ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Φλώρινας: Άλλη μια φωτογραφία στο άλμπουμ

Μόνο θλίψη και αγωνία συνεχίζουν να προκαλούν οι ανακοινώσεις και τα δελτία τύπου της τοπικής νομενκλατούρας, της κυβερνητικής εκπροσώπησης, της ΝΔ Φλώρινας. Μία ακόμα φωτογραφία -αυτή τη φορά με τον εκδρομέα Πρωθυπουργό- στο άλμπουμ του εκπροσώπου μας στη Βουλή, του κυβερνητικού Βουλευτή και αιχμή του δόρατος για τη ΝΔ της ΠΕ Φλώρινας.

Κατά τ’ άλλα, όπως μας πληροφορούν τα δελτία που εκδίδουν, αναφέρονται στα μεγάλα έργα, που κι αυτά -ευτυχώς- τα έβαλε μπρος, βρήκε χρήματα και βεβαίωσε προς υλοποίηση ο ΣΥΡΙΖΑ. Τα αρδευτικά έργα που με τεράστιο κόπο εντάχθηκαν στο ΠΑΑ κατά την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ευτυχώς δηλαδή να λέμε που δεν τα ακυρώνουν κι αυτά, όπως έπραξαν με την κατάργηση δύο Πανεπιστημιακών Τμημάτων (Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής – Κινηματογράφου) και των διετών Τμημάτων των ΕΠΑΛ στα ΑΕΙ. Ευτυχώς να λέμε που δεν τα ακυρώνουν και δεν αλλάζουν τον σχεδιασμό, όπως πράττουν με την εγκεκριμένη από Ευρώπη χάραξη της σιδηροδρομικής γραμμής Φλώρινα-Κρυσταλλοπηγή-Πόγραδετς και δεν τα καθυστερούν όπως πράττουν με τη διάνοιξη της διάβασης του Λαιμού Πρεσπών και τη σιδηροδρομική γραμμή Φλώρινα-Μπίτολα. Όπως έπραξαν με την κατάργηση του έργου της τηλεθέρμανσης Φλώρινας-Μελίτης και μας οδηγούν στο πανάκριβο και με μικρό χρονικό ορίζοντα χρήσης ορυκτό αέριο. Πράγματα που πολλάκις έχουμε πει, η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Π. Πέρκα έχει αναδείξει σε όλους τους τόνους και δεν θα πάψουμε να διεκδικούμε. Για όλα τα παραπάνω είμαστε βέβαιοι/ες ότι δεν ειπώθηκε κουβέντα με τον ηγέτη-εκδρομέα Πρωθυπουργό.

Έχουν οδηγήσει λοιπόν τον Νομό και τους πολίτες του να παλεύει για να έχει τα αυτονόητα. Πουλάνε εκδούλευση στους πολίτες για πράγματα που θεωρούνται επιβεβλημένα και αναγκαία.

Λύθηκε η σύμβαση μίσθωσης του ορυχείου Αχλάδας, το μίσθιο αποδίδεται στο Ελληνικό δημόσιο, αλλά ένα ολόκληρο χωριό παραμένει σε ομηρία, δεκάδες οικογένειες και νέοι σε ανεργία, δεκάδες ελεύθεροι επαγγελματίες με οχήματα και πανάκριβα εργαλεία σε αγωνία και ούτε κουβέντα για αποκαταστάσεις, ούτε κουβέντα για αποζημιώσεις, ούτε κουβέντα για ενεργειακή ασφάλεια.

Ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και η αγωνία των γονέων και των νέων της περιοχής παραμένει στα ύψη, αφού ακόμα αναμένουν την υλοποίηση της εξτρά μοριοδότησης. Η Βουλευτής Π. Πέρκα προχώρησε σε κοινοβουλευτικό έλεγχο για το θέμα (δείτε εδώ) και η απάντηση (δείτε εδώ) ήταν το λιγότερο εξοργιστική, αφού απλά η κ. Κεραμέως μας έκανε γνωστές τις διατάξεις των νόμων που γνωρίζουμε. Ο πλήρης εμπαιγμός των Φλωρινιωτών, μιας και οι περισσότερες οικογένειες δεν μπορούν να υλοποιήσουν τον οικογενειακό τους προγραμματισμό. Από την άλλη, η ΝΔ μας μιλούσε για επιτελικότητα…ο Δήμαρχος έκανε τον καμπόσο εκτός των αρμοδιοτήτων του και υποσχόταν, ώσπου χρειάστηκε να μεταφέρει το πρόβλημα ο κυβερνητικός Βουλευτής στον σωτήρα Πρωθυπουργό, για να μας διαβεβαιώσουν ότι ίσως μας σώσουν πράττοντας τα αυτονόητα. Ας το κάνουν λοιπόν γιατί έχουν φτάσει την κατάσταση στο απροχώρητο.

Τους περιμένουμε. Πρωθυπουργό και κουστωδία, ως άλλη μία τραγική κωμωδία, όπως τότε, στην ταράτσα του ξενοδοχείου που υποσχόταν για τη «Φλώρινα των λιγνιτωρύχων» και έπειτα έπραξε τα ακριβώς αντίθετα. Η Φλώρινα ανυπομονεί για την ώρα της κάλπης για να αποχωρήσει επιτέλους η κυβέρνηση Μητσοτάκη της ακρίβειας, που έχει καταντήσει το κράτος ΙΧ, κράτος ΑΕ, κράτος τσιφλίκι.

 

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Φλώρινας