Σύσκεψη με τον Υφυπουργό Υγείας στο Δημαρχείο Φλώρινας

Το Δήμαρχο Φλώρινας κ. Γιάννη Βοσκόπουλο στο Δημαρχείο επισκέφθηκε το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012, ο Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δημήτρης Βαρτζόπουλος.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Βουλευτής του Νομού Φλώρινας κ. Στάθης Κωνσταντινίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιάννης Αντωνιάδης, ο Δήμαρχος Αμυνταίου κ. Μάκης Ιωσηφίδης, ο τέως Βουλευτής κ. Χαράλαμπος Παπαθανασίου, ο τέως Διοικητής του Νοσοκομείου Φλώρινας κ. Τριαντάφυλλος Παπανούσης, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Φλώρινας κ.κ. Νίκος Αλεξιάδης, Δημήτρης Λουκάς, Θανάσης Μπέλτσος και Βαγγέλης Σταυρίδης.

Ο κ. Βαρτζόπουλος, συζήτησε με τους παρευρισκόμενους για τα προγράμματα τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη, από τα οποία μπορούν να επωφεληθούν οι Δήμοι ακόμα και αυτή τη δύσκολη οικονομικά περίοδο. Τέτοια προγράμματα είναι αυτά του μαζικού αθλητισμού, τα οποία μπορούν να δώσουν πολλές θέσεις εργασίας και χρήματα στους Δήμους, ειδικά αν αυτά αφορούν παιδιά και γονείς που συνδέονται με τη διατροφή, καθώς υπάρχουν πολλά παχύσαρκα παιδιά. Είναι τα προγράμματα μέσω ΠΕΠ, τα οποία αφορούν αγορά εξοπλισμού. Επεσήμανε ότι  στο ΕΣΠΑ «υπάρχουν χρήματα, τα οποία δεν έχουν απορροφηθεί, γιατί δεν υπήρχε ετοιμότητα στον  στόχο της υγείας». Αξιοποιήσιμα είναι και τα τομεακά προγράμματα. Επίσης, αναφέρθηκε στη δημιουργία Κέντρων Ενημέρωσης Πολιτών για θέματα Υγείας,  τα οποία θα βοηθήσουν σημαντικά τους ασθενείς και τους πολίτες, τόσο στα θέματα υγείας, όσο και σε διοικητικά θέματα, τα οποία συνδέονται με συντάξεις και προνοιακά επιδόματα.

Ο κ. Δήμαρχος, καλωσορίζοντας τον κ. Υφυπουργό, είπε:

«Σας καλωσορίζω στο Δήμο μας και σας ευχαριστώ πολύ για την ανταπόκριση σας στο αίτημα μας, να έρθετε εδώ και να δούμε από κοντά τα προβλήματα μας, σύμφωνα με την υπόσχεση που μας είχατε δώσει.

Πέρα από όσα έχουμε συζητήσει, ο Δήμος Φλώρινας αντιμετωπίζει και άλλα σημαντικά προβλήματα στον τομέα της υγείας. Συγκεκριμένα, αντιμετωπίζουμε προβλήματα με τη λειτουργία των αγροτικών ιατρείων, πρώτον γιατί δεν υπάρχει κάλυψη των δαπανών της λειτουργίας τους και δεύτερον γιατί οι γιατροί δεν πηγαίνουν στα αγροτικά ιατρεία τις μέρες και τις ώρες που πρέπει να πάνε, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται οι κάτοικοι.

Πέρα από τα αγροτικά ιατρεία, έχουμε πρόβλημα και με το νοσοκομείο Φλώρινας, το οποίο δεν έχει το προσωπικό το οποίο απαιτείται για τη σωστή λειτουργία του, τα ασθενοφόρα είναι πραγματικά παλιά, ενώ ακούγονται και πολλά για την υποβάθμιση του νοσοκομείου μας, κάτι το οποίο αν γίνει θα είναι μέγα λάθος. Όσον αφορά το «Μποδοσάκειο» νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας, θα εξυπηρετήσει πολύ το σύνολο της Δυτικής Μακεδονίας αν γίνει περιφερειακό νοσοκομείο, καθώς ήδη εξυπηρετεί πολλούς ασθενείς και από τη Φλώρινα, σε αντίθεση με αυτό της Κοζάνης, που είναι παλιό, πιο μακριά και οι αποστάσεις δε θα μοιράζονται. Για όλα αυτά που σας ανέφερα και για άλλα θέματα, σας εγχειρίζω σχετικό υπόμνημα».

Ο κ. Βαρτζόπουλος υποσχέθηκε να μελετήσει το υπόμνημα με προσοχή και να δώσει λύσεις όπου αυτό είναι εφικτό.

Μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης, ο κ. Δήμαρχος χάρισε στον κ. Βαρτζόπουλο βιβλία για την περιοχή της Φλώρινας, καθώς και τοπικά προϊόντα.

 

Φλώρινα, 28-02-2012

Δελτίο Τύπου

ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ