και σε προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Αλλά, κάποια πράγματα για να προχωρήσουν χρειάζονται χρόνο. Δεν είμαστε φακίρηδες για να λύσουμε όλα τα θέματα από τη μια μέρα στην άλλη.

Για τον Οργανισμό Εσωτερικής Λειτουργίας του Δήμου. Ο οργανισμός έπρεπε να εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο μέχρι τις 30 Ιουνίου, όπως ορίζει ο Καλλικράτης. Τον εγκρίναμε και τον στείλαμε στην Περιφέρεια. Μας έστειλαν τις διορθώσεις, τον διορθώσαμε και τον στείλαμε ξανά και περιμένουμε την έγκριση του για μια ακόμη φορά. Άρα δεν έχει σχέση με εμάς. Εμείς ήμασταν συνεπείς στους χρόνους που έπρεπε. Δε σας κρύβω, ότι πρόσφατα ήρθε ένα έγγραφο από το Υπουργείο το οποίο ανέφερε πάρα πολλούς Δήμους που δεν έχουν στείλει καν τον οργανισμό τους.

Για τις φωτιές στον κάμπο της Φλώρινας. Κύριε Σαχινίδη, έχετε απόλυτο δίκιο για τις φωτιές. Δυστυχώς όμως συμβαίνουν αυτά. Κάνουν και οι ίδιοι οι αγρότες ζημιά και στα χωράφια τους και στο περιβάλλον.

Ο Δήμος Φλώρινας με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Μπέλτσο, ήταν παρών σε όλες τις πυρκαγιές, στείλαμε και τα απαραίτητα μηχανήματα και κάναμε ότι ήταν δυνατόν για να βοηθήσουμε στο έργο της πυροσβεστικής.

Για τα αδέσποτα στο Δήμο Φλώρινας. Δε σας κρύβω ότι σήμερα δεν υπάρχει προσωπικό για να ασχοληθεί με τα αδέσποτα, καθώς έχουν λήξει οι συμβάσεις τους. Έχουμε ζητήσει έγκριση για πρόσληψη προσωπικού από το Υπουργείο από τον Φεβρουάριο, το οποίο δεν απαντήθηκε ακόμα. Παρόλα αυτά ο Δήμος προσπαθεί και αντιμετωπίζει το πρόβλημα με προσωπικό το οποίο δεν είναι αρμόδιο και εξειδικευμένο να ασχοληθεί με τα αδέσποτα.

Βρισκόμαστε δε σε συνεχή επαφή με φιλοζωικούς συλλόγους, ώστε να βρούμε οριστικές λύσεις.

Θα ήθελα να σας ενημερώσω στο σημείο αυτό, ότι σήμερα Τετάρτη 12 Οκτωβρίου, επισκεφθήκαμε με τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιάννη Αντωνιάδη, τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, με τους οποίους συζητήσαμε για το μέλλον του πανεπιστημίου της Φλώρινας. Συζητήσαμε και για το κτιριακό, το οποίο έχει παγώσει στη φάση αυτή. Μας ενημέρωσαν ότι γίνεται προσπάθεια, να νομιμοποιηθούν τα αυθαίρετα κτίρια και μετά θα προχωρήσει η μελέτη για την πανεπιστημιούπολη.

Για το κτίριο της Αγίας Όλγας, απαιτούνται περίπου 2.000.000,00€ για την επισκευή του κτιρίου, τα οποία είναι δύσκολο να εξευρεθούν και επίσης ο Σύλλογος Διάδοσης των Ελληνικών Γραμμάτων τους έχει παραχωρήσει το κτίριο για 25 χρόνια, διάστημα που δεν επαρκεί για να ενταχθεί το έργο στο ΕΣΠΑ.

Εκτιμώ, ότι καλό θα είναι να κάνουμε και εμείς μια σύσκεψη για το μέλλον του Πανεπιστημίου και να καλέσουμε εδώ όλους τους αρμόδιους φορείς.

Τέλος, θέλω να σας πω ότι ο Δήμος Φλώρινας και τα Νομικά του Πρόσωπα, θα προμηθεύονται φέτος πετρέλαιο κίνησης για τη θέρμανση τους, που είναι περίπου 1,50€ ανά λίτρο, σύμφωνα με το έγγραφο το οποίο μας ήρθε σήμερα. Τώρα, εάν αυτό αλλάξει δεν ξέρω. Πάντως, αν παραμείνει ως έχει θα έχουμε σημαντικό πρόβλημα και εμείς και οι σχολικές μονάδες.

Το εκτός ημερήσιας διάταξης θέμα είναι:

«Πραγματοποίηση των αγώνων Florina Eurocup υπό την αιγίδα του Δήμου Φλώρινας», με εισηγητή το Δήμαρχο Φλώρινας κ. Γιάννη Βοσκόπουλο.

Αποφασίστηκε ομόφωνα να τεθούν οι αγώνες υπό την αιγίδα του Δήμου Φλώρινας, ενώ κατά πλειοψηφία αποφασίστηκε να διατεθεί το ποσό των 2.000,00€ για την προσφορά τουριστικού υλικού στους αθλητές που θα συμμετέχουν, καθώς η κ. Μούσιου ψήφισε κατά, προτείνοντας να διατεθεί το ποσό των 3.000,00€.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, είναι:

«Έγκριση περιβαλλοντικών όρων του έργου: Λιγνιτωρυχείου Αχλάδας & Συνοδών έργων (Ορυχείο Νότιου Τομέα) με φορέα την Λιγνιτωρυχεία Αχλάδας», με εισηγήτρια την κ. Βασιλική Σεχίδου, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Τεχνικού Τμήματος Δήμου Φλώρινας.

Ομόφωνα, αποφασίστηκε η συζήτηση του παραπάνω θέματος σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να υπάρξει και η γνωμοδότηση των τοπικών Κοινοτήτων.

«Παράταση της συμβατικής προθεσμίας εκτέλεσης έργων για την αποπληρωμή τους», με εισηγήτρια την κ. Βασιλική Σεχίδου, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Τεχνικού Τμήματος Δήμου Φλώρινας.

Το παραπάνω θέμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, καθώς οι κ.κ. Ασπρίδης και Κωτσαλίδου, ψήφισαν κατά.

«Σχετικά με διαγραφές από χρηματικούς καταλόγους του Δήμου Φλώρινας», με εισηγήτρια την κ. Μελπομένη Γερομιχαλού, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη του Οικονομικού Τμήματος του Δήμου Φλώρινας.

Ομόφωνα αποφασίστηκε η συζήτηση του παραπάνω θέματος σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

«Ψηφίσεις πιστώσεων για τη συνδιοργάνωση εκδηλώσεων του Δήμου Φλώρινας», με εισηγήτρια την κ. Μελπομένη Γερομιχαλού, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη του Οικονομικού Τμήματος του Δήμου Φλώρινας.

«Έγκριση εκθέσεων αποτελεσμάτων προϋπολογισμού Γ’ τριμήνου χρήσης 2011 Δήμου Φλώρινας», με εισηγήτρια την κ. Μελπομένη Γερομιχαλού, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη του Οικονομικού Τμήματος του Δήμου Φλώρινας.

«Σχετικά με την επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθέντος ποσού 148,97 € στον κ. Αλεμπάκη Κωνσταντίνο του Ηλία, επιστροφή από Δημοτικά Τέλη και ψήφιση πίστωσης», με εισηγήτρια την κ. Μελπομένη Γερομιχαλού, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη του Οικονομικού Τμήματος του Δήμου Φλώρινας.

Τα παραπάνω θέματα ψηφίστηκαν ομόφωνα.

«Σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης για την οριστική μελέτη του έργου: Αποπεράτωση Βιολογικού Καθαρισμού Αγ. Παρασκευής –Πολυπλατάνου», με εισηγητή τον κ. Δημήτρη Σιδηρόπουλο, Συνεργάτη ΑΝΦΛΩ.

Το παραπάνω θέμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, καθώς ο κ. Καραντζίδης δήλωσε παρών.

Πριν τη συζήτηση των παρακάτω θεμάτων για την υποβολή τεχνικών δελτίων στην ενδιάμεση διαχειριστική αρχή, ο κ. Δήμαρχος είπε:

«Μετά την ανάληψη τον καθηκόντων μου, προσπάθησα να συστήσω γραφείο προγραμματισμού. Δυστυχώς όμως οι υπάλληλοι του Δήμου, δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες των υπηρεσιών, πόσο μάλλον ενός νέου γραφείου. Δε σας κρύβω ότι η κ. Σιάκου και ο κ. Σταθόπουλος κατέβαλαν πολύ μεγάλη προσπάθεια για να συμμαζέψουν όλες τις μελέτες από όλους τους Δήμους, ώστε μόλις προκηρύσσεται κάποιο μέτρο να μπορέσουμε να καταθέσουμε Τεχνικά Δελτία. Και για αυτό τους συγχαίρω θερμά. Οι συμβάσεις τους όμως, έχουν λήξει και προβληματίζομαι πως θα ενισχύσω το άτυπο αυτό γραφείο προγραμματισμού το οποίο έχουμε, με νέους συνεργάτες».

«Έγκριση υποβολής Τεχνικού δελτίου και συνοδευτικών εγγράφων του έργου: “Εγκατάσταση, επεξεργασία και διάθεση λυμάτων του Δ.Δ. Αμμοχωρίου, Περάματος, Κολχικής Δημοτικής Ενότητας Περάσματος Δήμου Φλώρινας” στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», με εισηγήτρια την κ. Ανατολή Σιάκου, Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Φλώρινας.

«Έγκριση υποβολής Τεχνικού δελτίου και συνοδευτικών εγγράφων του έργου: “Εξωτερικό δίκτυο αποχέτευσης και μονάδες προεπεξεργασίας λυμάτων ΔΔ Αμμοχωρίου-Περάσματος-Κολχικής Δημοτικής Ενότητας Περάσματος Δήμου Φλώρινας” στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», με εισηγήτρια την κ. Ανατολή Σιάκου, Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Φλώρινας.

«Έγκριση υποβολής Τεχνικού δελτίου και συνοδευτικών εγγράφων του έργου: “Αποπεράτωση βιολογικού καθαρισμού Αγίας Παρασκευής-Πολυπλατάνου” στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», με εισηγήτρια την κ. Ανατολή Σιάκου, Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Φλώρινας.

«Έγκριση υποβολής Τεχνικού δελτίου και συνοδευτικών εγγράφων του έργου: “Ανάπλαση οικισμού Σκοπού” στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», με εισηγήτρια την κ. Ανατολή Σιάκου, Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Φλώρινας.

«Έγκριση υποβολής Τεχνικού δελτίου και συνοδευτικών εγγράφων του έργου: “Ανάπλαση πλατειών και κοινόχρηστων χώρων Δήμου Κάτω Κλεινών” στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», με εισηγήτρια την κ. Ανατολή Σιάκου, Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Φλώρινας.

«Έγκριση υποβολής Τεχνικού δελτίου και συνοδευτικών εγγράφων του έργου: “Ανάπλαση των εισόδων των οικισμών Δήμου Κάτω Κλεινών” στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», με εισηγήτρια την κ. Ανατολή Σιάκου, Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Φλώρινας.

«Έγκριση υποβολής Τεχνικού δελτίου και συνοδευτικών εγγράφων του έργου: “Εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων Τ.Δ. Λόφων και Βεύης Δ. Μελίτης” στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», με εισηγήτρια την κ. Ανατολή Σιάκου, Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Φλώρινας.

«Έγκριση υποβολής Τεχνικού δελτίου και συνοδευτικών εγγράφων του έργου: “Αποχέτευση όμβριων Τ.Δ. Τριποτάμου” στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», με εισηγήτρια την κ. Ανατολή Σιάκου, Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Φλώρινας.

«Έγκριση υποβολής Τεχνικού δελτίου και συνοδευτικών εγγράφων του έργου: “Αποχέτευση όμβριων Τ.Δ. Σιταριάς” στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», με εισηγήτρια την κ. Ανατολή Σιάκου, Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Φλώρινας.

«Έγκριση υποβολής Τεχνικού δελτίου και συνοδευτικών εγγράφων του έργου: “Αποχέτευση όμβριων Τ.Δ. Λόφων” στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», με εισηγήτρια την κ. Ανατολή Σιάκου, Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Φλώρινας.

«Έγκριση υποβολής Τεχνικού δελτίου και συνοδευτικών εγγράφων του έργου: “Αποχέτευση όμβριων Τ.Δ. Βεύης” στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», με εισηγήτρια την κ. Ανατολή Σιάκου, Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Φλώρινας.

«Έγκριση υποβολής Τεχνικού δελτίου και συνοδευτικών εγγράφων του έργου: “Αποχέτευση λυμάτων Τ.Δ. Τριποτάμου” στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», με εισηγήτρια την κ. Ανατολή Σιάκου, Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Φλώρινας.

«Έγκριση υποβολής Τεχνικού δελτίου και συνοδευτικών εγγράφων του έργου: “Αποχέτευση λυμάτων Δ.Δ. Σιταριάς” στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», με εισηγήτρια την κ. Ανατολή Σιάκου, Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Φλώρινας.

«Έγκριση υποβολής Τεχνικού δελτίου και συνοδευτικών εγγράφων του έργου: “Αποχέτευση λυμάτων Τ.Δ. Λόφων” στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», με εισηγήτρια την κ. Ανατολή Σιάκου, Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Φλώρινας.

«Έγκριση υποβολής Τεχνικού δελτίου και συνοδευτικών εγγράφων του έργου: “Αποχέτευση λυμάτων Τ.Δ. Βεύης” στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», με εισηγήτρια την κ. Ανατολή Σιάκου, Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Φλώρινας.

«Έγκριση υποβολής Τεχνικού δελτίου και συνοδευτικών εγγράφων του έργου: “Δίκτυο ύδρευσης Τ.Δ. Τριποτάμου” στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», με εισηγήτρια την κ. Ανατολή Σιάκου, Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Φλώρινας.

«Έγκριση υποβολής Τεχνικού δελτίου και συνοδευτικών εγγράφων του έργου: “Δίκτυο ύδρευσης Τ.Δ. Σιταριάς” στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», με εισηγήτρια την κ. Ανατολή Σιάκου, Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Φλώρινας.

«Έγκριση υποβολής Τεχνικού δελτίου και συνοδευτικών εγγράφων του έργου: “Διευθέτηση ρέματος Δ.Δ. Νίκης (α’ φάση)” στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», με εισηγήτρια την κ. Ανατολή Σιάκου, Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Φλώρινας.

«Έγκριση υποβολής Τεχνικού δελτίου και συνοδευτικών εγγράφων του έργου: “Διευθέτηση ρέματος Δ.Δ. Νίκης (β’ φάση)” στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», με εισηγήτρια την κ. Ανατολή Σιάκου, Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Φλώρινας.

«Έγκριση υποβολής Τεχνικού δελτίου και συνοδευτικών εγγράφων του έργου: “Επισκευή διατηρητέου κτιρίου Δημοτικού Σχολείου Πολυποτάμου και διαμόρφωση περιβάλλοντα χώρου” στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», με εισηγήτρια την κ. Ανατολή Σιάκου, Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Φλώρινας.

«Έγκριση υποβολής Τεχνικού δελτίου και συνοδευτικών εγγράφων του έργου: “Παραποτάμιος δρόμος στο Τ.Δ. Μελίτης” στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», με εισηγήτρια την κ. Ανατολή Σιάκου, Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Φλώρινας.

«Έγκριση υποβολής Τεχνικού δελτίου και συνοδευτικών εγγράφων του έργου: “Οδικό δίκτυο Νεοχωράκι-Ιτιά” στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», με εισηγήτρια την κ. Ανατολή Σιάκου, Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Φλώρινας.

«Έγκριση υποβολής Τεχνικού δελτίου και συνοδευτικών εγγράφων του έργου: “Περιφερειακός δρόμος Παπαγιάννη” στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», με εισηγήτρια την κ. Ανατολή Σιάκου, Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Φλώρινας.

«Έγκριση της απόφασης 20/2011 του Δ.Σ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Φλώρινας η οποία αφορά στην έκδοση Εγγυητικής επιστολής καλής εκτέλεσης σύμφωνα με την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υλοποίηση πράξεων στο πλαίσιο της δράσης “Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής μέσω παροχής κατ’ οίκον υπηρεσιών φροντίδας σε εξαρτώμενα μέλη των οικογενειών ανέργων και αναγνωρισμένα επαπειλούμενων με ανεργία εργαζομένων που ωφελούνται από ενεργητικές πολιτικής απασχόλησης”», με εισηγητή τον κ. Δημήτριο Λουκά, Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Φλώρινας.

«Έγκριση της απόφασης 10/2011 του Δ.Σ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Φλώρινας η οποία αφορά στην έκδοση Εγγυητικής επιστολής συμμετοχής για την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υλοποίηση της δράσης “Ενέργειες στήριξης ηλικιωμένων και λοιπών ατόμων που χρήζουν βοήθειας για την ενίσχυση της απασχολησιμότητας των εμμέσως ωφελουμένων ατόμων» από την Ε.Ε.Τ.Α.Α.”», με εισηγητή τον κ. Δημήτριο Λουκά, Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Φλώρινας.

Τα παραπάνω θέματα ψηφίστηκαν ομόφωνα.

«Έγκριση της απόφασης 16/2011 του Δ.Σ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Φλώρινας η οποία αφορά στην Κατάρτιση και Ψήφιση του Εσωτερικού Κανονισμού Υπηρεσιών της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Φλώρινας», με εισηγητή τον κ. Δημήτριο Λουκά, Αντιδήμαρχο Φλώρινας.

Το παραπάνω θέμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, καθώς ο κ. Καραντζίδης ψήφισε κατά.

«Έγκριση της απόφασης 17/2011 του Δ.Σ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Φλώρινας η οποία αφορά στην Κατάρτιση και Ψήφιση του Κανονισμού Προσωπικού της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Φλώρινας», με εισηγητή τον κ. Δημήτριο Λουκά, Αντιδήμαρχο Φλώρινας.

Το παραπάνω θέμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, καθώς οι κ.κ. Καραντζίδης και Μούσιου, ψήφισαν κατά.

«Έγκριση της απόφασης 18/2011 του Δ.Σ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Φλώρινας η οποία αφορά στην Κατάρτιση και Ψήφιση του Κανονισμού Οικονομικής Διαχείρισης της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Φλώρινας», με εισηγητή τον κ. Δημήτριο Λουκά, Αντιδήμαρχο Φλώρινας.

Το παραπάνω θέμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, καθώς οι κ.κ. Καραντζίδης Μούσιου, Τσακμάκης, Τσιώκας, Στάιος, Κωτσαλίδου και Πετκάνης ψήφισαν κατά.

«Απευθείας ανάθεση έργου: Σύνταξη Τεχνικών Δελτίων μελετών Δήμου Φλώρινας στην Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Φλώρινας», με εισηγητή τον κ. Δημήτριο Λουκά, Αντιδήμαρχο Φλώρινας.

Το παραπάνω θέμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, καθώς οι κ.κ. Τσακμάκης, Τσιώκας, Στάιος, Καρυπίδης και Καραντζίδης, ψήφισαν κατά.

«Απευθείας ανάθεση έργου: Υποβοήθηση στη διαδικασία ένταξης σε χρηματοδοτούμενα προγράμματα τεχνικών μελετών / έργων Δήμου Φλώρινας στο πλαίσιο Εθνικών και Ευρωπαϊκών πολιτικών στην Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Φλώρινας», με εισηγητή τον κ. Δημήτριο Λουκά, Αντιδήμαρχο Φλώρινας.

Το παραπάνω θέμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, καθώς οι κ.κ. Καραντζίδης, Τσακμάκης, Τσιώκας, Στάιος και Καρυπίδης, ψήφισαν κατά.

«Σχετικά με τον ορισμό Εκπροσώπων στο Κέντρο Πρόληψης κατά των Ναρκωτικών Φλώρινας», με εισηγητή τον κ. Δημήτριο Λουκά, Αντιδήμαρχο Φλώρινας.

Κατά πλειοψηφία, ορίστηκαν ως εκπρόσωπος του Δήμου, η κ. Αντιγόνη Λαζαρίδου, με αναπληρωτή της τον κ. Αντώνη Ζαέκη.

«Άρση της απόφασης 397/2010 του Δήμου Φλώρινας αναφορικά με τη μεταβίβαση μετοχών της ΔΙ.Α.ΔΥ.ΜΑ. Α.Ε. κυριότητας της Τ.Ε.Δ.Κ. Φλώρινας των τεσσάρων Τ.Ε.Δ.Κ. της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στους λοιπούς Ο.Τ.Α. μετόχους», με εισηγητή τον κ. Αθανάσιο Μπέλτσο, Αντιδήμαρχο Φλώρινας.

«Μεταβίβαση αρμοδιότητας για έγκριση κοπής δένδρων στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής», με εισηγητή τον κ. Αθανάσιο Μπέλτσο, Αντιδήμαρχο Φλώρινας.

Τα παραπάνω θέματα ψηφίστηκαν ομόφωνα.

«Οικονομική ενίσχυση Δημότη στην Τοπική Κοινότητα Παλαίστρας», με εισηγητή τον κ. Ευάγγελο Στραυρίδη, Αντιδήμαρχο Φλώρινας.

Το παραπάνω θέμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, καθώς οι κ.κ. Τσακμάκης, Μούσιου, Τσιώκας, Στάιος, Κωτσαλίδου και Απιδόπουλος, ψήφισαν κατά.

«Ορισμός εκπροσώπου του Δήμου Φλώρινας στο Δίκτυο Πόλεων με Ποτάμια», με εισηγητή τον κ. Αριστείδη Αριστείδου, Αντιδήμαρχο Φλώρινας.

Το παραπάνω θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα.

«Σχετικά με επικαιροποίηση οικονομοτεχνικής μελέτης και υποστήριξη του Δήμου Φλώρινας και της Δ.Ε.Υ.Α.Φ. κατά τη φάση οριστικής ένταξης του έργου τηλεθέρμανση Φλώρινας στο ταμείο συνοχής», με εισηγητή τον κ. Ιωάννη Βοσκόπουλο, Δήμαρχο Φλώρινας.

Ομόφωνα αποφασίστηκε:

α) η έγκριση σύναψης του συμφωνητικού επικαιροποίησης οικονομοτεχνικής μελέτης,

β) η εξουσιοδότηση του Δημάρχου για την υπογραφή του συμφωνητικού και

γ) ο ορισμός της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Ζέτας Ρίζου ως εκπροσώπου του Δήμου Φλώρινας στην κοινή επιτροπή παρακολούθησης του συμφωνητικού, με αναπληρωτή της τον κ. Άρη Αριστείδου.

 

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Υπό την Προεδρεία της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας κ. Ζέτας Ρίζου και παρουσία του Δημάρχου Φλώρινας κ. Γιάννη Βοσκόπουλου, συνεδρίασε την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011 το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας, με ένα θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης και σαράντα τρία στην ημερήσια διάταξη.

Πριν τη συζήτηση των θεμάτων, τοποθετήθηκαν οι επικεφαλής της μειοψηφίας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι,  καθώς και οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων, οι οποίοι και έθεσαν ερωτήματα στο Δήμαρχο Φλώρινας.

Απαντώντας ο κ. Βοσκόπουλος στον κ. Ασπρίδη είπε:

Σχετικά με την υποβάθμιση Προέδρων και Αιρετών στα τοπικά συμβούλια. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει σε καμία περίπτωση, αφού λαμβάνονται υπόψη όλα τα αιτήματα των Τοπικών Κοινοτήτων.

Για την κατάληψη στο Αρμενοχώρι. Είχαμε συζητήσει με τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Αρμενοχωρίου και γνώριζε και αυτός και οι κάτοικοι, ακριβώς τι συνέβαινε. Απλώς, ορισμένοι ήθελαν να δημιουργήσουν πρόβλημα στο Δήμαρχο. Τώρα αν υποκινούνται ή όχι από κάπου αυτό δεν το ξέρω.

Συγκεκριμένα, το Νομικό Πρόσωπο στη σημερινή του μορφή υπάρχει για πρώτη φορά με τον Καλλικράτη. Για να μπορέσει λοιπόν να λειτουργήσει, έπρεπε κάπου να στεγαστεί και μάλιστα άμεσα. Σε πρώτη φάση εξετάσαμε να γίνει στο βρεφονηπιακό σταθμό της Σκοπιάς, χώρος ο οποίος δεν ήταν καθόλου κατάλληλος και επαρκής. Άρα ο μόνος έτοιμος χώρος ήταν αυτός στο Αρμενοχώρι. Και έπρεπε να στεγαστεί το Νομικό Πρόσωπο, ώστε να προχωρήσει η προκήρυξη για πρόσληψη προσωπικού και να λειτουργήσουν όλοι οι παιδικοί σταθμοί.

Με  επισκέφθηκαν κάτοικοι, μαζί με τον Πρόεδρο της Κοινότητας, μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου, τον διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου και πολλοί ακόμα φορείς. Ο καθένας απ’ αυτούς ήθελε το χώρο για δική του χρήση.

Αυτό το οποίο τους ανέφερα, ήταν ότι το Νομικό Πρόσωπο θα στεγαστεί στο ΚΕΦΟ για ενάμισι με δύο μήνες,  ώσπου να γίνουν όλες οι προσλήψεις και να λειτουργήσουν οι παιδικοί σταθμοί και στη συνέχεια θα φύγει από εκεί και θα μεταφερθεί σε άλλους χώρους, τους οποίους έχουμε ήδη υπόψη μας και θα κάνουμε και τις απαραίτητες παρεμβάσεις, έτσι ώστε η αίθουσα να παραμείνει ελεύθερη για τους κατοίκους. Το που θα δοθεί η αίθουσα, θα το αποφασίσετε εσείς, έπειτα από λαϊκή συνέλευση που θα γίνει στην Τοπική σας Κοινότητα.

Υπήρξαν δύο με τρία άτομα, τα οποία ισχυρίστηκαν ότι δεν με πιστεύουν. Δικαίωμα του καθενός να πιστεύει ότι θέλει. Και ως Νομάρχης και ως Δήμαρχος, έχω αποδείξει πως ότι λέω το πραγματοποιώ.

Φεύγουν όλοι από τη συνάντηση μας και ενώ έχουμε συμφωνήσει, κάνουν κατάληψη στο χώρο του ΚΕΦΟ. Και μάλιστα κάποιοι, έβγαζαν με το ζόρι έξω τους εργαζόμενους.

Η κατάληψη αυτή, διήρκησε μια εβδομάδα περίπου. Μετά από μια εβδομάδα, ήρθε μια αντιπροσωπεία από το Αρμενοχώρι, στην οποία συμμετείχε και ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου και ο παπάς του χωριού, να συζητήσουμε πάλι το θέμα. Επ΄ ακριβώς τους είπα, ότι δεν έχω τίποτα διαφορετικό να προσθέσω από αυτά που συζητήσαμε στην προηγούμενη μας συνάντηση. Ότι δηλαδή σε ένα με δύο μήνες το Νομικό Πρόσωπο θα μεταφερθεί αλλού.

Αμέσως μετά την τελευταία μας συνάντηση, οι εκπρόσωποι έφυγαν και σταμάτησε αμέσως η κατάληψη. Τα συμπεράσματα δικά σας.

Για τις καθαρίστριες στις σχολικές μονάδες. Σωστά αναφερθήκατε ότι δεν είχατε ασχοληθεί τόσο καιρό με τις καθαρίστριες στις σχολικές μονάδες. Ήταν άλλων αρμοδιότητα. Με τον Καλλικράτη όμως, έχουν αλλάξει τώρα τα πράγματα.

Αρχικά, είχε έρθει ένα έγγραφο στις σχολικές μονάδες, όπου έλεγε ότι αρμόδιοι για την πρόσληψη των καθαριστριών είναι οι διευθυντές των σχολείων. Ακολούθως όμως, ήρθε άλλο έγγραφο το οποίο έλεγε ότι ο Δήμος πρέπει να ακολουθήσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες.

 Άρα, οφείλουμε να κάνουμε εμείς τις προσλήψεις. Δεν μπορούμε και δε θα  παρανομήσουμε. Πρέπει να τηρήσουμε τις διαδικασίες, σύμφωνα με τη νομοθεσία. Όπως μας πουν, έτσι θα προχωρήσουμε γιατί αυτό οφείλουμε να κάνουμε, ώστε να είμαστε νόμιμοι και να μην έχουν πρόβλημα και οι ίδιες οι καθαρίστριες.

Για την επίσκεψη του Υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Γιάννη Μαγκριώτη. Κύριε Ασπρίδη, γνωρίζετε πολύ καλά τι ακριβώς ειπώθηκε εκεί και ποια είναι η θέση μου, αφού ήσασταν και ο ίδιος παρών.

Στην επίσκεψη του Υφυπουργού, ήταν παρών και ο Πρόεδρος της ΕΓΝΑΤΙΑΣ Α.Ε., η οποία έχει αναλάβει κατά κάποιο τρόπο τη μελέτη για το δρόμο Φλώρινα- Πτολεμαΐδα. Και λέω κατά κάποιο τρόπο, γιατί ακόμα δεν έχουν βρεθεί τα χρήματα για την υλοποίηση της μελέτης. Προσέξτε: όχι της κατασκευής. Μιλάμε ακόμα για μελέτη του έργου.

Η ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε., αυτό το διάστημα έχει συλλέξει όλες τις προτάσεις, με βασικότερη αυτή που είχε προχωρήσει επί κυβερνήσεως Νέας Δημοκρατίας, με Υπουργό τον κ. Σουφλιά, ο οποίος είχε δώσει 2.500.000,00€ για την υλοποίηση της προωθημένης προμελέτης, η οποία προμελέτη έχει και προέγκριση περιβαλλοντικών όρων, που σημαίνει ότι έχει προχωρήσει πάρα πολύ και βρίσκεται σε πολύ καλό σημείο.

Οι λύσεις της προμελέτης αυτής ήταν δύο: η πρώτη ήταν να ξεκινήσει από το Φλάμπουρο- Αετό μέσω τούνελ- Δυτική Εορδαία- κάθετος άξονας. Η δεύτερη ήταν Φλώρινα- Φλάμπουρο- Φανός- Αετός- Δυτική Εορδαία- κάθετος άξονας.

Οι άλλες προτάσεις που υπάρχουν, πραγματικά είναι απορίας άξιο ποιος τις σοφίστηκε, καθώς αυξάνουν την απόσταση πάνω από δέκα χιλιόμετρα, ενώ περνάνε και από μέρη τα οποία δεν ξέρουμε εάν έχουν σταθερό έδαφος ή είναι επιχώσεις.

Η τοποθέτηση μου είναι η εξής: μετά από απάντηση του κ. Μαγκριώτη ότι ο δρόμος δε θα γίνει άμεσα, πρέπει να επιλέξουμε τη σωστή λύση, η οποία είναι αυτή για την οποία έχει προχωρήσει ήδη η προμελέτη. 

Όταν κατασκευάζουμε ένα σύγχρονο δρόμο, πρέπει να είναι σύντομος, ώστε να φτάνουμε άμεσα στο «Μποδοσάκειο» νοσοκομείο και στην Καστοριά, μέσω του τούνελ που θα κατασκευαστεί και αυτό κάπου εκεί.

Πάντως η μελέτη δεν έχει ξεκινήσει ακόμα και είναι άγνωστο πότε θα γίνει αυτό.

Για τα σημαντικά θέματα του Δήμου και του Νομού Φλώρινας. Είχαμε ορίσει μια επιτροπή κ. Ασπρίδη και περιμένουμε ακόμα να μας φέρετε όλα τα σημαντικά θέματα της περιοχής μας, ώστε να τα καταθέσουμε στο γραφείο του Πρωθυπουργού.

Για την τηλεθέρμανση. Μου άρεσε πολύ κ. Ασπρίδη το πώς το θέσατε το θέμα. Είμαστε λέτε στην κατάσταση που ήμασταν πριν ένα χρόνο. Πραγματικά, δεν καταλαβαίνω εάν ξέρετε τι λέτε όταν αναφέρεστε σε ένα θέμα. Η τηλεθέρμανση κ. Ασπρίδη, είχε μπει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας και δεν σας κρύβω ότι ήταν έτοιμο να απενταχθεί το έργο. Ευτυχώς, με τις παρεμβάσεις που κάναμε και στην Αθήνα και στις Βρυξέλλες το έργο έχει προχωρήσει και η μελέτη έχει σταλεί στις Βρυξέλλες και αναμένουμε την απάντηση τους. Πριν από ένα και δύο χρόνια δεν είχε γίνει απολύτως τίποτα. Αναμένουμε την απάντηση από τις Βρυξέλλες και το έργο θα προχωρήσει.

Για το στρατόπεδο ΤΑΓΑΡΗ και το ζωολογικό κήπο. Εάν περνούσατε μια βόλτα από το στρατόπεδο ΤΑΓΑΡΗ, θα βλέπατε ότι έχουμε προχωρήσει στον καθαρισμό του γηπέδου.

Όσον αφορά το ζωολογικό κήπο, ήδη έχουμε προτείνει στις αστικές παρεμβάσεις την αξιοποίηση του ζωολογικού κήπου και του ποταμού. Το είχαμε συζητήσει και σε προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Αλλά, κάποια πράγματα για να προχωρήσουν χρειάζονται χρόνο. Δεν είμαστε φακίρηδες για να λύσουμε όλα τα θέματα από τη μια μέρα στην άλλη.

Για τον Οργανισμό Εσωτερικής Λειτουργίας του Δήμου. Ο οργανισμός έπρεπε να εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο μέχρι τις 30 Ιουνίου, όπως ορίζει ο Καλλικράτης. Τον εγκρίναμε και τον στείλαμε στην Περιφέρεια. Μας έστειλαν τις διορθώσεις, τον διορθώσαμε και τον στείλαμε ξανά και περιμένουμε την έγκριση του για μια ακόμη φορά. Άρα δεν έχει σχέση με εμάς. Εμείς ήμασταν συνεπείς στους χρόνους που έπρεπε. Δε σας κρύβω, ότι πρόσφατα ήρθε ένα έγγραφο από το Υπουργείο το οποίο ανέφερε πάρα πολλούς Δήμους που δεν έχουν στείλει καν τον οργανισμό τους.

Για τις φωτιές στον κάμπο της Φλώρινας. Κύριε Σαχινίδη, έχετε απόλυτο δίκιο για τις φωτιές. Δυστυχώς όμως συμβαίνουν αυτά. Κάνουν και οι ίδιοι οι αγρότες ζημιά και στα χωράφια τους και στο περιβάλλον.

Ο Δήμος Φλώρινας με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Μπέλτσο, ήταν παρών σε όλες τις πυρκαγιές, στείλαμε και τα απαραίτητα μηχανήματα και κάναμε ότι ήταν δυνατόν για να βοηθήσουμε στο έργο της πυροσβεστικής.

Για τα αδέσποτα στο Δήμο  Φλώρινας. Δε σας κρύβω ότι σήμερα δεν υπάρχει προσωπικό για να ασχοληθεί με τα αδέσποτα, καθώς έχουν λήξει οι συμβάσεις τους. Έχουμε ζητήσει έγκριση για πρόσληψη προσωπικού από το Υπουργείο από τον Φεβρουάριο, το οποίο δεν απαντήθηκε ακόμα. Παρόλα αυτά  ο Δήμος προσπαθεί και αντιμετωπίζει το πρόβλημα με προσωπικό το οποίο δεν είναι αρμόδιο και εξειδικευμένο να ασχοληθεί με τα αδέσποτα.

Βρισκόμαστε δε σε συνεχή επαφή με φιλοζωικούς συλλόγους, ώστε να βρούμε οριστικές λύσεις. 

Θα ήθελα να σας ενημερώσω στο σημείο αυτό, ότι σήμερα Τετάρτη 12 Οκτωβρίου, επισκεφθήκαμε με τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιάννη Αντωνιάδη, τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, με τους οποίους συζητήσαμε για το μέλλον του πανεπιστημίου της Φλώρινας. Συζητήσαμε και για το κτιριακό, το οποίο έχει παγώσει στη φάση αυτή. Μας ενημέρωσαν ότι γίνεται προσπάθεια, να νομιμοποιηθούν τα αυθαίρετα κτίρια και μετά θα προχωρήσει η μελέτη για την πανεπιστημιούπολη.

Για το κτίριο της  Αγίας Όλγας, απαιτούνται περίπου 2.000.000,00€ για την επισκευή του κτιρίου, τα οποία είναι δύσκολο να εξευρεθούν και επίσης ο Σύλλογος Διάδοσης των Ελληνικών Γραμμάτων τους έχει παραχωρήσει το κτίριο για 25 χρόνια, διάστημα που δεν επαρκεί για να ενταχθεί το έργο στο ΕΣΠΑ.

Εκτιμώ, ότι καλό θα είναι να κάνουμε και εμείς μια σύσκεψη για το μέλλον του Πανεπιστημίου και να καλέσουμε εδώ όλους τους αρμόδιους φορείς.

Τέλος, θέλω να σας πω ότι ο Δήμος Φλώρινας και τα Νομικά του Πρόσωπα, θα προμηθεύονται φέτος πετρέλαιο κίνησης για τη θέρμανση τους, που είναι περίπου 1,50€ ανά λίτρο, σύμφωνα με το έγγραφο το οποίο μας ήρθε σήμερα. Τώρα, εάν αυτό αλλάξει δεν ξέρω. Πάντως, αν παραμείνει ως έχει θα έχουμε σημαντικό πρόβλημα και εμείς και οι σχολικές μονάδες. 

Το εκτός ημερήσιας διάταξης θέμα είναι:

ü    «Πραγματοποίηση των αγώνων FlorinaEurocupυπό την αιγίδα του Δήμου Φλώρινας», με εισηγητή το Δήμαρχο Φλώρινας κ. Γιάννη Βοσκόπουλο.

Αποφασίστηκε ομόφωνα να τεθούν οι αγώνες υπό την αιγίδα του Δήμου Φλώρινας, ενώ κατά πλειοψηφία αποφασίστηκε να διατεθεί το ποσό των 2.000,00€ για την προσφορά τουριστικού υλικού στους αθλητές που θα συμμετέχουν, καθώς η κ. Μούσιου ψήφισε κατά, προτείνοντας να διατεθεί το ποσό των 3.000,00€.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, είναι:

ü    «Έγκριση περιβαλλοντικών όρων του έργου: Λιγνιτωρυχείου Αχλάδας & Συνοδών έργων (Ορυχείο Νότιου Τομέα) με φορέα την Λιγνιτωρυχεία Αχλάδας», με εισηγήτρια την κ. Βασιλική Σεχίδου, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Τεχνικού Τμήματος Δήμου Φλώρινας.

Ομόφωνα, αποφασίστηκε η συζήτηση του παραπάνω θέματος σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να υπάρξει και η γνωμοδότηση των τοπικών Κοινοτήτων.

ü    «Παράταση της συμβατικής προθεσμίας εκτέλεσης έργων για την αποπληρωμή τους», με εισηγήτρια την κ. Βασιλική Σεχίδου, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Τεχνικού Τμήματος Δήμου Φλώρινας.

Το παραπάνω θέμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, καθώς οι κ.κ. Ασπρίδης και Κωτσαλίδου, ψήφισαν κατά.

ü    «Σχετικά με διαγραφές από χρηματικούς καταλόγους του Δήμου Φλώρινας», με εισηγήτρια την κ. Μελπομένη Γερομιχαλού, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη του Οικονομικού Τμήματος του Δήμου Φλώρινας.

Ομόφωνα αποφασίστηκε η συζήτηση του παραπάνω θέματος σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

ü    «Ψηφίσεις πιστώσεων για τη συνδιοργάνωση εκδηλώσεων του Δήμου Φλώρινας», με εισηγήτρια την κ. Μελπομένη Γερομιχαλού, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη του Οικονομικού Τμήματος του Δήμου Φλώρινας.

ü    «Έγκριση εκθέσεων αποτελεσμάτων προϋπολογισμού Γ’ τριμήνου χρήσης 2011 Δήμου Φλώρινας», με εισηγήτρια την κ. Μελπομένη Γερομιχαλού, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη του Οικονομικού Τμήματος του Δήμου Φλώρινας.

ü    «Σχετικά με την επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθέντος ποσού 148,97 € στον κ. Αλεμπάκη Κωνσταντίνο του Ηλία, επιστροφή από Δημοτικά Τέλη και ψήφιση πίστωσης», με εισηγήτρια την κ. Μελπομένη Γερομιχαλού, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη του Οικονομικού Τμήματος του Δήμου Φλώρινας.

Τα παραπάνω θέματα ψηφίστηκαν ομόφωνα.

ü    «Σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης για την οριστική μελέτη του έργου: Αποπεράτωση Βιολογικού Καθαρισμού Αγ. Παρασκευής –Πολυπλατάνου», με εισηγητή τον κ. Δημήτρη Σιδηρόπουλο, Συνεργάτη ΑΝΦΛΩ.

Το παραπάνω θέμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, καθώς ο κ. Καραντζίδης δήλωσε παρών.

Πριν τη συζήτηση των παρακάτω θεμάτων για την υποβολή τεχνικών δελτίων στην ενδιάμεση διαχειριστική αρχή, ο κ. Δήμαρχος είπε:

«Μετά την ανάληψη τον καθηκόντων μου, προσπάθησα να συστήσω γραφείο προγραμματισμού. Δυστυχώς όμως οι υπάλληλοι του Δήμου, δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες των υπηρεσιών, πόσο μάλλον ενός νέου γραφείου.  Δε σας κρύβω ότι η κ. Σιάκου και ο κ. Σταθόπουλος κατέβαλαν πολύ μεγάλη προσπάθεια για να συμμαζέψουν όλες τις μελέτες από όλους τους Δήμους, ώστε μόλις προκηρύσσεται κάποιο μέτρο να μπορέσουμε να καταθέσουμε Τεχνικά Δελτία. Και για αυτό τους συγχαίρω θερμά. Οι συμβάσεις τους όμως, έχουν λήξει και προβληματίζομαι πως θα ενισχύσω το άτυπο αυτό γραφείο προγραμματισμού το οποίο έχουμε, με νέους συνεργάτες».

ü    «Έγκριση υποβολής Τεχνικού δελτίου και συνοδευτικών εγγράφων του έργου: “Εγκατάσταση, επεξεργασία και διάθεση λυμάτων του Δ.Δ. Αμμοχωρίου, Περάματος, Κολχικής Δημοτικής Ενότητας Περάσματος Δήμου Φλώρινας” στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», με εισηγήτρια την κ. Ανατολή Σιάκου, Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Φλώρινας.

ü    «Έγκριση υποβολής Τεχνικού δελτίου και συνοδευτικών εγγράφων του έργου: “Εξωτερικό δίκτυο αποχέτευσης και μονάδες προεπεξεργασίας λυμάτων ΔΔ Αμμοχωρίου-Περάσματος-Κολχικής Δημοτικής Ενότητας Περάσματος Δήμου Φλώρινας” στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», με εισηγήτρια την κ. Ανατολή Σιάκου, Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Φλώρινας.

ü    «Έγκριση υποβολής Τεχνικού δελτίου και συνοδευτικών εγγράφων του έργου: “Αποπεράτωση βιολογικού καθαρισμού Αγίας Παρασκευής-Πολυπλατάνου” στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», με εισηγήτρια την κ. Ανατολή Σιάκου, Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Φλώρινας.

ü    «Έγκριση υποβολής Τεχνικού δελτίου και συνοδευτικών εγγράφων του έργου: “Ανάπλαση οικισμού Σκοπού” στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», με εισηγήτρια την κ. Ανατολή Σιάκου, Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Φλώρινας.

ü    «Έγκριση υποβολής Τεχνικού δελτίου και συνοδευτικών εγγράφων του έργου: “Ανάπλαση πλατειών και κοινόχρηστων χώρων Δήμου Κάτω Κλεινών” στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», με εισηγήτρια την κ. Ανατολή Σιάκου, Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Φλώρινας.

ü    «Έγκριση υποβολής Τεχνικού δελτίου και συνοδευτικών εγγράφων του έργου: “Ανάπλαση των εισόδων των οικισμών Δήμου Κάτω Κλεινών” στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», με εισηγήτρια την κ. Ανατολή Σιάκου, Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Φλώρινας.

ü    «Έγκριση υποβολής Τεχνικού δελτίου και συνοδευτικών εγγράφων του έργου: “Εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων Τ.Δ. Λόφων και Βεύης Δ. Μελίτης” στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», με εισηγήτρια την κ. Ανατολή Σιάκου, Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Φλώρινας.

ü    «Έγκριση υποβολής Τεχνικού δελτίου και συνοδευτικών εγγράφων του έργου: “Αποχέτευση όμβριων Τ.Δ. Τριποτάμου” στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», με εισηγήτρια την κ. Ανατολή Σιάκου, Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Φλώρινας.

ü    «Έγκριση υποβολής Τεχνικού δελτίου και συνοδευτικών εγγράφων του έργου: “Αποχέτευση όμβριων Τ.Δ. Σιταριάς” στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», με εισηγήτρια την κ. Ανατολή Σιάκου, Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Φλώρινας.

ü    «Έγκριση υποβολής Τεχνικού δελτίου και συνοδευτικών εγγράφων του έργου: “Αποχέτευση όμβριων Τ.Δ. Λόφων” στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», με εισηγήτρια την κ. Ανατολή Σιάκου, Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Φλώρινας.

ü    «Έγκριση υποβολής Τεχνικού δελτίου και συνοδευτικών εγγράφων του έργου: “Αποχέτευση όμβριων Τ.Δ. Βεύης” στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», με εισηγήτρια την κ. Ανατολή Σιάκου, Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Φλώρινας.

ü    «Έγκριση υποβολής Τεχνικού δελτίου και συνοδευτικών εγγράφων του έργου: “Αποχέτευση λυμάτων Τ.Δ. Τριποτάμου” στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», με εισηγήτρια την κ. Ανατολή Σιάκου, Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Φλώρινας.

ü    «Έγκριση υποβολής Τεχνικού δελτίου και συνοδευτικών εγγράφων του έργου: “Αποχέτευση λυμάτων Δ.Δ. Σιταριάς” στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», με εισηγήτρια την κ. Ανατολή Σιάκου, Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Φλώρινας.

ü    «Έγκριση υποβολής Τεχνικού δελτίου και συνοδευτικών εγγράφων του έργου: “Αποχέτευση λυμάτων Τ.Δ. Λόφων” στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», με εισηγήτρια την κ. Ανατολή Σιάκου, Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Φλώρινας.

ü    «Έγκριση υποβολής Τεχνικού δελτίου και συνοδευτικών εγγράφων του έργου: “Αποχέτευση λυμάτων Τ.Δ. Βεύης” στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», με εισηγήτρια την κ. Ανατολή Σιάκου, Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Φλώρινας.

ü    «Έγκριση υποβολής Τεχνικού δελτίου και συνοδευτικών εγγράφων του έργου: “Δίκτυο ύδρευσης Τ.Δ. Τριποτάμου” στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», με εισηγήτρια την κ. Ανατολή Σιάκου, Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Φλώρινας.

ü    «Έγκριση υποβολής Τεχνικού δελτίου και συνοδευτικών εγγράφων του έργου: “Δίκτυο ύδρευσης Τ.Δ. Σιταριάς” στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», με εισηγήτρια την κ. Ανατολή Σιάκου, Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Φλώρινας.

ü    «Έγκριση υποβολής Τεχνικού δελτίου και συνοδευτικών εγγράφων του έργου: “Διευθέτηση ρέματος Δ.Δ. Νίκης (α’ φάση)” στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», με εισηγήτρια την κ. Ανατολή Σιάκου, Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Φλώρινας.

ü    «Έγκριση υποβολής Τεχνικού δελτίου και συνοδευτικών εγγράφων του έργου: “Διευθέτηση ρέματος Δ.Δ. Νίκης (β’ φάση)” στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», με εισηγήτρια την κ. Ανατολή Σιάκου, Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Φλώρινας.

ü    «Έγκριση υποβολής Τεχνικού δελτίου και συνοδευτικών εγγράφων του έργου: “Επισκευή διατηρητέου κτιρίου Δημοτικού Σχολείου Πολυποτάμου και διαμόρφωση περιβάλλοντα χώρου” στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», με εισηγήτρια την κ. Ανατολή Σιάκου, Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Φλώρινας.

ü    «Έγκριση υποβολής Τεχνικού δελτίου και συνοδευτικών εγγράφων του έργου: “Παραποτάμιος δρόμος στο Τ.Δ. Μελίτης” στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», με εισηγήτρια την κ. Ανατολή Σιάκου, Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Φλώρινας.

ü    «Έγκριση υποβολής Τεχνικού δελτίου και συνοδευτικών εγγράφων του έργου: “Οδικό δίκτυο Νεοχωράκι-Ιτιά” στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», με εισηγήτρια την κ. Ανατολή Σιάκου, Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Φλώρινας.

ü    «Έγκριση υποβολής Τεχνικού δελτίου και συνοδευτικών εγγράφων του έργου: “Περιφερειακός δρόμος Παπαγιάννη” στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», με εισηγήτρια την κ. Ανατολή Σιάκου, Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Φλώρινας.

ü    «Έγκριση της απόφασης 20/2011 του Δ.Σ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Φλώρινας  η οποία αφορά στην έκδοση Εγγυητικής επιστολής καλής εκτέλεσης σύμφωνα με την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υλοποίηση πράξεων στο πλαίσιο της δράσης “Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής μέσω παροχής κατ’ οίκον υπηρεσιών φροντίδας σε εξαρτώμενα μέλη των οικογενειών ανέργων και αναγνωρισμένα επαπειλούμενων με ανεργία εργαζομένων που ωφελούνται από ενεργητικές πολιτικής απασχόλησης”», με εισηγητή τον κ. Δημήτριο Λουκά, Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης  Δήμου Φλώρινας.

ü    «Έγκριση της απόφασης 10/2011 του Δ.Σ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Φλώρινας  η οποία αφορά στην έκδοση Εγγυητικής επιστολής συμμετοχής για την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υλοποίηση της δράσης “Ενέργειες στήριξης ηλικιωμένων και λοιπών ατόμων που χρήζουν βοήθειας για την ενίσχυση της απασχολησιμότητας των εμμέσως ωφελουμένων ατόμων» από την Ε.Ε.Τ.Α.Α.”», με εισηγητή τον κ. Δημήτριο Λουκά, Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης  Δήμου Φλώρινας.

Τα παραπάνω θέματα ψηφίστηκαν ομόφωνα.

ü    «Έγκριση της απόφασης 16/2011 του Δ.Σ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Φλώρινας η οποία αφορά στην Κατάρτιση και Ψήφιση του Εσωτερικού Κανονισμού Υπηρεσιών της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Φλώρινας», με εισηγητή τον κ. Δημήτριο Λουκά, Αντιδήμαρχο Φλώρινας.

Το παραπάνω θέμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, καθώς ο κ. Καραντζίδης ψήφισε κατά.

ü    «Έγκριση της απόφασης 17/2011 του Δ.Σ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Φλώρινας η οποία αφορά στην Κατάρτιση και Ψήφιση του Κανονισμού Προσωπικού της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Φλώρινας», με εισηγητή τον κ. Δημήτριο Λουκά, Αντιδήμαρχο Φλώρινας.

Το παραπάνω θέμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, καθώς οι κ.κ. Καραντζίδης και Μούσιου, ψήφισαν κατά.

ü    «Έγκριση της απόφασης 18/2011 του Δ.Σ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Φλώρινας η οποία αφορά στην Κατάρτιση και Ψήφιση του Κανονισμού Οικονομικής Διαχείρισης της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Φλώρινας», με εισηγητή τον κ. Δημήτριο Λουκά, Αντιδήμαρχο Φλώρινας.

Το παραπάνω θέμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, καθώς οι κ.κ. Καραντζίδης Μούσιου, Τσακμάκης, Τσιώκας, Στάιος, Κωτσαλίδου και Πετκάνης ψήφισαν κατά.

ü    «Απευθείας ανάθεση έργου: Σύνταξη Τεχνικών Δελτίων μελετών Δήμου Φλώρινας στην Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Φλώρινας», με εισηγητή τον κ. Δημήτριο Λουκά, Αντιδήμαρχο Φλώρινας.

Το παραπάνω θέμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, καθώς οι κ.κ. Τσακμάκης, Τσιώκας, Στάιος, Καρυπίδης και Καραντζίδης, ψήφισαν κατά.

ü    «Απευθείας ανάθεση έργου: Υποβοήθηση στη διαδικασία ένταξης σε χρηματοδοτούμενα προγράμματα τεχνικών μελετών / έργων Δήμου Φλώρινας στο πλαίσιο Εθνικών και Ευρωπαϊκών πολιτικών στην Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Φλώρινας», με εισηγητή τον κ. Δημήτριο Λουκά, Αντιδήμαρχο Φλώρινας.

Το παραπάνω θέμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, καθώς οι κ.κ. Καραντζίδης, Τσακμάκης, Τσιώκας, Στάιος και Καρυπίδης, ψήφισαν κατά.

ü    «Σχετικά με τον ορισμό Εκπροσώπων στο Κέντρο Πρόληψης κατά των Ναρκωτικών Φλώρινας», με εισηγητή τον κ. Δημήτριο Λουκά, Αντιδήμαρχο Φλώρινας.

Κατά πλειοψηφία, ορίστηκαν ως εκπρόσωπος του Δήμου, η κ. Αντιγόνη Λαζαρίδου, με αναπληρωτή της τον κ. Αντώνη Ζαέκη.

ü    «Άρση της απόφασης 397/2010 του Δήμου Φλώρινας αναφορικά με τη μεταβίβαση μετοχών της ΔΙ.Α.ΔΥ.ΜΑ. Α.Ε. κυριότητας της Τ.Ε.Δ.Κ. Φλώρινας των τεσσάρων Τ.Ε.Δ.Κ. της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στους λοιπούς Ο.Τ.Α. μετόχους», με εισηγητή τον κ. Αθανάσιο Μπέλτσο, Αντιδήμαρχο Φλώρινας.            

ü    «Μεταβίβαση αρμοδιότητας για έγκριση κοπής δένδρων στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής», με εισηγητή τον κ. Αθανάσιο Μπέλτσο, Αντιδήμαρχο Φλώρινας.                  

Τα παραπάνω θέματα ψηφίστηκαν ομόφωνα.

ü    «Οικονομική ενίσχυση Δημότη στην Τοπική Κοινότητα Παλαίστρας», με εισηγητή τον κ. Ευάγγελο Στραυρίδη, Αντιδήμαρχο Φλώρινας.

Το παραπάνω θέμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, καθώς οι κ.κ. Τσακμάκης, Μούσιου, Τσιώκας, Στάιος, Κωτσαλίδου και Απιδόπουλος, ψήφισαν κατά.

ü    «Ορισμός εκπροσώπου του Δήμου Φλώρινας στο Δίκτυο Πόλεων με Ποτάμια», με εισηγητή τον κ. Αριστείδη Αριστείδου, Αντιδήμαρχο Φλώρινας.

Το παραπάνω θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα.

ü    «Σχετικά με επικαιροποίηση οικονομοτεχνικής μελέτης και υποστήριξη του Δήμου Φλώρινας και της Δ.Ε.Υ.Α.Φ. κατά τη φάση οριστικής ένταξης του έργου τηλεθέρμανση Φλώρινας στο ταμείο συνοχής», με εισηγητή τον κ. Ιωάννη Βοσκόπουλο, Δήμαρχο Φλώρινας.

Ομόφωνα αποφασίστηκε:

α) η έγκριση σύναψης του συμφωνητικού επικαιροποίησης οικονομοτεχνικής μελέτης,

β) η εξουσιοδότηση του Δημάρχου για την υπογραφή του συμφωνητικού και

γ) ο ορισμός της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Ζέτας Ρίζου ως εκπροσώπου του Δήμου Φλώρινας στην κοινή επιτροπή παρακολούθησης του συμφωνητικού, με αναπληρωτή της τον κ. Άρη Αριστείδου.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ