ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Φλώρινας: ΝΔ και κυβέρνηση σε πλήρη αποδρομή. Το παράδειγμα της Φλώρινας

Αναρωτιόμαστε αν οι αυθόρμητοι χειροκροτητές του Πρωθυπουργού της χώρας Κ. Μητσοτάκη και η ΔΕΕΠ Φλώρινας της ΝΔ, που επιδίδεται επί δυόμισι χρόνια σε μια άνευ προηγουμένου σκυταλοδρομία επισκέψεων Υπουργών και στελεχών της στην περιοχή, αν αντιλαμβάνονται τι ακριβώς έχει συμβεί σε τούτον εδώ τον τόπο. Ξέρουν τι απέγιναν  οι προεκλογικές δεσμεύσεις του αρχηγού τους από τη Φλώρινα, τρεις ημέρες πριν τις εκλογές, όταν μεταξύ άλλων έλεγε: «επέλεξα να βρεθώ στη Βόρεια Ελλάδα, δίπλα σε όσους αισθάνθηκαν απογοητευμένοι τα τελευταία χρόνια από την περιφρόνηση με την οποία αντιμετώπισαν κάποιοι τη γνήσια αγάπη τους για την πατρίδα...»;

Αναρωτιόμαστε πως ακριβώς βρίσκεται σήμερα, δίπλα στους απογοητευμένους πολίτες της Φλώρινας και πως εκφράζει ο ίδιος και η Κυβέρνησή του τη γνήσια αγάπη για την πατρίδα. Τι έχει να πει ο ίδιος και η κ. Κεραμέως στους εκατοντάδες υποψήφιους μαθητές των πανελλαδικών εξετάσεων και τις οικογένειες τους, που περιμένουν με μεγάλη αγωνία την θεσμοθέτηση της ειδικής μοριοδότησης μετά από συνεχείς σεισμούς, αφόρητο κρύο και δεκάδες κρούσματα κορονοϊού, που πρώτη η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Πέτη Πέρκα ανέδειξε και ζήτησε να εφαρμοστεί για την ανακούφιση της μαθητικής κοινότητας της περιοχής;

Αναρωτιόμαστε τι ακριβώς θα πει ο αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης κ. Παπαθανάσης στους επιχειρηματίες, στους πληττόμενους της βίαιης απολιγνιτοποίησης, στους κοινοτάρχες της περιοχής μας, τους επαγγελματικούς φορείς με μια τοπική αγορά σε πλήρη αποσύνθεση, με τον πληθωρισμό να βαράει κόκκινο, με δραματικές αυξήσεις στην βενζίνη, στο πετρέλαιο κίνησης και στους λογαριασμούς του ρεύματος. Τι θα πει στους αγρότες και παραγωγούς που αδυνατούν να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους; Για να μη σχολιάσουμε τα ψίχουλα του επιδόματος θέρμανσης που αρκούν μόνο για δυο εβδομάδες σε ένα τόσο βαρύ χειμώνα όσο ο φετινός. Θα τους πει άραγε για την απόφαση της κυβέρνησής του να ακυρώσει και να πετάξει στα σκουπίδια εκατομμύρια από το έργο της τηλεθέρμανσης της Φλώρινας και να προχωρήσει στην τρομακτικά ασύμφορη, αντιπεριβαλλοντική και με ημερομηνία λήξης επιλογή του ορυκτού φυσικού αερίου; Μας οδηγήσατε συντεταγμένα στην ενεργειακή  φτώχεια, η οποία παρατείνεται.

Αναρωτιόμαστε τι απέγιναν εν τέλει και σε ποιο συρτάρι έχουν καταχωνιαστεί από τα στελέχη σας, οι σχετικές μελέτες για τον κάθετο άξονα της σύνδεσης της Φλώρινας με την Εγνατία Οδό. Μόνοι σας πλέον χαρακτηρίζετε το έργο ως το «Γεφύρι της Άρτας». Συσκέψεις επί συσκέψεων, ευθύνες μεταξύ σας και μηδέν στο πηλίκο.

Αναρωτιόμαστε τι συμβαίνει με τη μελέτη της σιδηροδρομικής σύνδεσης Ελλάδας – Αλβανίας (την οποία δεν ακούμε πλέον ποτέ και πουθενά για να μην κακοκαρδίσετε τους ομοϊδεάτες σας στις γειτονικές πόλεις ή για να μη ταράξετε τις εσωκομματικές σας ισορροπίες). Τι απέγινε η λειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής με την Βόρεια Μακεδονία (έργο που είναι έτοιμο και δεν εγκαινιάζεται καθαρά για ιδεοληψίες); Γιατί δεν θέλετε να βγει η Φλώρινα και η Δυτική Μακεδονία από την απομόνωση; Δεν επιθυμείτε οι επιχειρήσεις της Φλώρινας να εξάγουν προϊόντα προς τον Βορρά; Δεν επιθυμείτε την σιδηροδρομική σύνδεση της ΒΙΠΕ;

Το λάθος στο ΦΕΚ οριοθέτησης της περιοχής ως σεισμόπληκτης, απ’ όπου λείπουν 21 κοινότητες της Π.Ε. Φλώρινας, που και πάλι πρώτη ανέδειξε η Βουλευτής Φλώρινας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, δίνει τις απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα. Μία κυβέρνηση δήθεν αρίστων, μόνο επικοινωνίας και καμίας ουσίας.

Αναρωτιόμαστε πως μπορείτε να κοιτάτε ακόμη τους πολίτες της περιοχής μας στα μάτια, όλοι εσείς που ευαγγελιζόσασταν τους σωτήρες που θα έφερναν μόνο ανάπτυξη στην περιοχή, κι αντ’ αυτού φέρανε τον μεγαλύτερο πληθωρισμό που γνώρισε η χώρα μας τα τελευταία χρόνια, κατακόρυφη ακρίβεια σε όλα τα προϊόντα, αύξηση των τιμών του πετρελαίου και της βενζίνης και φουσκωμένους στο τριπλάσιο λογαριασμούς της ΔΕΗ, που δύο χρόνια πριν θα σώζατε. Και για όλα αυτά, δεν τολμάτε προφανώς να πείτε ούτε μια λέξη, δεν έχετε το σθένος να παρουσιάσετε ούτε ένα δελτίο τύπου ή ένα στρατηγικό σχεδιασμό, κρύβεστε με παρρησία πίσω από το «φταίει η διεθνής συγκυρία και η πανδημία κι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».

Τέλος, θα δείξουμε κατανόηση, δεν επιθυμούμε και ούτε θα σας παρεξηγήσουμε αν δεν μας απαντήσετε. Ούτως ή άλλως θα κληθείτε σύντομα να απαντήστε στους συμπολίτες μας για τον ορυμαγδό προβλημάτων που αντιμετωπίζουν. Σύντομα, πολύ πιο σύντομα απ’ όσο φαντάζεστε.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ